Muss.se » Nyhetsarkiv » Damlaget

Matchrapport: Brighton & Hove Albion – Manchester United 1-1

Det blev bara en poäng för Casey Stoneys gäng i gårdagens drabbning på Crawley Town’s ground. Trots tidig målskörd och ett antal dugliga chanser för United lyckades man inte forcera in mer än ett enda mål och matchen slutade således oavgjort i Women’s Super League.

Vi kunde notera en enda förändring i startelvan från matchen mot Reading. Jess Sigsworth fick lämna plats för Ella Toone och istället inta en plats på bänken tillsammans med Ökvist, Mikalsen, Palmer och May. I övrigt var det en identisk elva från senast. Det tog bara 14 sekunder för Lauren James att hitta målet. Lite turligt, men alla mål räknas och James kunde se sin crossboll toucha huvudet på en försvarare, insidan av stolpen och till sist Brightonkeepern Megan Walsh innan den nådde nätmaskorna. Målet skrevs senare som självmål men James firade givetvis ändå med resten av laget.

Det var United som gjorde den bättre första halvleken, både spel- och chansmässigt. James hade ytterligare chanser och även Ella Toone och Jackie Groenen gjorde sitt bästa för att öka på siffrorna i målprotokollet. Desvärre utan någon större framgång, och istället började Brighton sticka upp och skapa en och annan målchans. Brighton spelade upp sig ju längre halvleken gick och Lea Le Gerric var den av Brightonspelarna som hade matchens dittills bästa chans, men missade precis. Istället blev det Aileen Whelan som precis innan halvtid lyckades kvittera för hemmalaget, och gjorde därmed sitt femte mål för säsongen.

Andra halvlek började i samma stil som första; United var det bättre laget men Brighton trummade på och tittade fram med ett par målchanser här och där, varpå Earps i Unitedmålet fick göra både en och två ordentliga räddningar. Medan matchen blåsts av då en Brightonspelare skadats och fick behandling passade Stoney på att göra sitt första byte för dagen. In kom Jess Sigsworth och ersatte Ella Toone, och kort därefter gick James ut för att lämna plats åt Lizzie Arnot.

Matchen gick till stopptid och publiken bjöds på ett par sista sekunders drama efter att Jane Ross fått iväg ett avslut som täcktes av en försvarare, möjligtvis med handen. Unitedspelarna protesterade men fick likväl ingen straff och matchen slutade därmed 1-1. Nästa match spelas söndagen den 23 februari då United tar emot Everton hemma på Leigh Sports Village i ligaspelet.