Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Spelarbetyg: Chelsea – Manchester United 0-2

Embed from Getty Images

Manchester United tog sig an Chelsea under måndagskvällen i ett snudd på säsongsdefinierande möte. Efter mål av Anthony Martial och Harry Maguire – med en hel del kontroverser däremellan – kunde Ole Gunnar Solskjaers mannar rida ut stormen och ta med sig de tre poängen.

Betygsmässigt en svår match att bedöma detta, men vi ger det som alltid ett ordentligt försök!

Betygsskala: 1-10, där 4 är usel, 5 är dålig, 6 är godkänd, 7 är bra, 8 är mycket bra, 9 är fantastisk och 10 är utomjordiskt bra.

David de Gea: 6,5

Behöver knappt ingripa matchen igenom. Det han kan göra gör han dock bra. Bra spel med fötterna dessutom.

Aaron Wan-Bissaka: 7

Känns som vanligt en aning kantig med boll, och rollen som wingback känns han inte helt bekväm i positionsmässigt, men kommer ändå ifrån matchen med en fin insats. Defensivt täcker han upp bra och assisten till 1-0 är högklassig.

Eric Bailly: 6,5

Är överallt – på gott och ont. Inledde skakigt där ett par aktioner kunde ha kostat laget. Spelade sedan upp sig och visade emellanåt vilka enorma höjder han sitter på. Måste bli kvitt skadebekymmer och inte dippa i prestationer som han kunnat göra lite väl ofta. Sista-minuten-tacklingen i andra halvlek var briljant. En svår match att göra säsongsdebut i. Bra och lovande allt som allt.

Harry Maguire: 7

Skulle mest troligt haft ett rött kort i den första halvleken. Oavsett vad man tycker om domslutet var det åtminstone onödigt av Maguire att sätta sig, och laget, i den situationen genom att ge domaren möjligheten att visa ut honom. I övrigt stod lagkaptenen för en stark insats både defensivt och offensivt. Passningsspelet var tryggt och konstruktivt, men hörmålet sticker givetvis ut. Ja, vi gjorde mål på hörna!

Luke Shaw: 7

Fortsätter att prestera bra i sin halvdiffusa mittbacksroll i denna fembackslinje. Läser spelet bra och är ständigt följsam. Kommer inte fungera mot alla typer av motstånd – men mot Chelsea föll det väl ut.

Brandon Williams: 6,5

Blandar och ger. Vann väldigt mycket boll (flest av alla på planen under den fösta halvleken med sju bollvinster), men spelade samtidigt bort den ett par gånger. Allt som allt en bra insats av den unga engelsmannen.

Nemanja Matic: 5,5

Gjorde en skaplig andra halvlek, men den första var så pass dålig att det inte går att godkänna mittfältaren. Bidrar med viktig rutin och fysik däremot, vilket inte ska glömmas bort.

Fred: 7

Det var längesedan jag såg en så bra presspelare/bollvinnare på Uniteds mittfält. Brassen har brister i delar av sitt spel, men han har samtidigt tagit enorma kliv denna säsong. Ännu en bra match detta – i raden av flera.

Bruno Fernandes: 8

Utbytt 92′. Vilket tillskott detta ser ut att bli. Det är tidigt på United-karriären, men man ser verkligen vilken klass portugisen sitter inne på. Är inblandad i allt vi skapar framåt. Hörninlägget till Maguire var bra, likväl som ett par andra fasta situationer. Ett stolpskott på frispark samt ett par ytterligare finfina framspelar summerar till sist insatsen. Vilket lyft på den offensiva mittfältspositionen.

Daniel James: 6

Utbytt 80′. Funderade ett tag på att underkänna James, men efter lite omvärderande landar jag på godkänt. Tar en del märkliga (orutinerade) beslut, som att springa ensam mot tre spelare, men det har också ofta att göra med att laget ligger så djupt. Hans uppoffrande löpningar och presspel gör samtidigt stor nytta för laget i helhet. Behöver dock steppa upp ett par snäpp snarast möjligt.

Anthony Martial: 6

Utbytt 91′. Står egentligen för en snudd på katastrofal första halvlek, innan han blixtrar till och nickar in 1-0 på ett föredömligt sätt. Den andra halvleken spelar han bättre – men inte tillräckligt för mer än ett godkänt betyg allt som allt.

Andreas Pereira: n/a

Inbytt 80′. Spelade för kort tid för att betygsättas.

Odion Ighalo: n/a

Inbytt 91′. Spelade för kort tid för att betygsättas. Kunde ha gjort ett debutmål – men missade dessvärre i ett bra läge.

Diogo Dalot: n/a

Inbytt 92′. Spelade för kort tid för att betygsättas.