Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Snackisar efter Manchester United – Watford 3-0

Embed from Getty Images

Efter en trevande start av matchen kunde Manchester United till sist triumfera med en 3-0-seger mot Watford på Old Trafford. Stor segerorganisatör blev Bruno Fernandes med ett mål och en framspelning.

Resultatet innebär att United nu ligger femma i tabellen, endast tre poäng efter Chelsea på den i nuläget sista Champions League-platsen. Matchen innebar även en efterlängtad comeback för Scott McTominay som varit utanför spel sedan den 26 december på grund av en knäskada.

Mål förändrar matcher

Ja, som redan nämnt fick vi en trevande start på den här matchen. United-spelarna kändes inte helt påkopplade och Watford satte med rätta en hög press. Turligt, för vår del, hade inte de gulsvart-klädda någon vidare kvalitet när de lyckades sno åt sig bollen och Ole Gunnar Solskjaers mannar kunde allt efter undan ta över initiativet.

Efter ett par bra lägen, där Freds skruvade skott som missade mål sticker ut, rann Bruno Fernandes igenom och revs ner av Ben Foster i Watford-kassen. Straffen tog portugisen själv hand om och han visade sig, föga förvånande, vara säkerheten själv. Med sin säregna straffstil placerade han enkelt in ledningsmålet – och det syntes hur mycket det betydde.

Embed from Getty Images

Efter det målet, och ett bortdömt Watford-mål i början av andra halvlek efter hands, var de tre poängen aldrig riktigt hotade. Matchens stora behållning, i form av just Bruno Fernandes, var sedan ordentligt inblandad i både Anthony Martials genomkyliga 2-0 innan han spelade fram Mason Greenwood som smällde av en smällkaramell via virket och in i mål.

Att Uniteds rädsla för poängtapp inledningsvis av flera matcher är starkare än viljan att vinna är ett bekymmer som måste åtgärdas. Vid flera tillfällen under säsongen, mot den här typen av motstånd, har det sett ut precis så. När vi till sist får in ledningsmålet brukar det mesta lossna – men det är långt ifrån alltid som just det händer.

Men men, idag finns det ingen anledning till att deppa. Vi gör i slutändan en bra match som resulterar i tre mål framåt och noll bakåt utan att förta oss avsevärt. Det förtjänar beröm!

Bruno – hur bra?

Bruno Fernandes United-karriär är ännu ung – och vi ska givetvis varken ropa bu eller bä ännu – men det vi har sett hittills är inget annat än imponerande. Hur han har kommit in, med otrolig press på sina axlar, och stått för ett mål och två assist på sina tre första ligamatcher förtjänar all beröm.

Embed from Getty Images

Men 25-åringen bidrar med så mycket mer än så. Hans vilja (och kunskap) att alltid försöka skapa något betyder enormt mycket för detta lag. Likväl hans teknik, passningsfot och spelskickliga sinne. Det här kan bli riktigt, riktigt bra.

Fernandes är inte på något vis rädd för att ta för sig, något som vi ofta ser med nya spelare. Han kliver istället rakt in och visar med all önskvärd tydlighet varför klubben har investerat så mycket pengar i honom. Med detta sagt måste vi samtidigt vara medvetna om att det förr eller senare kommer dippa – konstigt vore det annars. Men då gäller det bara att stötta och visa tålamod, för detta är en speciell spelare.

Konkurrensen gör Shaw bättre?

En spelare som jag inte trodde att jag skulle skriva så här om inom den närmaste tiden, om ens någonsin igen, är Luke Shaw. Och med ”så här” menar jag ord i positivt dager. Den engelska vänsterbacken har verkligen steppat upp sitt spel de senaste veckorna, och jag tror i ärlighetens namn att mycket beror på att Brandon Williams kommit in och bidragit med ordentlig konkurrens.

Embed from Getty Images

Konkurrens på alla positioner är alltid nyttigt. Så fort spelare (åtminstone vissa av dem) känner sig trygga och bekväma i sin startplats tenderar de också att inte ge de där sista två eller tre procenten. Och de där till synes små detaljerna gör skillnad. I sin smått obskyra roll som vänster mittback i en fembackslinje har han skött sig bra, med väl godkänt. Och idag, som renodlad vänsterback, stod 24-åringen för en mycket fin insats.

Han försvarade briljant och räddade upp flera luriga situationer med sin snabbhet och defensiva spelförståelse. Han drev också fram bollen på ett bra sätt och kombinerade sig framåt vid flera tillfällen. Det enda som saknas, vilket vi måste se mer av, är offensiv kvalitet i den sista tredjedelen. Där fattas fortsatt fel beslut allt för ofta. I övrigt har han tagit stora kliv sedan återkomsten från skada – och det är inget annat än nyttigt för hela laget.