Werner fortsatt aktuell; Oklar framtid för Ramazani; Beckham tror på Solskjaer

I dagens nyhetssvep kan ni ta del av rykten gällande Timo Werner och var han kan tänkas spela fotboll nästa säsong. Blir det i United? Vi rapporterar även om att reservlagets Largie Ramazanis framtid är en aning oviss.

Till sist hör vi vad David Beckham har att säga om Ole Gunnar Solskjaer och det jobb han uträttar i klubben.

Klubbarna som gör upp om Werner

Embed from Getty Images

Det tycks bli en rejäl dragkamp om RB Leipzigs målspruta, Timo Werner i sommar. Anfallaren har länge ryktats på väg bort från Tyskland till större klubbar och enligt The Athletic är det tre klubbar som gör upp om Werner – Manchester United, Liverpool och Barcelona.

Enligt tidningen har Leipzig intagit en avvaktande position och sägs framför allt vänta på att Liverpool ska göra ett försök. I Werners kontrakt uppges det nämligen finnas en utköpsklausul på £51 miljoner som lades in när han så sent som i augusti signerade ett nytt kontrakt, detta efter att Julian Nagelsmann anslutit till klubben som huvudtränare.

Liverpool tycks alltså ligga i ”pole position” och för såväl United som Barcelonas del gäller det att övertyga 23-åringen att inte flytta till den regerande Champions League-mästaren.

Även Bayern München ska ha visat intresse för Werner men sägs istället riktat in sig på Bayer Leverkusens Kai Havertz.

Oklar framtid för Ramazani

Largie Ramazani har stått för flertalet fina prestationer i reservlaget under säsongen och belönades bland annat med ett inhopp i Europa League i A-truppen när man tog emot Astana på bortaplan. En match där Ole Gunnar Solskjaer för övrigt matchade många ungdomar.

Under det här kalenderåret har dock belgaren inte spelat med reservlaget, vilket sägs bero på kontraktsituationen. 18-åringens nuvarande kontrakt löper ut till sommaren och enligt den belgiska tidningen DH, här återgiven av Sport Witness, skriver man att United inte tänker spela Ramazani förrän han förlängt sitt kontrakt.

Fortsättningsvis skriver tidningen att att framtiden är oklar i nuläget och att Ramazani inte vet var hans framtid ligger. Om han väntar ut kontraktet kan han lämna som bosman, men att han förlänger ska inte heller uteslutas.

Beckham om Solskjaer

I en intervju med Sky Sports ger David Beckham sin syn på det arbete Ole Gunnar Solskjaer utför i Manchester United, och att norrmannen förtjänar beröm för det han gör. Han tror bland annat att Solskjaer har stöd från supportarna mycket tack vare sina insatser som spelare i United men också för hans sätt att skydda truppen, likt Sir Alex Ferguson brukade göra.

”Jag tycker han gör ett bra jobb. Det faktum att han har klivit in och steppat upp och att han hela tiden är positiv gentemot sina spelare. Det har han fått från bossen [Ferguson]. Han kritiserade aldrig en spelare i klubben och detsamma gäller för Ole.”

Den före detta högerspringaren i United medger också att det är en annan tid efter Ferguson och att en annan acceptans finns vad gäller samlandet på titlar, som med tiden avtagit.

”Jag tror att när en så stor klubb som Manchester United haft så mycket framgångar kommer det alltid komma en tid när andra klubbar också får smaka på framgång.”

Hela intervjun finns att ta del av nedan eller via den här länken.


MANCHESTERGUIDE
Manchester United Supporters Club Scandinavia är Manchester Uniteds officiella supporterklubb i Skandinavien. Muss.se är supporterklubbens svenska kanal. Vi producerar redaktionellt innehåll på och informerar om supporterklubbens aktiviteter.
© 2021 MUSS.SE   •   OM MUSS & MUSCS   •   HJÄLP MUSS   •   OM MUSS.SE   •   BLI SKRIBENT   •   INTEGRITETSPOLICY   •   KONTAKTA OSS