Muss.se » Nyhetsarkiv » Ungdomslagen

Dagens lag (FA Youth Cup): Manchester United – Wigan Athletic

För andra gången i februari har Manchester United äran att spela på Old Trafford. Idag får laget göra det då det vankas kvartsfinal i ärorika FA Youth Cup. Wigan Athletic står för motståndet och vi har nu fått kvällens startelvor.

Avspark är klockan 20.00 och matchen visas på Eurosport Player.

Manchester Uniteds lag

United har skadeproblem och saknar några nyckelspelare. Dels Will Fish i backlinjen men också flera offensiva pjäser som Anthony Elanga och Dillon Hoogewerf.

Wigan Athletics lag

Förutsättningarna

Det är som sagt kvartsfinal i FA Youth Cup. Det hela ska avgöras idag. Om det är oavgjort efter 90 minuter gäller således att det blir förlängning i 30 minuter och är det fortfarande inte avgjort väntar straffar.

För vinnaren blir det bortamatch i semifinalen, där Chelsea kommer att stå för motståndet. Chelsea säkrade sin semifinalplats via en 1-0-seger mot Millwall igår.

Tidigare möten

United och Wigan brukar inte mötas i juniorsammanhang. Reservlagen möttes några gånger när Wigan spelade i Premier League. Senast i februari 2012, då det blev mållöst. Ser vi till juniorlag måste vi backa till säsongen 1997/98, då Uniteds B-juniorlag förlorade med 2-1 och vann med 4-0 i Lancashire League Division 2. Det blev också en 6-0-seger samma säsong i Lancashire Youth Cup 2.

Wigan toppar den här säsongen U18 Professional Development League, samma liga där Leeds – som United besegrade med 1-0 i förra omgången i FA Youth Cup – är bottenlag. Wigan imponerade tidigare under säsongen då de besegrade Tottenham i FA Youth Cup.

Teve

I Sverige går matchen att se på Eurosport Player. Det var meningen att MUTV skulle sända matchen men det stoppade FA. Det engelska fotbollsförbundet streamar matchen på FA-cupens Youtubekanal, men den sändningen är blockerad i Sverige.

MUTV visar matchen i repris imorgon klockan 13.00.