Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Snackisar efter Everton – Manchester United 1-1

Embed from Getty Images

Manchester United och Everton spelade jämnt ut på Goodison Park. De rödklädda var bäst under den första halvleken, medan de blåklädda tog över i den andra. Efter en dundertabbe av David De Gea i matchminut tre kunde den fortsatt stekheta Bruno Fernandes jämna ut poängtavlan och således slutresultatet.

Resultatet i sig är varken det bästa eller helt uselt. Mest frustrerande. Trots svåra matcher måste vi lära oss att ta vara på möjligheten att klättra närmare fjärdeplatsen när den ges. Tre poäng upp är fortsatt ett skapligt utgångsläge, men med ett Manchester-derby härnäst är det en rätt knivig situation som väntar.

Allt som allt fick vi bevittna en otroligt underhållande match – åtminstone bör den ha varit det för den neutrala åskådaren. Målchanser, tacklingar och svaga domarinsatser blandades med heta känslor och ett och annat topplock som rök.

Det hela mynnade ut i ett par gastkramande sista minuter. Först hade Odion Ighalo ett gyllene läge att trycka in 2-1 till United, men Jordan Pickford stod för en mycket vass benparad. Sekunderna senare stod De Gea för en stark räddning, men bollen höll sig kvar i straffområdet och leta sig till sist in i mål. Efter ett kortare VAR-granskande dömde domarna – till synes märkligt om vi ska vara ärliga – att Gylfi Sigurdson som satt framför mål varit offside och påverkat spelet. Med det sagt måste det även sägas att domare Christopher Kavanagh var riktigt svag matchen igenom. Åt båda håll.

Ny formation?

Att United ställde upp i en ny formation i den här matchen är alldeles säkert. Huruvida denna 4-3-1-2-variant är här för att stanna är mer oklart. Efter den inledande kvarten, där det såg rätt rörigt ut centralt, hittade Scott McTominay, Fred och Nemanja Matic allt mer rätt och Everton fick svårare att hitta igenom.

Detta är definitivt ett sätt att få in alla de formstarka mittfältare vi faktiskt sitter på. Om det ger bäst utdelning sett över hela laget? Tveksamt, men det blir intressant att följa – om det nu är här för att stanna. Något vi fått se är åtminstone att Ole Gunnar Solskjaer inte är rädd för att förändra laget och dess uppställning. På gott och ont!

Embed from Getty Images

United tog efter de första tio minuterna över matchen och var det bättre laget halvleken ut. Bruno Fernandes fortsatte sin briljans och Everton kom sällan över mittlinjen. Vår offensiv har verkligen blivit bättre den senaste tiden, och hur det kommer sig krävs det ingen raketforskare för att lista ut. Portugisens rena klass gör det här laget så mycket bättre att det är snudd på häpnadsväckande. Att han sedan dundrar in 1-1 är inte direkt någon tillfällighet.

I den andra halvleken tog Everton över matchen mer och mer. United skapade fortsatt en del målchanser, men Carlo Ancelottis gäng fick upp ångan med cirka 30 minuter kvar och pressade ned Uniteds backlinje allt lägre. Det dök egentligen inte upp några jättelägen bortsett från en frispark i stolpen, men det kändes lurigt vid flertalet tillfällen.

Allt som allt en jämn match där ett kryss inte på något sätt var orättvist – för något av lagen.

Hur många misstag kan vi acceptera, De Gea?

I en av säsongens viktigaste matcher ska vi kunna kräva att våra spelare är fullt fokuserade och taggade till tusen. David De Gea, bäst betald i klubben, visar inte prov på mycket av det när han efter tre minuter kladdar på bollen och skickar den rakt på Dominic Calvert-Lewin in i eget mål. Och tyvärr var detta inte första gången under de senaste två åren.

Faktum är att ingen målvakt i ligan har stått för fler misstag som lett till mål än David De Gea sedan starten av förra säsongen. Sju stycken kommer spanjoren upp i, vilket är flest tillsammans med Martin Dubravka och Bernd Leno. Det är samtidigt en svår situation där De Gea fortsatt har en nivå som få i världen kan mäta sig med. Men misstagen måste försvinna – och det helst igår.

Samtidigt gör United-ägda Dean Henderson en säsong i Sheffield United som enligt många är den bästa av alla målvakter i ligan efter Liverpools Alisson. Huruvida han bör få chansen av Solskjaer nästa säsong eller ej råder det delade meningar om. Men att frågan åtminstone bör lyftas är vi nog alla eniga i.