Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Officiellt: Lee Grant har signerat nytt kontrakt

Manchester United har, något oväntat och nästan lite i smyg, förlängt kontraktet med tredjemålvakten Lee Grant. Hans tidigare kontrakt skulle gått ut till sommaren, nu har man alltså förlängt det med ytterligare ett år till sommaren 2021.

Det är en något annorlunda annonsering United gjort. Normalt sett annonseras kontraktsförlängningar stort i sociala medier, den här gången har man (än så länge) bara lagt upp en artikel på officiella hemsidan. Kanske för att Grant just bara är tredjemålvakt och finns i klubben för att man vill ha tre etablerade målvakter utifall att någon av första- eller andramålvakterna skadas eller drabbas av avstängning. Men det är ändå intressant att det är mer fokus på att Harry Maguire och Fred som fyller år än på Grants kontraktsförlängning.

Uppdatering: En kort stund efter att den här artikeln publicerats annonserade United kontraktsförlängningen på Twitter.

I artikeln på Uniteds officiella hemsida finns långa citat från Grant, där han bland annat säger att han älskar att vara i klubben och ser fram emot att få vara med och se klubben växa under nästa säsong. Han avslöjar också att han håller på att utbilda sig till tränare och snart är klar med att få A-licensen, och han kommer fortsätta den utbildningen även under nästa säsong.

Embed from Getty Images

Lee Grant är som sagt tredjemålvakt i Manchester United. Han kom till klubben sommaren 2018 med det så gott som uttalade ändamålet att vara just tredjemålvakt. United har alltid med tre målvakter till matcher och denna målvakt har sedan 2018 oftast varit Lee Grant som då rest med laget, medverkat på uppvärmning för att sedan sätta sig på läktaren och se matchen. Anledningen till detta är sannolikt för att man inte vill använda någon av sina yngre målvaktstalanger till detta utan att dessa skall kunna spela helhjärtat med reservlaget alternativt vara utlånade.

Vid två tillfällen har Grant fått beträda planen för Manchester United. Debuten kom i Ligacupen 2018 mot kvällens motståndare Derby, detta efter att Sergio Romero tagit med hand utanför straffområdet och därmed visats ut med 20 minuter kvar. Grant släppte in ett mål, matchen gick till straffar där Grant inte lyckades knipa någon av de åtta straffar Derby sköt, och United förlorade. I höstas fick han så sin första match från start, i den tämligen meningslösa bortamatchen mot Astana i Europa League. Trots en tidig ledning för United vände kazakerna och vann med 2-1.

För tillfället går Grant skadad, men han hoppas på att vara tillbaka i slutet av den här säsongen.