Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Dagen efter: Han gör vad det står på burken

Kvartsfinal i FA-cupen väntar, detta efter att Manchester United med facit i hand tämligen bekvämt slagit ut Derby på bortaplan i omgång fem.

Embed from Getty Images

Luke Shaw och Odion Ighalo, det är inte ofta man får säga att dessa två spelare är de som ser till att United enkelt vinner en match, men det får vi den här gången. Shaw med ett mål (där bollen kan ha tagit på Jesse Lingard på vägen mot mål, men det ser ut som att Shaw får det, och oavsett så var det Shaw som gjorde något bra – inte Lingard) och en assist (som han enligt de strikta reglerna kanske inte får som en officiell assist) och Odion Ighalo med två riktiga målgörarmål. Den typen av mål som Ole Gunnar Solskjaer efterlyste från Marcus Rashford och Anthony Martial inför säsongen, nu är det alltså Ighalo som gör dem istället. Och ja, helt ärligt är det sekundärt vem som gör målen så länge de görs.

I övrigt är det synd att säga att spelet glänste, men det är helt uppenbart att det hänt något med Manchester United sedan vinteruppehållet. Om det är det faktum att spelarna fick vila och att vi fått tillbaka ett par av dem från skador, eller om det i princip enbart beror på Bruno Fernandes (som idag var okej, men inte mer), ja det är omöjligt att sia om. Förmodligen lite av varje, en enorm boost från ett nyförvärv på en position där vi i många år varit eftersatta tillsammans med fler och fräschare kroppar kan uppenbarligen leda till stor förbättring och att laget gör det vi förväntar oss av det mot mindre lag. Frågan är hur det blir mot de övriga topplagen, som United tidigare under Solskjaer varit mycket bra mot. Någonting säger mig att fotbollsgudarna vill jävlas med oss supportrar och istället gör att United tappar mot lag som City. På söndag får vi ett första svar på det, in Solskjaer we trust.

Solskjaers presskonferens

Vår norske manager var givetvis väldigt nöjd med prestationen igår, att åka som favoriter till en bortamatch mot ett mindre lag när man har Manchester City på söndag kunde påverka inställningen, men hans spelare var proffessionella.

Här är huvudpunkterna från presskonferensen, som ni ser i sin helhet nedan. Observera att det endast är första halvan som är släppt nu, den andra halvan (som i teorin i alla fall skall handla om inför City) är satt på embargo till senare.

  • Sergio Romero hade inte läst manus gällande att Rooney skulle få sätta frisparken i slutet. ”De är hungriga efter sina nollor. Fantastisk räddning.” Ole uttryckte till och med att han nästan hoppades av Rooney skulle få in bollen.
  • United är obesegrade i nio matcher i rad, något Solskjaer uttrycker som något som händer i fotboll ibland. Han berömmer försvaret, som endast släppt in två mål på de nio matcherna, vilket är oerhört viktigt. Han tycker också att han helt enkelt har bra spelare som är i bra form.
  • Ighalo ”gör vad det står på burken” och vad United frågade efter när de värvade honom. Han har kommit in och spelat längst fram, är en annan typ av anfallare, erfaren, gör mål och skapar chanser i varje match och han kunde enligt Solskjaer gjort ett par till mål igår. Väldigt nöjda med honom, och ger chansen att hålla Martial och Greenwood friska. Det finns också mer att hämta från Ighalo säger Solskjaer.
  • Vi har nu nått den tid på året där United började dippa förra året. Solskjaer tror att det inte kommer bli så i år, spelarna är friskare, har bättre mentalitet, det har varit ett vinteruppehåll, klubben har värvat, truppen är mer skadefri då spelare kommer tillbaka och hela truppen är redo att fortsätta. Han känner att han har en stor trupp, vid den här tiden förra året fick klubben många hamstringskador då de inte var redo för Solskjaer spel.
  • FA-cupen har högsta prioritet, klubben kan inte välja att kasta bort chanser att vinna titlar. I United går man för allt.

Övriga reaktioner

Föga förvånande var det Shaw och Ighalo som togs till BT Sports intervjuzon efter matchen. Shaw säger (med ett leende på läpparna) bland annat att han kommer göra anspråk på målet, Jesse Lingard skall hålla sig undan från att göra anspråk på det trots att bollen eventuellt snuddade vid hans rygg på väg mot mål.

Ighalo var givetvis glad över att göra mål, men lägger så klart fokus på att laget vann. Ifrågasättandet som var kring honom vid hans ankomst till laget bryr han sig inte om, så länge hans lagkamrater och tränare tror på honom.

Se intervjun nedan, och titta framförallt på hur genuint stolt och lycklig Ighalo ser ut, särskilt 90 sekunder in i klippet.

All glory to Ighalo säger vi.

Luke Shaw var tämligen nöjd även han.

 

Mer från matchen

Snackisar efter Derby County – Manchester United 0-3

Spelarbetyg: Derby County – Manchester United 0-3