Dagen efter: Spelarna, inte managern, har besegrat Pep tre gånger

Manchester United v Manchester City - Premier League

Det är dagen efter Manchester Uniteds fantastiska 2-0-seger i derbyt mot City och vi passar på att suga lite på karamellen innan en ny, viktig, vecka tar vid. Ole Gunnar Solskjaer var, förstås, en nöjd man efter segern och valde att hylla kollektivet när han summerade matchen.

Solskjaer presskonferens

• Resultatet det som räknas, väldigt nöjd med tre inspelade poäng.
  • Insatsen var den förväntade, United vet att man måste spela tätt och ibland sjunka lågt mot ett lag som City. Den höga pressen i första halvlek gjorde att man tvingade City till misstag. De inledande 15-20 minuterna gjorde United dock det onödigt svårt.
  • Solskjaer hyllade, än en gång, viljan, inställningen och hungern hos Uniteds spelare. Tror att fansen gillar vad man ser.
  • Spelet utan boll och kontringsspelet var bra. Vill hålla mer boll även när man försvarar än fallet är nu. Som helhet var insatsen dock en av de bästa under Solskjaer, enligt honom själv.
  • United, och Bruno Fernandes, tränar fasta situationer och har “ett antal alternativ”. Solskjaer trodde att Fernandes skulle slå frisparken som ledde till 1-0 mot bortre delen av boxen.
  • Fernandes fick, återigen, beröm. Solskjaer menar att han har “x-faktorn” och modet att göra misstag. Av misstag lär man sig.
  • United jobbar hårt framåt. Solskjaer menar att man vet om att man saknar 2-3 spelare för att utmana de allra bästa, men också erfarenhet saknas.
  • Solskjaer menar att det inte är han som besegrat Pep tre gånger, utan spelarna. Solskjaer tror dock att han har kapaciteten att utveckla klubben i rätt riktning.
  • Solskjaer valde att hylla det defensiva kollektivet då United hållit nollan i åtta av tio matcher. Menar att Eric Baillys comeback gett spelarna en “utmaning”.
  • Fred borde ha fått straff i första halvlek. Solskjaer menade att han frågat Mike Dean om situationen men att de har “olika syn” på situaitonen.
  • Segern visar att man är på rätt väg, men det handlar ändå bara om en seger. Siktet inställt på torsdag och söndag som är viktiga matcher för utgången av säsongen.

Pep om matchen

Precis som Solskjaer höll Pep Guardiola en kort presskonferens efter matchen. Motståndartränaren menade att det inte var några större fel på insatsen, att det var den sista tredjedelen som inte riktigt fungerade och att man inte kan skylla förlusten varken på Ederson eller Kevin de Bruynes frånvaro.