Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Fernandes månadens PL-spelare; Pogba tränar extra inför comebacken

Dagen efter derbysegern bjuds vi på ett ordentligt nyhetssvep. Till att börja med har Bruno Fernandes utsetts till månadens spelare i ligan, medan Paul Pogba tränar extra inför comebacken. Vi går även igenom det senaste gällande Nemanja Matic och Tahith Chongs kontraktssituationer.

I övrigt får ni dessutom läsa om de frysta biljettpriserna och nya planerna för Old Trafford, samt om damernas framflyttade match.

Månadens spelare i PL är…

…Bruno Fernandes! Portugisens start på United-karriären har varit snudd på felfri. Hans insatser under februari har nu belönat honom med priset som månadens spelare i Premier League, framröstat av fansen. Helt rätt, om ni frågar undertecknad!

Pogba nära comeback – tränar extra

Paul Pogbas säsong har sannerligen inte utvecklats till vad någon hade hoppats på. Nu rapporterar Manchester Evening News däremot att fransmannen beräknas vara tillbaka i träning denna vecka, och att han har tränat extra mycket för att komma tillbaka så fort och starkt som möjligt.

Om Pogba både är motiverad och kommer upp i närheten av normal standard blir detta ett oerhört spännande tillskott för resterande del av säsongen. Senast han spelade en match var för tio veckor sedan.

Frysta priser & arenaplaner

BBC:s Simon Stone meddelar att United återigen har fryst sina säsongskortspriser (för nionde säsongen i rad) – vilket givetvis är glädjande. Han rapporterar samtidigt att klubben väntar på svar angående sin ansökan om ”safe standings” (ståplats med räcken).

Klubben planerar dessutom att förflytta familjeläktaren till andra etage av Sir Alex Ferguson Stand för att på så vis kunna öka ”atmosfär-sektionen” till minst 2000 platser.

The Telegraphs James Ducker meddelar även han om priserna på säsongskorten, men ligger dessutom till den smått otroliga detaljen att klubben nu har en kö på att få köpa årskort som ”överskrider 100,000 platser”.

Chong blir kvar – eller?

Uniteds 20-årige yttermittfältare Tahith Chong har fått sporadiskt med speltid under säsongen. Tio matcher står holländaren noterad för den här säsongen, med en assist på kontot. Rent krasst har han inte stått för särskilt bra insatser i seniorlaget och frågan är vilken nivå han faktiskt har i sig.

Hur som helst går Chongs kontrakt ut till sommaren och det har funnits ihärdiga rykten som sammankopplat honom med Inter. Under gårdagen skrev The Telegraph att ”United håller på att vinna racet” om hans signatur. Men idag kommer den normalt sätt trovärdige Fabrizio Romano med nya uppgifter.

Romano menar att Chong har en överenskommelse med Inter, men att Milano-klubben vill låna ut honom – och att det är därför han inte har satt penna på papper ännu. Romano skriver dessutom att United, i fredags, sa till Chong att man är redo att erbjuda honom ett nytt kontrakt fram till juni 2025. Om han nu inte väljer Inter och en efterföljande utlåning.

Matic närmar sig nytt kontrakt?

Vi skrev häromdagen om att Ole Gunnar Solskjaer ”bekräftade” att Nemanja Matic framtid tillhör Manchester United. Nu menar Duncan Castles att så också ser ut att bli fallet. Den 31-åriga mittfältaren sägs ha blivit erbjuden en kontraktsförlängning, men inget ska ännu vara satt i sten. Matic sägs vara glad över att han nu värderas av sin tränare och anses vara en viktig del av laget igen.

Nytt speldatum för damerna

Damlagets match mot Bristol City har flyttats fram en dag och spelas nu istället den 25 april, med avsparkstiden 14.00 (svensk tid).