Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Solskjaers presskonferens: Det kommer att bli konstigt

Ole Gunnar Solskjaer och Scott McTominay har idag hållit presskonferens inför morgondagens bortamatch mot LASK. Det blev förstås ett stort fokus på coronaviruset.

När det inte handlade om coronaviruset bekräftade Solskjaer att Anthony Martial skadade sig när han krockade med stolpen i söndags medan Paul Pogba ska vara redo nästa vecka.

Solskjaers presskonferens

Ole Gunnar Solskjaer fick framför allt frågor om coronaviruset och hur det blir om att spela inför tomma läktare imorgon.

Om coronaviruset och stängda läktare

 • Spelarna är fokuserade och koncentrerade på jobbet under svåra förutsättningar för fotbollen och för samhället. ”Vi måste göra vad vi blir tillsagda.”
 • Utan publik måste laget skapa sin egen atmosfär och spelarna har också erfarenhet av att ha spelat enstaka träningsmatcher bakom stängda dörrar.
 • ”Det kommer att bli konstigt.”

 • Ser han någon risk att turneringen inte kan spelas färdigt? ”Vi vet inte vad som kommer hända. Jag tycker att fotboll är för fans, utan fans är vi ingenting.”
 • Nya besked kan komma, United kan inte göra annat än att lyssna på vad myndigheterna säger och fokusera på sitt jobb.
 • United har inte genomfört några test för coronaviruset, det har inte funnits någon anledning hittills.
 • Solskjaer skulle förstå om turneringar blir inställda. Det viktigaste är allmänhetens hälsa. United kan bara lyssna på vad experterna säger.
 • United har nu 24-25 spelare i träning, vilket bara är positivt. Spelarna måste prestera för att få spela eller ens sitta på bänken.

Delen som faktiskt handlade om fotboll

 • Anthony Martial skadade sig när han gled in i stolpen. Förhoppningsvis kommer han vara redo för spel på söndag men det är för tidigt att säga.
 • Paul Pogba närmar sig men han har ännu inte tränat fullt ut med laget. ”Nästa vecka kommer han vara redo,” säger Solskjaer utan att precisera om det är att vara redo för träning eller spel.
 • United är glada att Tahith Chong har signerat nytt kontrakt och han kommer att få tid på sig.

 • United hoppas att även Angel Gomes ska signera nytt kontrakt.

Presskonferensen i sin helhet går att se på Uniteds Youtube.

McTominays del

Idag var Scott McTominay spelaren som ställde upp på presskonferensen. Som vanligt fick spelaren bara några enstaka frågor.

 • ”Det kommer att bli konstigt,” men spelarna är fokuserade och har vanan av att spela utan publik från när de var unga.
 • Det är tråkigt att fansen inte kan vara där.
 • Att Liverpool skulle kunna bli av med titeln om säsongen ställs in ville McTominay inte kommentera.
 • Spelarna har bra självförtroende, jobbar hårt för varandra och ser fram emot avslutningen på säsongen.
 • Bruno Fernandes har kommit in och är alltid redo att få bollen. Han har inlett fantastiskt och har en kreativitet och personlighet som laget behövde.
 • Att det nu är konkurrens om platserna på mittfältet är bara positivt och så det ska vara i United. ”Du vill vara ett av de första namnen på laguppställningen.”

Inställda matcher i Europa League

Två Europa League-matcher som skulle ha spelats imorgon kommer inte att spelas planerat. Det är två matcher mellan italienska och spanska lag som berörs. Sevilla mot Roma kan inte spelas då Roma inte fick resa till Spanien. Samtidigt vägrade Getafe resa till Milano för bortamatchen mot Inter och Uefa valde alltså att gå på Getafes linje.

Vad som nu händer med de båda matcherna återstår att se. Returen ska spelas om bara en vecka och det är ont om luckor i kalendern.

Uniteds officiella uttalande om coronaviruset

I ett officiellt uttalande på klubbens hemsida har Manchester United uppdaterat gällande coronaviruset. Klubben fortsätter att kontinuerligt övervaka situationen på daglig basis.

För närvarande gäller att alla matcher ska spelas som planerats. Om situationen förändras kommer det att meddelas så snart som möjligt.

Old Trafford fortsätter att vara öppet för fans på matchdagar. Så även museet, Megastore och Red Café när det inte är match. Ett undantag är att de som går stadium tour inte får besöka spelarnas omklädningsrum.

Däremot begränsas tillträde till klubbens träningsanläggning ytterligare och klubben vidtar diverse försiktighetsåtgärder. Spelare och ledare har fått besked om att de inte bör skriva autografer och ställa upp för fotografier.

United uppmanar också supportrar att följa de råd som ges från myndigheterna, till exempel att regelbundet tvätta händerna.

Wan-Bissakas offensiva träning

Över på Athletic rapporterar Laurie Whitwell om Aaron Wan-Bissakas offensiva utveckling. På träningarna har tränarna fokuserat på Wan-Bissakas offensiv. Bland annat har han gång på gång mött Tim Fosu-Mensah och Teden Mengi i dueller på träning, med uppdrag att ta sig förbi försvararen. Även Brandon Williams uppges tränas på samma sätt.

Det betonas att den här typen av träning inte ger omedelbart resultat utan det dröjer några månader och nu börjar vi se effekten.