Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Officiellt: Europa League uppskjutet tillsvidare

UEFA har nu bekräftat att samtliga matcher i både Europa League och Champions League nästa vecka skjuts upp. För Manchester United påverkar alltså detta returmatchen mot LASK som skulle spelats nästa torsdag.

UEFA:s uttalande på deras hemsida lyder:

”Mot bakgrund av utvecklingen av spridningen av COVID-19 i Europa och relaterade beslut som fattats av olika regeringar, skjuts alla UEFA-matcher planerade för nästa vecka upp.

”Detta inkluderar de återstående åttondelsfinalerna av UEFA Champions League, planerade den 17 och 18 mars 2020; alla åttondelsfinaler av UEFA Europa League, planerade den 19 mars 2020 samt alla kvartsfinaler av UEFA Youth League, planerade den 17 och 18 mars 2020.

”Ytterligare beslut om när dessa matcher kommer att meddelas i sinom tid.

”Som en följd av uppskjutningarna har lottningen av kvartsfinalerna av UEFA Champions League och UEFA Europa League-, som planerats till den 20 mars, också skjutits upp.

”UEFA bjöd i går företrädare för dess 55 medlemsföreningar, tillsammans med styrelserna för European Club Association, European Leagues och en representant för FIFPro till ett videokonferensmöte tisdagen den 17 mars för att diskutera europeisk fotbolls svar på utbrottet.”

Vad händer nu?

För United innebär detta alltså att returmötet mot LASK skjuts på framtiden, till när har vi inget svar på i nuläget. Ingen kan svara på när Europa och Champions League återupptas under säsongen, eller ens om turneringarna kommer återupptas.

Vi vet att nu vid 11.30 svensk tid så träffas Premier League-klubbarna för att prata om hur man skall gå tillväga i England. Vi återkommer givetvis med rapport om det så fort vi får några besked. Premier League-klubbar som på olika sätt är direkt drabbade av coronaviruset, alltså har någon sjuk eller har satt sig i isolering (hela laget eller enskilda spelare/ledare), är Arsenal, Bournemouth, Chelsea, Everton, Leicester, Manchester City och Watford. Med reservation för att någon klubb missats.

Har du biljett?

Har du köpt biljett till matchen via supporterklubben ber vi dig ha koll på sidan ”Min Manchester-tur” du fått på mail, samt på United.no.