Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Bruno månadens spelare; Träning och nytt kontrakt för Pogba?

I dagens nyhetssvep får ni bland annat läsa om att Bruno Fernandes utsetts till månadens spelare. Vidare förväntas Paul Pogba vara tillbaka i träning under tisdagen – och ett nytt kontrakt är inte uteslutet.

I övrigt får ni givetvis ta del om de senaste rapporterna gällande coronavirusets effekt på fotbollsvärlden.

Fotbollssäsongen – vad vi vet

Det florerar som vanligt en hel del rykten så här års. Inte minst kring vad som ska hända med den just nu pausade fotbollssäsongen. Här nedan följer en punktlista med det vi vet i skrivande stund.

  • Alla matcher är uppskjutna till minst den 3 april
  • I övrigt finns ännu inga officiella besked om framtiden gällande några turneringar som rör Manchester United (både klubb- och landslagsturneringar)
  • Uefa håller stormöte tisdagen den 17 mars
  • Premier League håller möte torsdagen den 19 mars

Italienska förbundet vill flytta på EM

Simon Stone, på BBC, rapporterar att det italienska fotbollsförbundet vill flytta fram EM ett år för att kunna spela färdigt Serie A-säsongen. Detta förslag kommer de att presentera på Uefas stormöte som är planerat att äga rum under tisdagen.

Över i Spanien säger sig La Liga-presidenten Javier Tebas vara ”övertygad” om att deras säsong ska kunna spelas klart. Detta bygger han på förhoppningen om att EM ska skjutas fram.

”Vi jobbar med andra ligor för att matcha datumen. Just nu förhåller vi oss till att se vad som händer på tisdag med EM 2020, och sedan beslutar vi. Det senaste är att se hur vi avslutar ligan om det inte blir något EM. Annars får vi seriösa problem”, säger Javier Tebas till Cadena COPE, enligt Simon Stone.

EM kan flyttas till december

När vi ändå diskuterar potentiella EM-förslag. Enligt The Telegraph överväger Uefa möjligheten att flytta mästerskapet till december – för att låta de olika ligorna och klubblagsturneringarna spela färdigt under sommaren. Detta kommer givetvis också att diskuteras under stormötet som Uefa arrangerar under tisdagen, tillsammans med flertalet andra förslag och punkter.

Bruno – månadens spelare

Vi skrev för ett litet tag sedan om att Bruno Fernandes blivit framröstad till månadens spelare i februari av fansen. Nu har han även prisats av Premier League själva. Glädjande och välförtjänt, om ni frågar undertecknad!

Träning och nytt kontrakt för Pogba?

Laurie Whitwell, som följer United för The Athletic, rapporterar att Paul Pogba kommer att återvända till träning med resten av laget under tisdagen. Han har tidigare kört individuella pass med Michael Carrick för att bli helt återställd från ankelproblemen.

Även om fransmannen är ”lite rostig efter skadeproblemen”, som Whitwell beskriver det, ska han ha jobbat hårt för att komma tillbaka så fort som möjligt. Han sägs bland annat ha tränat extra på Carrington för att skynda på processen.

Fortsättningsvis skriver Whitwell att det inte är omöjligt att Pogba förlänger sitt kontrakt med United, åtminstone om vi ska tro en källa nära laget. ”Han kan mycket väl signera nytt. Tittar man på vinsten mot Manchester City kan man se var laget är på väg”, ska källan ha sagt.

Och även om möjligheten att Pogba lämnar klubben fortfarande får anses som möjlig i allra högsta grad, vilket det också spekuleras kring i artikeln, var Ole Gunnar Solskjaer tydlig i frågan när den kom till honom efter torsdagens Europa League-match.

”Paul är vår spelare och han har ett år plus en option (kvar på kontraktet). Så du kan förvänta dig att Paul är här”, sa United-tränaren då.

United fortsätter träna – trots coronaviruset

Uniteds träningsanläggning, Carrington, är fortsatt öppen och truppen väntas vara på plats under tisdagen. Däremot tar klubben givetvis till försiktighetsåtgärder mitt i coronavirus-pandemin. Detta enligt Simon Peach, på Press Association.