United hoppfulla om Bellingham; Premier League och TV-intäkter

I dagens nyhetssvep guidar vi er igenom det senaste som kommit upp vad gäller Birminghams jättelöfe Jude Bellingham och United intresse för honom. Vi tittar även till hur Premier League och klubbarna kan komma att påverkas ekonomiskt av att fotbollen står stilla för tillfället.

Vi börjar dock med att uppdatera om det senaste vi vet angående situationen med coronaviruset och all fotboll som ställts in till följd av det.

Fotbollssäsongen – vad vi vet

Det florerar som vanligt en hel del rykten så här års. Inte minst kring vad som ska hända med den just nu pausade fotbollssäsongen. Här nedan följer en punktlista med det vi vet i skrivande stund.

  • Alla matcher är uppskjutna till minst den 3 april
  • EM och Copa America skjuts fram ett år och spelas istället sommaren 2021, detta beslutades av UEFA under gårdagen. Mer om UEFAs beslut kan ni ta del av här.
  • Europa League (och Champions League) planeras att spelas klart senast den 30 juni – om möjligt
  • Premier League håller möte torsdagen den 19 mars, alltså imorgon.

United hoppas övertyga Bellingham

Embed from Getty Images

Vi har tidigare skrivit om Uniteds intresse för Birminghams mittfältslöfte Jude Bellingham och att han i egen hög person också har besökt Uniteds träningsanläggning, Carrington.

James Robson på Evening Standard skriver idag att United är ”besatta” av att vinna kampen om 16-åringen. Att Bellingham besökt Carrington är dock inget uppeseendeväckande då många unga spelare och deras familjer blir inbjudna för att få en rundtur och göra beslutsfattningen enklare i framtiden.

Att säkra Bellingham lär dock inte bli helt enkelt för United då givetvis andra klubbar är intresserade. Det har bland annat pratats om Borussia Dortmund som en trolig destination för engelsmannen, som i sådana fall skulle bli lagkamrat med sin landsman Jadon Sancho (om han stannar i Dortmund, det vill säga). Sancho har slagit igenom på allvar i Bundesliga-klubben, vilket såklart skulle kunna fungera som övertygelse.

Enligt tyska BILD, återgiven av Transfermarkt, verkar Bellingham ha bestämt sig för de gulsvarta, efter att bland annat ha nobbat Bayern München för ett par veckor sedan. Detta är dock inga officiella uppgifter.

Premier League-klubbar sägs också vara intresserade, men än handlar det inte om några namngivna klubbar. United uppges erbjuda Birmingham £20 miljoner, med en rad inbakade prestationsbaserade bonusar, vilket gör att det totala priset eventuellt kan stiga till £30 miljoner.

Än är det tidigt att spekulera, hursomhelst tycks Bellingsham besök på Carrington vara Uniteds största hopp så här långt om att säkra hans namnteckning.

Minskade intäkter för Premier League?

Med anledning av coronaviruset utbrott spelas för närvarande ingen fotboll i de största ligorna runtom i Europa, något som tycks slå hårt mot TV-intäkterna, inte minst för Premier League.

Martyn Ziegler på The Times rapporterar idag att Premeir League kan förlora omkring £750 miljoner i TV-intäkter. En högt uppsatt person inom TV-branschen ska ha sagt att om man inte spelar färdigt säsongen kan det bryta mot kontraktsrättsliga principer vad gäller sändningar.

Vidare skriver Ziegler att utländska bolag, teoretiskt sett, skulle kunna säga att man i sådana fall inte tänker betala för den här säsongen, något som skulle innebära massiva ekonomiska implikationer för Premier League. Det skulle även innebära stora konsekvenser ifall man, mot förmodan, väljer att avgränsa antalet återstående matcher av säsongen.

Som nämnt ovan håller Premier League ett möte under morgondagen, där förhoppningsvis saker och ting klarnar en aning.


MANCHESTERGUIDE
Manchester United Supporters Club Scandinavia är Manchester Uniteds officiella supporterklubb i Skandinavien. Muss.se är supporterklubbens svenska kanal. Vi producerar redaktionellt innehåll på och informerar om supporterklubbens aktiviteter.
© 2021 MUSS.SE   •   OM MUSS & MUSCS   •   HJÄLP MUSS   •   OM MUSS.SE   •   BLI SKRIBENT   •   INTEGRITETSPOLICY   •   KONTAKTA OSS