Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

A City United; Intervju med Ighalo; Månadens spelare i mars

De båda Manchesterklubbarna har gått ihop och skänkt pengar till bättre behövande. Vi har dessutom en intervju med Odion Ighalo att läsa, FA-cupen på FIFA och inte minst så har vi fått månadens spelare för mars. Allt detta i dagens nyhetssvep.

Fotbollssäsongen – vad vi vet

Det florerar som vanligt en hel del rykten så här års. Inte minst kring vad som ska hända med den just nu pausade fotbollssäsongen. Här nedan följer en punktlista med det vi vet i skrivande stund.

  • Alla matcher är uppskjutna till minst den 30 april.
  • EM och Copa America skjuts fram ett år och spelas istället sommaren 2021, detta beslutades av UEFA under tisdagen. Mer om UEFAs beslut kan ni ta del av här.
  • Europa League (och Champions League) planeras att spelas klart senast den 30 juni – om möjligt

A City United

Tidigare idag annonserades att de två Manchesterklubbarna gått ihop för att tillsammans stötta de svagaste i samhället, detta genom att tillsammans donera 100.000 pund till soppkök i det större Manchesterområdet.

Initiativet kommer ur ett samarbete mellan MUFC Fans’ Foodbanks och MCFC Fans’ Foodbanks, som normalt sett samlar in pengar när det är matcher på Old Trafford och Etihad respektive. I dessa tider utan matcher tappas många donationer, varför klubbarna går in med dessa pengar.

Enligt Uniteds hemsida doneras pengarna till Trussell Trust, vilket är ett nätverk av 1200 soppkökvarav 19 finns i större Manchesterområdet och är de som kommer vara mottagarna av dessa pengar.

De båda klubbarna gick ut med ett gemensamt uttalande som sa:

”Vi är stolta över den roll som våra supportrar spelar när det gäller att hjälpa lokala soppkök och förstår den ökade belastningen som kommer att läggas på dessa välgörenhetsorganisationer på grund av effekterna av coronaviruset. I en tid av utmaningar för vårt samhälle är vi glada att gå ihop med våra fans för att hjälpa utsatta medlemmar i samhället i en City United.”

Intervju med Ighalo

Uniteds inlånade nigerian har gjort en intervju med The Sun, där han bland annat pratat om sin syn på coronaviruset.

”Självklart saknar jag fotboll, precis som andra spelare och fans. Men liv betyder något.

”Att hålla sig säker och levande är vår största match i världen nu – och vi har alla en roll att spela i det. Fotboll måste sitta i baksätet över hela världen just nu och det är mycket förståeligt.

”Coronaviruset påverkar alla länder, över alla kontinenter. Mina tankar och böner går ut till alla som drabbats av denna pandemi och till familjerna som har tappat nära och kära.

”Men jag vet att vi kommer att slå coronaviruset och jag uppmanar människor att förbli positiva.”

Vidare skrivs att Ighalo, precis som resten av laget, tränar på egen hand i Manchester för tillfället, detta enligt riktlinjerna från den brittiska regeringen. Sin familj har han dock nere i London.

Gällande sin egen situation med att ha ett lånekontrakt som går ut i sommar säger han att han inte alls tänker på det för tillfället, och att prata om det just nu inte bara är själviskt utan fruktansvärt okänsligt.

Mer Ighalo

Enligt Football Insider, vars trovärdighet vi inte känner oss det minsta säkra på, så skall Ighalo vara väldigt intresserad av att fortsätta i Manchester United även efter att låneavtalet gått ut. Han skall vara så intresserad att han sägs vara beredd att halvera sin lön på 300.000 pund i månaden som han enligt rapporter har i Kina, detta säger Football Insider och hänvisar till ”källor”.

Huruvida United skulle vara intresserade, och vad det skulle kosta i transfersumma att lösa honom från Shanghaiklubben framgår inte.

Månadens spelare i mars

I mars månad fick vi inte så många matcher som det från början var tänkt, blott fyra matcher. Redan idag kunde United därför annonsera vem som blev vald till månadens spelare i mars, och precis som i februari blev det Bruno Fernandes. Han vann i kamp med Odion Ighalo, Fred och Harry Maguire.

FA-cupen på FIFA

I brist på riktig fotboll visas istället simulerade versioner av de fyra FA-cupkvartsfinalerna på Twitter i helgen, detta skriver The Standard.

Uniteds match mot Norwich simuleras imorgon vid 17.30 och visas på FA:s konton på Facebook, Youtube och Twitter.