Sancho närmar sig United; Det hettar till kring Grealish; Spelarnas löner kan sänkas

Det börjar hetta till rejält kring två av Uniteds största transferjakter. Jadon Sancho ser mer och mer ut att hamna i Manchester United och Jack Grealish är fortfarande aktuell, trots märkligt beteende under helgen. Det blir också lite om lönerna för spelarna i Manchester United. 

Fotbollssäsongen – vad vi vet

Det florerar som vanligt en hel del rykten så här års. Inte minst kring vad som ska hända med den just nu pausade fotbollssäsongen. Här nedan följer en punktlista med det vi vet i skrivande stund.

  • Alla matcher i England är uppskjutna åtminstone till den 30 april. Än så länge är det officiella beskedet att säsongen ska slutföras. Mer om det senaste officiella beskedet här.
  • EM och Copa America har skjutits fram till sommaren 2021. Mer om Uefas beslut här.
  • Även OS har skjutits upp till sommaren 2021, vilket eventuellt har påverkan för U23-spelare bland Uniteds herrar, men särskilt landslagsspelare i damfotbollen. Mer om IOK:s beslut här.
  • Uefa har bekräftat att finalerna i Europa League och Champions League inte kommer spelas i maj där de först var schemalagda. Inga datum för när de ska spelas är satta.
  • Women’s Super League, FA-cupen och FA Youth Cup planeras att slutföras, enligt FA.
  • Uefa kommer hålla ett nytt stormöte på onsdag (den 1 april) för att diskutera situationen.

Det hettar till kring Sancho

Den 20-årige supertalangen har under pågående(?) säsong gjort 27 mål och 19 assist på 35 matcher. Häpnadsväckande siffror. Till journalisten Andy Mitten som den har gången har skrivit för South China Morning Post har en ledande fotbollsagent sagt till tidningen att

”Det spelar ingen roll hur bra Sancho är, det är en begränsad marknad för honom just nu. Dortmund kommer inte sälja till Bayern München. Inte bara för att de är deras största rivaler, utan för att Dortmund är i en bättre finansiell situation är när man till exempel sålde Lewandowski”.

Agenten fortsätter att berätta att:

”Liverpool är inte i marknaden för spelare runt 100 miljoner pund och de behöver inte honom. Jag har gjort affärer med Klopp, han vill hellre betala hälften av värdet för en spelare som ligger en eller två steg bakom Sancho som de tror att de kan förbättra.

Agenten fortsätter med att berätta att han tror att det är en agents verk att plantera rykten om Chelsea. Samt att det verkar osannolikt att Manchester City kommer vilja ha tillbaka Sancho. Agenten viftar även bort spekulationer om de spanska klubbarna. Det gör att det bara återstår två klubbar.

”I min åsikt blir det då bara Manchester United och Paris St-Germain kvar, men Sancho vill gå tillbaka till England. Om United är tillräckligt smarta kommer de inte att spendera 100 miljoner pund på en spelare som det är troligt att Dortmund kommer att sälja.”

 

Mycket intressant information där. Och vi fortsätter med Sancho och det är den normalt sett trovärdiga journalisten Fabrizio Romano som har nyheter om Jadon Sancho och Manchester United. Enligt honom ska Borussia Dortmund ha varit tydliga med till den intresserade klubbarna att de inte kommer sälja Sancho för mindre än 110 miljoner euro. Att Manchester United är i kontakt med engelsmannens agent, men att Dortmund inte mottagit ett officiellt bud.

Fabrizio Romano svarade också på en fråga på ett väldigt intressant sätt. Där menar han att problemet är att hitta en överenskommelse med Dortmund. Inte med Sancho själv, som ska ha kontakt med Manchester United.

Och om det inte krävdes mer så är det enligt Goal, som inte alltid är de mest pålitliga att Manchester United leder jaktet på Jadon Sancho i konkurrens med Chelsea. Det ska sägas att texten delvis är skriven av Charlotte Duncker som tidigare var journalist på Manchester Evening News.

Och det hettar till kring Grealish

Jack Grealish har varit i ropet de senaste dagarna, och detta på grund av fel anledningar. Han sade i ett uppmanande till allmänheten att de skulle hålla sig inne på grund av coronaviruset, men han var själv ute och kraschade med sin bil. Oansvarigt av Grealish eller inte, men det är någonting som tabloiderna har gottat ner sig i ordentligt.

Men det var inte det vi skulle fokusera på i synnerhet här (men det återkommer längre ner), utan om Uniteds intresse för Jack Grealish. Det är Samuel Luckhurst på Manchester Evening News som menar att United vill säkra upp den 24-årige engelsmannen innan transferfönstret öppnar.

Uniteds klubbledning sägs vilja göra klart med spelarnas signaturer tidigt och United ska ha fått ett närmande av Grealish nekat en gång.

Och nu tillbaka till incidenten med bilkraschen. Det är någonting som ska ha gett Grealish böter på 150 000 pund, en summa som senare skänktes till ett sjukhus. Daily Mirror menar i en väldigt spekulativ text att det som hände kan få konsekvenser för hans karriär och för Uniteds eventuella intresse. Solskjaer ska sätta stort i värde i hur spelarna beter sig utanför planen och beroende på hur man tar in den här incidenten kan de få följderna att Solskjaer inte längre är intresserad.

Spelarnas löner kan sänkas

Det är enligt The Telegraph en möjlighet att klubbarna kan komma att hitta ett standardmässigt sätt att hantera spelarnas löner för de 20 lagen i Premier League.

Det ska gå ut på att man i spelarkontraktet ska skriva att det kan komma att ske sänkningar i spelarnas löner för oväntade händelser, som till exempel coronaviruset.

Men det kommer inte att bli enkelt då spelarna redan har existerande kontrakt, som alla är personliga och som har skrivits under av spelare, rådgivare och agenter.

Premier League håller diskussioner med klubbarna i Premier League om att det är viktigt att spelarna också går ner i lön för att rädda klubbarna och ligan. Vissa har sänkt lönerna med 20 till 30 procent för personalen i klubbarna redan, men där är Manchester United inte i nuläget.

Det är snårigt och svårt att förstå sig på. Jag rekommenderar att man läser hela artikeln från The Telegraph.


MANCHESTERGUIDE
Manchester United Supporters Club Scandinavia är Manchester Uniteds officiella supporterklubb i Skandinavien. Muss.se är supporterklubbens svenska kanal. Vi producerar redaktionellt innehåll på och informerar om supporterklubbens aktiviteter.
© 2021 MUSS.SE   •   OM MUSS & MUSCS   •   HJÄLP MUSS   •   OM MUSS.SE   •   BLI SKRIBENT   •   INTEGRITETSPOLICY   •   KONTAKTA OSS