United sammankopplas med Fiorentina-back; Fem byten och inget VAR?

I dagens nyhetssvep får ni läsa om det officiella meddelande som kommit om den engelska fotbollen. Ni får också ytterligare spekulationer kring vad som kan ske med den pausade säsongen, där bland annat fem byten och inget VAR bollas upp.

Avslutningsvis bjuder vi på ett transferrykte från Italien.

Fotbollssäsongen – vad vi vet

Det florerar som vanligt en hel del rykten så här års. Inte minst kring vad som ska hända med den just nu pausade fotbollssäsongen. Här nedan följer en punktlista med det vi vet i skrivande stund.

  • Alla matcher i England är uppskjutna åtminstone till den 30 april. Än så länge är det officiella beskedet att säsongen ska slutföras. Mer om det senaste officiella beskedet här.
  • EM och Copa America har skjutits fram till sommaren 2021. Mer om Uefas beslut här.
  • Även OS har skjutits upp till sommaren 2021, vilket eventuellt har påverkan för U23-spelare bland Uniteds herrar, men särskilt landslagsspelare i damfotbollen. Mer om IOK:s beslut här.
  • Women’s Super League, FA-cupen och FA Youth Cup planeras att slutföras, enligt FA.
  • Uefa har efter det senaste mötet (1/4) meddelat att landskamper för herrar och damer under juni månad skjuts upp. Man bekräftade även att Champions League och Europa League är uppskjutet tills vidare. Vidare läsning om det här.

Officiellt om Engelska fotbollen

Under dagen kom ett meddelande från English Football League med bland annat Premier League och spelarfacket. Meddelandet gällde ett möte som representanter för de olika sektionerna har närvarat vid, angående coronavirusets påverkan på fotbollen.

”Mötet erinrade att den högsta prioriteten är hälsan och välmåendet för landet – inklusive spelare, tränare, chefer, klubbpersonal och supportrar – och alla kom överens om att fotbollen endast ska återupptas när det är säkert och lämpligt att göra det”, skriver man i sitt uttalande.

Avslutningsvis meddelas att inga beslut tagits under dagen, men att ett nytt möte är planerat inom de närmaste 48 timmarna för att diskutera ”flera högprofilerade frågor”. Där ingår bland annat spelarlöner och en återstart av 2019/20-säsongen.

Fem byten och inget VAR – en verklighet?

Inte en dag går utan spekulationer om potentiella lösningar och förslag för hur den just nu pausade fotbollssäsongen ska kunna återupptas och således avslutas. Den här gången är det The Mirrors John Cross som har skrivit en artikel i frågan. Bland annat menar han att klubbarna vill införa fem byten istället för tre – om det blir så att resterande matcher måste spelas komprimerat under en och samma månad.

Vidare skriver John Cross att VAR (videodomarsystemet) kan komma att pausas under den här månaden, men att det är här för att stanna rent långsiktigt. Anledningen till detta är inte särskilt tydlig i artikeln, utan det som framkommer är att ”VAR skulle bli ytterligare en oroande faktor för Premier League och kan därför behövas sättas på paus”.

Milenkovic – en måltavla?

När transferfönstret öppnar är ännu oklart, med tanke på att vi inte ens vet om/när säsongen ens återupptas. Men det hindrar givetvis inte tidningarna från att spekulera i olika potentiella måltavlor för Manchester United. Den här gången är det italienska Corriere dello Sport, översatt av Sport Witness, som menar att United är en av flera klubbar som håller ögonen på Fiorentinas mittback Nikola Milenkovic.

Serie A-klubben sägs inte vilja släppa sin stjärna, men med klubbar som United, Atletico Madrid, Juventus, Barcelona och Napoli i blickfånget kan saker givetvis förändras. Tidigare har det spekulerats om en summa på omkring 40 miljoner euro för den serbiske landslagsmannen. Att United skulle prioritera en värvning av en mittback måste ändå anses som ganska osannolikt, anser undertecknad.


MANCHESTERGUIDE
Manchester United Supporters Club Scandinavia är Manchester Uniteds officiella supporterklubb i Skandinavien. Muss.se är supporterklubbens svenska kanal. Vi producerar redaktionellt innehåll på och informerar om supporterklubbens aktiviteter.
© 2021 MUSS.SE   •   OM MUSS & MUSCS   •   HJÄLP MUSS   •   OM MUSS.SE   •   BLI SKRIBENT   •   INTEGRITETSPOLICY   •   KONTAKTA OSS