Flera matcher visas samtidigt; Spelarna och lönerna

Vårt lilla nyhetssvep så här på lördagskvällen handlar uteslutande om coronakonsekvenser. Vi har nyhet om ett eventuellt spelschema, samt att spelarna länge diskuterat att sänka sina löner men att de har vissa betänkligheter kring vart pengarna istället tar vägen.

Fotbollssäsongen – vad vi vet

Det florerar som vanligt en hel del rykten så här års. Inte minst kring vad som ska hända med den just nu pausade fotbollssäsongen. Här nedan följer en punktlista med det vi vet i skrivande stund.

  • Alla matcher i England är uppskjutna på obestämd tid. Än så länge är det officiella beskedet att säsongen ska slutföras. Mer om det senaste officiella beskedet här.
  • EM och Copa America har skjutits fram till sommaren 2021. Mer om Uefas beslut här.
  • Även OS har skjutits upp till sommaren 2021, vilket eventuellt har påverkan för U23-spelare bland Uniteds herrar, men särskilt landslagsspelare i damfotbollen. Mer om IOK:s beslut här.
  • Women’s Super League, FA-cupen och FA Youth Cup planeras att slutföras, enligt FA.
  • Uefa har efter det senaste mötet (1/4) meddelat att landskamper för herrar och damer under juni månad skjuts upp. Man bekräftade även att Champions League och Europa League är uppskjutet tills vidare. Vidare läsning om det här.

Flera matcher visas samtidigt

Matcher som spelas klockan tre lokal tid på lördagar i England (alltså de som sänds 16.00 i Sverige) har sedan länge inte fått visats på engelsk tv, detta på grund av en ogrundad tanke om att det skall locka fler människor till läktarna i England istället.

Enligt Mirror, och även Simon Stone nedan, har detta förbud nu lyfts för resten av den här säsongen, vilket alltså innebär att om säsongen kommer igång så får alla Premier League-matcher som spelas visas på tv, även de som går klockan tre brittisk tid. För svenskt vidkommande bör det betyda att Viasat får visa samtliga matcher också, men detta är ännu inte bekräftat.

Anledningen till att förbudet hävts torde vara en förberedelse för att eventuellt spela klart säsongen utan publik, och att då supportrar inte skall missa sitt lags matcher.

Det är dock bara lyft för den här säsongen, så när nästa säsong drar igång kommer supportrar som inte kan eller har råd att se sitt lag live återigen inte se de matcher som spelas klockan 15, något få verkar tycka är märkligt i Storbritannien.

Spelarna och lönerna

Det pratas just nu mycket om att de välbetalda Premier League-spelarna skall gå med på lönesänkning under coronatiden, och det knorras lite här och var över att de inte redan sänkt sina löner, till exempel från Storbritanniens hälsominister Matt Hancock och sportministern Nigel Huddleston. Detta knorrande skall dock ha irriterat många Premier League-spelare, som verkligen skulle kunna tänka sig att sänka lönerna, men problemet dyker upp när frågan om vart pengarna går istället kommer.

Enligt The Athletic är spelarna nämligen inte sugna på att de skall ta stora lönesänkningar bara för att pengarna skall hamna hos deras redan rika ägare isället, samt att spelarna är oroliga för att annan personal runt klubben inte skall fortsätta få lön.

Utöver detta finns det ytterligare ett flertal problem vad gäller en enhetlig lönesänkning för samtliga spelare. Utan att specificera vilka klubbar så skriver The Athletic att vissa klubbar inte ser det som några problem att glatt betala ut fulla löner, medan andra vill dra ner på utgifterna. Och att göra olika skulle, enligt The Athletic, kunna leda till en orättvisa då vissa klubbar då har spelare som är nöjda och glada med att ha fått full lön hela tiden, medan andra behöver kämpa med mer missnöjda trupper.

Gårdagens möte mellan de 20 Premier League-klubbarna skall ha mynnat ut i ett förslag att man skall försöka få med sina spelare på att dra ner sina löner med 30 %, varav 10 % skulle vara en lönesänkning och 20 % skulle tas som uppskov och betalas ut när nästa säsong drar igång – när det må vara.

Hangout med Solskjaer

Så här i fotbollsbrister gör United vad de kan för att få content till sina sociala medier. Här pratade Ole Gunnar Solskjaer om sina fyra mål mot Nottingham Forest 1999, bland annat.


MANCHESTERGUIDE
Manchester United Supporters Club Scandinavia är Manchester Uniteds officiella supporterklubb i Skandinavien. Muss.se är supporterklubbens svenska kanal. Vi producerar redaktionellt innehåll på och informerar om supporterklubbens aktiviteter.
© 2021 MUSS.SE   •   OM MUSS & MUSCS   •   HJÄLP MUSS   •   OM MUSS.SE   •   BLI SKRIBENT   •   INTEGRITETSPOLICY   •   KONTAKTA OSS