Två matcher i veckan; Kane-rykten; Svar att vänta från Pogba?

Bland dagens nyheter kan ni läsa om hur Premier League-säsongen eventuellt kan spelas klart. Det blir även lite silly gällande de rykten som poppat upp kring Harry Kane, samt status på Jack Grealish och James Maddison. 

Vi får även ta del av Paul Pogbas tankar om varför han en gång lämnade Manchester United, för att sedan komma tillbaka. Vad det lider kommer han kanske även kunna svara på var han spelar fotboll nästkommande säsong.

Spela klart ligan på fem veckor?

Det är The Telegraph som skriver om förslaget som eventuellt kan bli verklighet för att kunna spela klart den här Premier League-säsongen. Alla tjugo lag förväntas därmed spela två matcher i veckan under en period på fem veckor.

Tidningen skriver även att man har en förhoppning om att lagen kan spela på sina egna arenor istället för neutrala spelplatser, även om det så innebär att man tvingas göra det utan publik.

Totalt ska 92 matcher till avverkas och det kan även ställa till det vad gäller TV-bolagens sändningar och huruvida alla matcher kan komma att visas.

Det är dock inte bara ligan som påverkas utan det kommer även krävas att man omformar schemaläggningen av FA-cupen på bästa sätt.

Kane inte till salu

På sistone har det ryktats om att Harry Kane tilldragit sig intresse från bland annat United och att Tottenhams VD, Daniel Levy, ska ha varit villig att sälja sin anfallsstjärna för att dels täcka arenakostnader, dels på grund av de ekonomiska oroligheter som råder i dagsläget.

Prislappen? £200 miljoner. Alltså, i runda slängar omkring 2 miljarder kronor.

Sky Sports hänvisar till rapporter som säger att Kane är öppen för en flytt till United, men själva skriver man att 26-åringen inte kommer lämna Spurs för varken United eller någon annan rival.

Simone Stone (United) och Jonathan Veal (Tottenham), två journalister med bra ingångar i klubbarna i fråga skriver nu också mer eller mindre samma sak – Tottenham har inget intresse av att sälja.

Pogba: ”Jag var glad när jag kom tillbaka”

Det är nog inte många förutom Paul Pogba själv och möjligtvis hans agent, Mino Raiola, som vet var fransmannen kommer spela fotboll efter sommaren. Blir han kvar i United, återvänder han till Juventus, eller knyter Real Madrid åt sig honom?

För en tid sedan sa huvudpersonen själv i klubbens officiella podcast att han var glad när han kom tillbaka till klubben efter en lyckosam sejour i Juventus, även om det såklart fanns en del ilska på sättet han lämnade United som ungdomsspelare, på gränsen till A-lagsspelare.

”Jag var glad nör jag kom tillbaka. Jag lämnade men avslutade inte det jag hade påbörjat. Istället stack jag någon annanstans.”

Ikväll, måndag, kommer Pogba prata i podcasten igen, och den kanske mest intressanta frågan, som troligtvis kommer ställas och många nog vill ha svar på är: ”Vill du stanna i United?” 

Vi lär får anledning att återkomma imorgon med vad som sägs ikväll.

Frågeask på The Athletic

Embed from Getty Images

Den nätbaserade tidningen bad om läsarfrågor gällande Manchester United och fick en hel del. Bland annat undrade man om senaste nytt angående värvningar och status på Jack Grealish i Aston Villa samt James Maddison i Leicester.

Det sägs att den tidigare ska ha högst prioritet, trots att denne för ett par veckor sedan hamande i blåsväder för att ha brutit mot restriktioner i de rådande coronatiderna samt varit inblandad i en trafikolycka. The Athletic menar dock att detta inte ska påverka Ed Woodward och Ole Gunnar Solskjaers syn på 24-åringen.

Gällande Maddison sägs det att han lär bli betydligt svårare att lösa med tanke på Leicesters historia att vara svåra att förhandla med. Midlands-klubben har på senare år pungat in miljarder på spelarförsäljningar, däribland Harry Maguire, Riyad Mahrez, och N’golo Kanté. Det lär alltså inte gå någon ekonomisk nöd på Leicester för att sälja Maddison.


MANCHESTERGUIDE
Manchester United Supporters Club Scandinavia är Manchester Uniteds officiella supporterklubb i Skandinavien. Muss.se är supporterklubbens svenska kanal. Vi producerar redaktionellt innehåll på och informerar om supporterklubbens aktiviteter.
© 2021 MUSS.SE   •   OM MUSS & MUSCS   •   HJÄLP MUSS   •   OM MUSS.SE   •   BLI SKRIBENT   •   INTEGRITETSPOLICY   •   KONTAKTA OSS