Hoppas ta igen förlorade matchdagsintäkter; Två spelare förväntas lämna; Solskjaer gissar spelarna

Som vanligt betyder lördagar låg aktivitet bland Unitedrelaterade nyheter. Det vi kan skramla ihop är att Manchester United hoppas ta igen förlorade matchdagsintäkter. Att Mitchell och Borthwick-Jackson förväntas lämna United i sommar, och vi avslutar med att Solskjaer gissar hur hans spelare såg ut som barn. 

Manchester United hoppas ta igen förlorade matchdagsintäkter

Enligt beräkningar kommer Manchester United att förlora cirka 20 miljoner pund i matchdagsintäkter för de matcher som inte kan spelas efter att coronaviruset stängt ner allt fotbollsspel.

Men enligt James Ducker på The Telegraph har Manchester United stora förhoppningar om att de kan ta igen bortfallet. Och detta utan att skära i spelarnas löner. Det är för att sponsorpengarna fortsätter att strömma in då United sitter på ett antal bra avtal med olika sponsorer. Förra säsongen drog United in 275 miljoner pund i sponsoravtal, vilket är 34 miljoner pund mer än vad de fick från tevebolagen.

United har under pågående säsong minst fem matcher kvar på hemmaplan och enligt förra säsongens uträkningar är intäkterna för en enskild match i snitt 4,26 miljoner pund.

Men. Och det skrivet med ett stort men är om säsongen inte kan spelas klart med publik på läktarna. Eller om tevebolagen börjar kräva tillbaka redan betalda pengar, eller om nästa säsong skulle starta utan publik. Då skulle det trots allt bli aktuellt att börja sänka spelarnas löner för att klara av driften.

Det sägs även i artikeln att lagkaptenen Harry Maguire har möte varje vecka med Ed Woodward och andra höjdare i klubben.

Mitchell och Borthwick-Jackson först ut i sommar?

Under varje sommar försvinner det ett antal spelare vars kontrakt går ut. I den kategorin kommer med allra största sannolikhet Demetri Mitchell och Cameron Borthwick-Jackson hamna i sommar.

Att de bägge spelarna förväntas lämna enligt Manchester Evening News kommer inte som någon överraskning. Den nu 23-årige Cameron Borthwick-Jackson fick speltid i 14 matcher (och gjorde det bra) under Louis van Gaals sista säsong. Han belönades med ett fyraårskontrakt, men har sedan dess inte spelat en minut för Uniteds A-lag igen. Han har sedan dess haft svårt att få speltid i utlånade klubbar och är just nu utlånad till Oldham Athletic i League Two.

Demetri Mitchell, även han 23 år har spelat en match för seniorlaget, men var med under sommarturnén så sent som sommaren 2018. Han har haft problem med skador och har inte spelat fotboll sedan februari 2019. Han tillhörde senast Hearts i den skotska ligan.

Solskjaer gissar vilka spelarna är

Vi avslutar på ett lite roligt sätt. Det är Ole Gunnar Solskjaer som ska gissa hur spelarna i Manchester United såg ut som barn.


MANCHESTERGUIDE
Manchester United Supporters Club Scandinavia är Manchester Uniteds officiella supporterklubb i Skandinavien. Muss.se är supporterklubbens svenska kanal. Vi producerar redaktionellt innehåll på och informerar om supporterklubbens aktiviteter.
© 2021 MUSS.SE   •   OM MUSS & MUSCS   •   HJÄLP MUSS   •   OM MUSS.SE   •   BLI SKRIBENT   •   INTEGRITETSPOLICY   •   KONTAKTA OSS