Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Uniteds budget förändras; Maguire tror på framtiden; Läckta tröjor?

Veckan börjar med fortsätta efterdyningar av coronavirusets framfart och Uniteds budget och transferstrategi har därmed förändrats. Det blir även två intervjuer. En med lagkaptenen Harry Maguire och en med Timothy Fosu-Mensah. Det blir även ett rykte som ska tas med en nypa salt och nästa säsongs tröjor kan ha läckts. 

Uniteds budget och transferstrategi förändras

Det kommer inte som någon större överraskning när Jamie Jackson på The Guardian kommer med nyheten att Manchester United har accepterat att transferstrategin och budgeten till sommaren förändras på grund av de ekonomiska frågetecken som finns efter coronavirusets framfart.

Det faktumet gör att man accepterat att man inte kan värva spelare från den högsta spelarhyllan. Det illustreras i form av Harry Kane då Jamie Jackson menar att United en ”vanlig” sommar skulle kunna lägga pengarna som skulle krävas för Kane, dvs 150 miljoner pund, vilket inte kommer vara möjligt nu.

Harry Maguire ser en framtid med titlar

Lagkaptenen Harry Maguire har medverkat medverkat i Gary Nevilles och Geoff Shreeves program ”The Football Show” på Sky Sports. Maguire intervjuas av Gary Neville, en intervju som är cirka 13 minuter lång.

I intervjun hymlar inte Maguire med att Manchester United ska finnas högre upp i tabellen. United är inte nöjda med att utmana om en plats till Champions League, utan man vill vinna titeln.

”Jag tror att man kan se till skillnad från starten av säsongen att vi är mer av ett lag nu. Att man kan se var vi vill gå och i vilken riktning det går åt. Jag vet att när jag först anlände till Manchester United att Ole sa att det var en förändringsprocess men att vi jobbade mot att vara där vi vill vara. Jag kan se var vi vill och stilen han vill implementera på laget.”

”Ta mig inte fel. Det är flera saker som vi behöver förbättra för att vara i den absoluta toppen där vi vill vara. Vi vill inte utmana om en plats till Champions League, vi vill utmana om titlar.”

En nyckel till förbättringen innan den ofrivilliga pausen var enligt Maguire att defensiven blev bättre.

”En sak vi har förbättrat är positionsspelet i backlinjen. Om du tittar på hur det såg ut med statistiken över insläppta mål och fasta situationer så var vi en av de sämsta i ligan. Om man inte kan försvara fasta situationer och man inte gör mål i den andra ändan av planen kommer man inte ha en chans att nå dit man vill nå.”

”Vi har spelat ihop oss. Det var en ny fyrbackslinje. Luke (Shaw) har spelat väldigt, väldigt de senaste. Vi har Aaron (Wan-Bissaka), mig själv och Vic (Victor Lindelöf). Eric (Bailly) kommer tillbaka och kämpar om en plats, vilket gör att alla lyfter sig, för när han har spelat har han gjort det väldigt bra”.

Harry Maguire pratade också om hur Bruno Fernandes har lyft laget, Freds utveckling och om hans känslor över att hamna i Manchester United.

Spelare sänker sina löner i tre klubbar – kan göra att de inte får värva nya spelare

Spelarna i Arsenal, West Ham och Southampton har kommit överens om att sänka lönerna. I Arsenals fall handlar det om en sänkning på 12,5 procent. En summa spelarna kan få tillbaka ifall de uppföljer vissa sportsliga framgångar, så som att kvalificera sig för Champions League.

Simon Stone på BBC menar i en tweet att han tar förgivet att det gör att de lagen inte kommer att värva några nya spelare innan de har hedrat spelarnas nuvarande kontrakt. Flera klubbar som fortfarande betalar spelarna full lön har nämnt det för den trovärdiga journalisten.

Om det stämmer kan det vara en anledning till att Uniteds spelare ännu inte sänkt sina löner.

Fosu-Mensah vill bli en viktig del av klubben

Timothy Fosu-Mensah har inte gjort en match för Uniteds A-lag sedan sista omgången under José Mourinhos första säsong i klubben, 2016/17.

Det har tidigare kommit rykten om att den 22-årige holländarens kontrakt, som går ut i sommar kommer förlängas en säsong till. Det bekräftas nu i intervjun med The Independent. Från senaste matchen för knappt tre år sedan har han varit utlånad i en lyckad och en minst sagt mindre lyckad säsong till Crystal Palace respektive Fulham, där holländaren i den senare klubben blev långtidsskadad.

I intervjun pratar Timothy Fosu-Mensah gott om Ole Gunnar Solskjaer.

”Han har varit väldigt positiv med mig. Jag hade min första träning med A-laget i december så det var första gången våra ögon möttes på träningsplanen. Han ser att jag jobbar hårt, han är väldigt uppmuntrande så jag känner förtroendet.”

I framtiden hoppas Fosu-Mensah som även representerat Nederländernas A-landslag i tre matcher att bli en viktig del av Manchester United.

”Vem vill inte spela för United? Jag är definitivt ivrig över att komma tillbaka och göra det bra för klubben och laget och jag kommer ge allt, jag kommer ge hela mitt hjärta för denna stora klubb. Mitt mål är att bli ordinarie i laget, vinna troféer för klubben och ha många minnesvärda erfarenheter med laget. Det är målet”.

Berta intresserar United

United har återigen kopplats ihop med Atletico Madrids klubbdirektör Andrea Berta. Den spanska huvudstadstidningen AS menar enligt Sport Witness att United vill ha honom som teknisk direktör i klubben.

Det är någonting som nämns i slutet av en text och det är frågan hur mycket vikt vi ska lägga vid den här nyheten.

Men jakten på en ny teknisk direktör går vidare…

Uniteds nya tröjor har läckt?

Numera är det kutym att Manchester United byter tröjor inför varje säsong och ungefär den här tiden varje år kommer det ”läckta” versioner av nästa säsongs tröjor. Om det är bra Photoshop eller om det är riktiga tröjor återstår att se.

https://twitter.com/UtdPotential/status/1251924225608294401