Ligorna kan avslutas tidigare; Uppdatering från tränarna; Upamecano intresserar United

Dagarna går och det är fortsatt ingen fotboll som spelas. Men nyheterna duggar ändå tätt. UEFA har börjat vända i frågan om de europeiska ligorna kan avslutas i förtid. Ett transferrykte avskrivs och ett transferrykte börjar hetta till. Det blir även en tillbakablick på en fantastisk kväll i Turin och tre tränare har pratat med Uniteds officiella hemsida. 

Europeiska ligor kan avslutas i förtid

Under tisdagen möttes representater för alla de 55 nationsförbunden i UEFA på en videokonferens.

Tidigare har UEFA strängt kommenderat att ligor som inte spelar klart säsongen inte heller kommer få medverka i de europeiska cuperna säsongen som följer. Men nu verkar det enligt Simon Stone på BBC Sport som att en förändring av det tankesättet har skett.

I ett uttalande efter tisdagens möte ska UEFA ha accepterat att vissa länder inte kommer kunna spela klart sin säsong, men att det då kommer handla om ”speciella fall”.

”Det är en stark rekommendation att spela klart de nationella högstaligorna och cupspelet, men några speciella fall kommer att bli hörda så fort riktlinjer angående deltagande i europeiska tävlingar har tagits fram”’

Exakt vad ”speciella fall” menas med går UEFA inte in på. Däremot ska UEFA vänta sig att de nationella förbunden kommer med sina anledningar till varför de inte vill/kan spela färdigt säsongen.

Ett land som redan har tagit steget är Belgien där Uniteds tidigare motståndare i Europa League, Club Brügge erkändes som ligamästare för några veckor sen.

Exakt hur Premier League påverkas är ännu oklart.

Tre tränare uppdaterar om spelarnas hälsa och tankarna framöver

Steve McNally (klubbens doktor), Charlie Owen (styrke- och konditionstränare) och Kieran McKenna (en av tränarna för A-laget) medverkade i ett samtal på Uniteds officiella hemsida. Där diskuterades det hur träningen såg ut för spelarna under sin tid där de nu tvingas stanna hemma.

Något som riskerar att förvärras när spelarna tvingas att stanna hemma är den mentala hälsan, vilket är något som Manchester United enligt Daily Mirror jobbar hårt med. Klubbens doktor Steve McNally menar att man inte skulle tveka att hjälpa till ifall det skulle behövas och om nedstängningen av samhället förlängs ytterligare.

”Om det blir som vi hoppas och vi är tillbaka i gruppträning om en månad eller två kommer det att vara en positiv sak. Men ju längre det går desto mer aktiv behöver vi vara med den mentala sidan.”

”Vi tänkte på det så fort vi visste att det skulle bli en nedstängning och gjorde i ordning ett paket för att ge spelarna de resurser de behöver. Vi vill inte att de ska känna av mental ohälsa, men vi är väldigt vaksamma som tränarpersonal”.

Spelarna har fått ett individuellt träningsschema och varje vecka är det invägning för att kontrollera att ingen gått upp eller rasat i vikt för mycket. De får leveranser med mat hem varje vecka, och många spelare har lärt sig konsten att göra mat.

”Dietisten har alla spelare i en sida på Instagram där de kollar på matlagningskurser. Vissa spelare har lärt sig en ny sak – och på köpet fått en skada, eller två”.

Övriga delen av chatten går att ta del av i video – eller textform på Manchester Uniteds officiella hemsida. Där pratas det även vidare med hur de håller kontakten med spelarna. Om vilka spelare som visar prov på bäst matlagningskunskaper och hur man motiverar spelargruppen.

United långt ifrån att värva Ñíguez

Ett rykte som dyker upp lite då och då är att United skulle vara intresserade av Atletico Madrids mittfältare Saúl Ñíguez. Men enligt den spanska huvudstadstidningen Marca där vi får hjälp av översättningen från Sport Witness ska Manchester United behöva betala 150 miljoner pund för lösa ut Ñíguez från kontraktet.

För övrigt en summa som avhandlades under gårdagens nyhetssvep.

I texten nämns det också att det i förra veckan kom ut rykten om att United hoppades att Atletico skulle vara tvungna att släppa Ñíguez för cirka hälften av den summan på grund av det ekonomiska tappet efter coronaviruset.

Men enligt många källor till tidningen ska det bara vara rent skitsnack. Det sägs även att United aldrig lagt ett bud eller visat något intresse direkt till klubben eller spelaren.

Det verkar som att United återigen blivit utnyttjade för sitt varumärke och att det bara har varit snack till sillytörstande Unitedsupportrar.

Upamecano intresserar United

Det är den ansedda tidningen France Football där vi får informationen genom Twitterkontot Get French Football News som menar att RB Leipzigs franske mittback Dayot Upamecano intresserar United. Dock ska Arsenal sitta i förarsätet men den finansiella situationen efter coronaviruset kan sätta stopp för deras intresse. Tidningen menar att United står i kulisserna och kommer komma med en konkret förfrågan för 21-åringen.

Den här dagen – för 21 år sen

Ni lite äldre supportrar minns den här dagen för 21 år sen med glädje. Vi yngre har fått höra legenden om kvällen i Turin. Den kvällen där United behövde hämta upp ett 2-0 underläge för att nå finalplatsen mot Bayern München på Camp Nou 1999.

Med hjälp av först Roy Keane, sedan Dwight Yorke och slutligen Andy Cole i den 83:e minuten gick United vidare med allra största dramatik.

Sök upp lite highlights och njut under den här tiden med brist på livefotboll.


MANCHESTERGUIDE
Manchester United Supporters Club Scandinavia är Manchester Uniteds officiella supporterklubb i Skandinavien. Muss.se är supporterklubbens svenska kanal. Vi producerar redaktionellt innehåll på och informerar om supporterklubbens aktiviteter.
© 2021 MUSS.SE   •   OM MUSS & MUSCS   •   HJÄLP MUSS   •   OM MUSS.SE   •   BLI SKRIBENT   •   INTEGRITETSPOLICY   •   KONTAKTA OSS