Muss.se » Nyhetsarkiv » Damlaget | Herrlaget

Neville hoppar av; Tweetkavalkad; Franskt intresse för United-back

Embed from Getty Images

I dagens nyhetssvep kan ni bland annat läsa om att Phil Neville uppges sluta som förbundskapten för Englands damlag, samt att datum för damernas EM-slutspel nu är spikade. Det blir även en tweetkavalkad signerad Simon Stone, Martyn Ziegler, och Dale Johnson om framför allt Champions League och Europa League. 

Mer i dagens svep:

  • Spelarnas välmående
  • Transferrykten
  • Fred i intervju

Datum för dam-EM spikade – Neville hoppar av

Phil Neville basar för tillfället över det engelska damlandslaget och har så gjort sedan 2018. Nu tyder dock det mesta på att äventyret har nått sitt slut. I samband med att Uefa under dagen meddelat datumen som gäller för dam-EM 2022 (6 – 31 juli) väntas också, enligt samstämmiga rapporter från öarna, den yngre brodern kliva av rollen som förbundskapten.

Nevilles nuvarande kontrakt går ut nästa sommar, och tanken var nog från början att slutspelet som skulle hållits då skulle blivit hans sista. Istället verkar förra sommarens VM i Frankrike blivit hans sista. En turnering där England slutade på fjärde plats.

Ett officiellt besked väntas inom kort, enligt Sky Sports.

På samma ämne meddelar även United från officiellt håll att man är redo att öppna upp Old Trafford som spelplan för turneringen, som kommer gå av stapeln i England.

Tweets om cupspel

Simon Stone är en journalist vars utläggningar ofta är relevanta, särskilt när det pratas om Manchester United. Den här gången är det mindre United och mer generella rapporter från BBC-journalisten, där vi nu kommer orientera oss igenom ett par av hans tweets det senaste dygnet.

Champions League och Europa League

Vi börjar med att titta till vad han tror om Champions League och Europa League, där det spekuleras om när dessa turneringar kan tänkas spelas färdigt. Stone hänvisar till Uefa som menar att det ska vara möjligt att spela de bägge turneringarna under juni, juli, och augusti. På BBC har man däremot, enligt de senaste diskussionerna, förstått det som att de inhemska ligorna ska spelas klart fram till 31 juli, för att därefter fortsätta med Europaspelet.

Ännu är ingenting spikat och Uefa uppges att hålla alla dörrar öppna så länge som möjligt, och så länge man inte vet mer om läget i Europa. Något som dock skulle kunna öppna för idéen är att reserestriktionerna troligtvis kommer ha lättat i augusti, vilket i sådana fall skulle vara en nycklefaktor givet att Europaspel innefattar mycket resande.

Datum som diskuterats än så länge, för främst kvarts- och semifinaler, är 11 och 22 augusti.

Kvalificering till CL och EL

Vi fortsätter nu på nästa spår och tittar till hur en eventuell kvalificering till respektive turnering skulle kunna gå till om ligorna inte kan spelas färdigt. Här skriver Stone, med hänvisning till Martyn Ziegler, att sportsliga meriter kan bli avgörande. Vad det innebär är dock i nuläget en aning oklart.

Ziegler menar att ett system skulle kunna vara att man räknar poäng per match.

Här skjuter dock Dale Johnson på ESPN in och förklarar att det är en möjlig metod, men att det inte behöver bli så i slutändan.

Detta känns för tillfället väldigt mycket som någon sorts metadiskussion, så att gå in allt för djupt i detta kommer troligtvis inte leda någonvart. Vi får helt enkelt invänta mer konkreta uppgifter, när det nu kan tänkas bli…

Spelarnas välmående

Nåja, kanske inte utblidning, men i alla fall en ökad förståelse. Det är vad United-spelarna uppges kunna tillägna sig i frågor vad gäller mental hälsa och kost. Även familjerelationer står på listan.

Klubben sägs erbjuda spelarna rådgivning om just detta som en konskevens av läget som råder just nu och att det inte spelas någon fotboll längre.

Man har även uppmuntrats till att delta i en öppen universitetsutbildning gällande forskningen om näring och hälsosam mat, bloggar om social distansering, samt applikationer för meditation och avslappning.

Transferrykten

Dayot Upamecano

Vi har nyligen rapporterat om RB Leipzigs mittbacksklippa, Dayot Upamecano, som ett möjligt transfermål för United, och nu menar L’equipe, här i Sport Witness, att England mycket väl kan vara en tänkbar destination för 21-åringen.

Från fransmannens håll verkar det dock tydligt att han inte har för avsikt att komma till en klubb och bli en rotationsspelare, utan lär först och främst sätta överväga eventuell speltid.

Prislappen uppges ligga på €60 miljoner, men enligt L’equipe kan den komma att sjunka.

Även Arsenal, Liverpool, och Manchester City rapporteras vara intresserade av fransmannen.

Diogo Dalot

Från Dayot till Dalot. Även här hänvisar vi till Sport Witness, som skriver att Paris Saint-Germain håller ögonen på Uniteds ytterback. Det är den portugisiske tidningen O’Jogo som kommer med uppgifterna och menar att United är villiga att skeppa iväg 21-åringen. Man uppges då vilja ha mellan €35-40 miljoner.

Från det att Aaron Wan-Bissaka kom in förra sommaren har Dalot egentligen inte haft en suck på högerbacksplatsen, något som tycks öppna för att lämna United. O’Jogo skriver även att Dalot hade chansen att gå på lån tidigare i januari, men valde att avstå för att få till en flytt till sommaren.

Det som tyder på att PSG faktiskt kan tänkas vara intresserade är att fransmännens nuvarande högerback, Thomas Meunier, har ett utgående kontrakt, och att man därmed letar ersättare.

Fred i intervju

Till sist avslutar vi med ett lästips för den som är sugen på att höra vad Fred har att säga om sin tid i United. Det blir bland annat snack om relationen till Ole Gunnar Solskjaer, en hyllning till Harry Maguire, och några lovord om James Garner.

Artikeln finns att ta del av här.