Premier League siktar på spel; Medicinsk chef vill avsluta säsongen; Sillyuppdateringar

Coronaviruset fortsätter sätta sina prägel på nyhetssvepen och det blir många olika tongångar i dagens. Premier League vill starta i mitten av juni, medan en högt uppsatt medicinsk chef inom Fifa vill stänga säsongen. Vilket var ett beslut som franska ligan tog under tisdagen. Det blir även en del sillyuppdateringar där det är svårt att bedöma trovärdigheten. 

Premier League siktar på att spela inför tomma läktare i mitten av juni…

Idrottsministern Oliver Dowden har sagt till det brittiska underhuset att han varit i samtal med Premier League och att de vill få igång fotbollen så snart som bara möjligt.

”Jag har personligen varit i samtal med Premier League och det med en syn om att fotbollen ska vara igång så snabbt som möjligt för att stödja hela fotbollsgemenskapen. Men självklart skulle en sådant skeende behöva ha tydliga publika hälsovägledningar”.

Det är Sky Sports som kommer med nyheten att Premier League senare under den här veckan kommer att hålla fler möten och att siktet är inställt på att spela fotboll i mitten av juni – och detta inför tomma läktare. Det ska också vara något som regeringen har ställt sig bakom.

Det brittiska samhället har till stora delar varit nedstängd den senaste tiden, men planen är att det sakta men säkert ska öppnas från och den 7 maj.

Det står alltså ännu inte klart vad det är som gäller, men Premier League har fortfarande förhoppningar om att spela klart säsongen.

…men har krav på att ha en plan färdig innan 25 maj…

Premier League vill som sagt kunna spela fotboll igen i mitten av juni, men för att det ska vara genomförbart behöver de enligt journalisterna Martyn Ziegler, Matt Lawton och Gary Jacob på The Times ha en ”starta om” plan klar innan 25 maj. Detta för att kunna bestämma hur och var säsongen ska spelas klart, då en del klubbar börjat opponera sig emot att spela på neutral plan.

Planen måste enligt artikeln vara väl genomarbetad och allting ska vara noga genomtänkt.

…och en medicinsk chef på FIFA vill avsluta säsongen

Enligt The Telegraph vill Fifas medicinska chef, Michel D’Hooghe avvakta med att spela fotboll fram till slutet av augusti. Detta på grund av att man vill undvika en andra våg av coronaviruset.

D’Hooghe betonar att det är viktigt att inte skynda tillbaka för att kunna spela fotboll och tycker att fotbollen ska starta senare under året och det med en ny säsong.

Ett problem är enligt D’Hooghe att smittspridningen blir ett problem då spelarna byter om tillsammans, duschar tillsammans, samt att det numera är brukligt att spelarna spottar på planen.

”Vi är alla överordnade beslut från nationellt håll från myndigheterna. Det är väldigt enkelt, fotboll är inte längre den viktigaste saken i livet. Jag skulle vara väldigt glad om vi kan starta nästa mästerskap och inte spela någonting förrän starten av nästa säsong.”

”Alla måste vara försiktiga i den här stunden. Jag har hört att många länder tänker på att spela fotboll igen, med eller utan publik. I min långa karriär har jag sett många situationer där det har varit en balans mellan ekonomi och hälsan. Oftast vann ekonomin, oavsett om det handlat om jetlag eller fotboll i extrema, eller förorenade situationer.”

”Om det är under några omständigheter som medicinska argument borde vinna mot de ekonomiska är det nu. Det är ingen fråga om pengar, det är en fråga om liv eller död. Det är väldigt enkelt”, säger D’Hooghe till tidningen.

… detta medan Frankrike stänger säsongen

Den franska ligafotbollen går enligt The Guardian i Nederländernas och Belgiens fotspår och stänger ned säsongen, vilket landets premiärminister Edouard Philippe meddelade under tisdagen. Enligt premiärministern kommer inte fotbollsligan kunna starta förrän i september.

Det är något som gör det ännu mer otroligt att de europeiska ligorna kommer att kunna bli färdigspelad.

Ska tas snabbt beslut om ett femte byte ska tillåtas

IFAB, det högst styrande regelorganet för fotboll ska enligt Dale Johnson på ESPN överlägga snabbt för att godkänna FIFA´s förslag om att det i återstarten av fotbollen ska få göras upp till fem byten per match. Beslutet förväntas gå snabbt, men det finns inget definitivt datum när beslutet kommer.

Ändringen kommer då det förväntas vara en högre skaderisk när det inte kommer hinna tränas eller spelas träningsmatcher i samma utsträckning som under en normal försäsong.

Om förslaget går igenom kommer det inte finnas några extra tillfällen att byta, utan det kommer fortfarande bara vara tre bytestillfällen men tillåtet att göra fem byten.

I förlängning har det sedan ett tag tillbaka varit tillåtet i normala fall att göra ett fjärde byte. Nu förväntas det öka till att ett sjätte byte är tillåtet i en förlängning. Den här temporära förändringen förväntas även gälla över nästa säsong och för landslagen fram till slutet av 2021.

Butt vill spela klart FA Youth Cup

Nicky Butt som nu är chef för A-lagsutvecklingen i Manchester United har medverkat i en intervju med Manchester Uniteds officiella hemsida.

Det mest intressanta i intervjun är diskussionen om Uniteds lag i FA Youth Cup som skulle spela en semifinal mot Chelsea innan coronavirusets utbrott. Butt menar att FA Youth Cup borde spelas klart och tar upp alternativ som att spela klart turneringen under en helg på St. George´s Park och spela färre minuter per match. Detta då han själv menar att turneringen var väldigt viktig för honom som ung spelare.

I övrigt pratar Nicky Butt i intervjun om vad han gör för att hålla igång, om spelarläget i juniorlagen, han tar Mourinho, van Gaal och Moyes i försvar och pratar om vad han lärt sig av sina gamla tränare. Intervjun finns i både text- och videoform.

United ute efter Chiesa?

Det är allmänt känt att United saknar en naturlig högerytter och att Jadon Sanchos namnteckning jagas. Men det börjar också komma upp alternativ då Sancho kan bli för dyr. Enligt La Gazzetta Dello Sport, där vi i översättningen får hjälp från Sport Witness ska United vara ute efter Fiorentinas 22-årige ytter Federico Chiesa.

United sägs vara en av fyra klubbar som är ute efter italienaren. De andra klubbarna ska vara Inter, Chelsea och Juventus där de sistnämnda ska sitta i förarsätet för hans signatur.

Men det kan få en vändning då han kanske ”tänker om ” ifall United betalar tillräckligt bra. Den italienska tidningen menar att trots att hans familj föredrar en flytt till Turin ska han inte ha bestämt sig ännu.

Men hur mycket ska Fiorentina vilja ha för Chiesa?

Jo, 70 miljoner euro.

Jag tycker vi lägger den här under agentspekulation så länge.

West Ham kan tvingas sälja Declan Rice

Det är The Telegraph som rapporterar att West Ham kan tvingas sälja den 21-årige mittfältaren då han ska vara högst värderad av spelarna i truppen.

Chelsea nämns som klubben som kan komma att dra nytta av det och ta tillbaka honom till den blå huvudstadsklubben. Men det ryktas också om Manchester United, som tidigare ska ha visat intresse.

Rice har gjort en mindre bra säsong och är inte längre lika het på marknaden som för ett år sedan.

Partey till United?

Den ghananske journalisten Saddick Adams som ska ha hög trovärdighet menar att Atletico Madrids spelare och tillika landsman till journalisten, Thomas Partey ska vilja flytta från Atletico.

26-årige Partey ska föredra en flytt till Premier League och att en deal med United kan vara närmre än vad man tror.

Enligt den franka tidningen RMC Sport ska Partey även intressera Paris SG och Partey ska ha en utköpsklausul på 50 miljoner euro.

 

Senaste artiklarna

Manchester United Supporters Club Scandinavia är Manchester Uniteds officiella supporterklubb i Skandinavien. Muss.se är supporterklubbens svenska kanal. Vi producerar redaktionellt innehåll på svenska och informerar om supporterklubbens aktiviteter.
© 2021 MUSS.SE   •   OM SUPPORTERKLUBBEN   •   OM MUSS.SE   •   BLI SKRIBENT   •   INTEGRITETSPOLICY   •   KONTAKTA OSS