Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Gräset är grönare på TV

Det är snart dags att sätta potatis. Morfar började alltid första maj.

Det här är en plan med många frågetecken. Jag vet helt inte riktigt vem jag ska sätta dit, eller vad jag ska utgå ifrån. Ska jag tänka 10 omgångar framåt eller ska jag blicka mot en ny säsong? Blir det verkligen spel i juni som det snackas om? Och finns det några pengar att handla för i sommar?

Om vi blickar mot en ny säsong skulle min elva se helt annorlunda ut. Jag skulle förespråka för Henderson framför De Gea, Williams framför Shaw, Tuanzebe framför Bailly/Lindelöf osv. Jag skulle gå all in på egna produkter, för sån är jag. Jag skulle samtidigt förespråka för nya spelare, inte bara Sancho och Grealish utan också en ny 6:a och 9:a, alltså en mer defensivt lagd mittfältare och en mer centralt lagd anfallare. Jag tänker att vi behöver ses oss om efter en ny Matic och en ny Ighalo, om inte för 2020/21 så åtminstone för 2021/22. Kanske behöver vi också nya ytterbackar, om de offensiva kvalitéerna inte förbättras hos de som fortfarande är unga och lovande.

Men nu är ju säsongen 2019/20 inte färdigspelad än. United har i detta nu fortfarande en Champions League-plats att spela om. Fram till uppehållet hade vi 11 raka matcher utan förlust (8 vinster, 3 oavgjorda, 29-2 i målskillnad). Luke Shaw må vara trubbig och långsam som en gammal noshörning, men spelade fram till mars ganska bra. Daniel James (som jag tyckte var höstens bästa spelare) har bevisligen begränsningar i fötterna, men hans löpningar och inställning ger en dimension i spelet som en ofärdig Greenwood ännu inte kan bidra med.

Om säsongen återupptas finns alltså anledning att inte äventyra elvan alltför mycket.

Ungefär såhär tror jag ett United kan tänkas ställa upp om det blir spel i sommar, förutsatt att alla spelare får vara friska och krya. Det går att argumentera för Fred istället för McTominay, eller Fred istället för James där Bruno respektive Pogba flyttar upp ett snäpp i banan. Men i det stora hela tycker jag det här ser lovande ut.

Kruxet som jag ser det är Pogba. Ett lag med eller utan Pogba bestämmer alltför mycket, alltifrån spelsystem till potentiella övergångar. Samtidigt har nytillkomne Bruno visat att det även utan Pogba går att göra stora avtryck på ett lag som till synes inte håller måttet, att det kan vara roligt att spela i ett United som bara ligger på en 5:e plats.

Möjligen har Bruno fått Pogba på andra tankar. Oavsett vilket tror jag inte längre bollen ligger hos honom.

***

Lite i skymundan säljs alltså Newcastle till Saudiarabien. En natt låg jag sömnlös och tänkte att diktator Mohammed bin Salman skulle köpa upp (Manchester) United för miljarder, men nu blir det väl inte så?

***

Igår tittade jag på Taiwan Premier League och det var i sanning ingen höjdare. Men nästa vecka börjar K League och kanske även Bundesliga. Vet inte vad som är rätt, beror väl på land och förutsättningar, men tror nog att många därute (särskilt ensamstående) skulle må bra av lite mer direktsänd sport.