Seriöst bud på Sancho; Hendersons vara eller icke vara; Sir Alex och roddmaskinen

Embed from Getty Images

Fortsatt fotbollsfritt, så vi håller till godo med lite annat. I dagens nyhetssvep noterar vi att trovärdiga källor i Tyskland menar att Manchester United kommer att gå in för en värvning av Jadon Sancho när väl transferfönstret öppnar. Vi noterar också att Dean Henderson kan bli en bricka i ett spel om Champions League-platserna om säsongen kommer igång igen.

Bud på Sancho närmar sig?

Orkar ni med en vända till kring Jadon Sancho? Klart ni gör. Idag är det tyska Bild, som SportWitness refererar till, som rapporterar att både Sanchos representanter och Borussia Dortmund förväntar sig ett seriöst bud från Manchester United. Snacket i Tyskland har på sistone kretsat kring att Sancho skulle kunna tänkas förlänga med Dortmund, vilket skulle göra en transfer osannolik. Prislappen vid en affär har också avhandlats, men de dryga 150 miljoner euro som cirkulerat får ses som utopiska med tanke på att den pågående coronaepidemin lär vaska om ordentligt på marknaden.

United ska å sin sida vilja bygga vad som sägs vara ett ”internationellt brand” kring spelaren och även locka honom med tröja nummer 7.

Det som ska få Dortmund att tveka är att en försäljning till United skulle stärka ett lag som de senaste åren dalat som en konkurrent internationellt medan Sanchos tvekan finns i huruvida United på allvar kan utmana om herraväldet i Europa.

Embed from Getty Images

Sam Pilger, till vardags på Forbes, är inne på samma spår som Bild och menar att United, det rådande läget i världen till trots, ämnar göra stora affärer i sommar (eller under kommande fönster). Sancho ska, om man tror Pilger, inte vara lika fäst vid tanken på att hans eventuella nya klubb måste spela i Champions League, vilket förstås skulle underlätta markant för United.

Hendersons lånelimbo

Dean Hendersons låneavtal med Sheffield United går ut den 30 juni. Det är inget konstigt i det, det är då säsongen i normala fall är slut och också då som kontrakt tar slut. Nu, när säsongen knappast kommer att vara slut den 30 juni (om den inte avblåses helt, förstås) hör Henderson till spelarna som kan hamna i en knepig sits. Sheffield United slåss om en potentiell plats i Champions League med Manchester United, och skulle säsongen dra ut över den 30 juni kan United, rent teoretiskt, försvaga en konkurrent genom att kalla hem Henderson.

Förslag har funnits om att låneavtal som går ut den 30 juni automatiskt skulle förlängas tills dess att säsongen de facto är slut, något som beslutsfattarna inom ligasystemet ställt sig skeptiska till.

United kommer, enligt The Times, att avvakta slutliga besked innan man bestämmer vad man gör med sina utlånade spelare. Sheffield Uniteds och Manchester Uniteds kamp om en plats i Champions League får också sägas vara lite imaginär. Femteplatsen kan ge spel i finrummet om Manchester City stängs av från spel i Europa.

Embed from Getty Images

Sir Alex håller igång

Sir Alex Ferguson hör, på grund av sin ålder och även på grund av sin tidigare sjukdomsbild, till de människor som isolerat sig under nedstängningen av samhället denna vår. I en intervju med Uniteds hemsida berättar klubbens tidigare materialare Albert Morgan om Fergusons tillvaro. 

Sir Alex håller sig enligt Morgan inomhus, promenerar på löpband och använder en roddmaskin för att hålla kroppen igång under karantänen.

Morgan berättar också om de gånger han fick känna på den berömda hårtorken från Sir Alex, något som är väl värt att läsa.

Embed from Getty Images

 


MANCHESTERGUIDE
Manchester United Supporters Club Scandinavia är Manchester Uniteds officiella supporterklubb i Skandinavien. Muss.se är supporterklubbens svenska kanal. Vi producerar redaktionellt innehåll på och informerar om supporterklubbens aktiviteter.
© 2021 MUSS.SE   •   OM MUSS & MUSCS   •   HJÄLP MUSS   •   OM MUSS.SE   •   BLI SKRIBENT   •   INTEGRITETSPOLICY   •   KONTAKTA OSS