Muss.se » Nyhetsarkiv » Damlaget | Herrlaget

En ständig kamp för Andy Cole; Woodward om framtiden; Grealish, Maddison och James

Dagens nyhetssvep handlar framför allt om Andy Cole, som öppenhjärtigt berättar om de svårigheter han går igenom i vardagslivet.

Vidare får vi en uppdatering från Ed Woodward samt rykten om Jack Grealish, James Maddison och Lauren James.

En ständig kamp för Cole

Manchester United-legenden Andy Cole har idag lanserat Andy Cole Fund för att bidra till forskning om njursjukdomar samt stötta patienter med njurproblem. Cole själv har genomgått en njurtransplantation och i en öppenhjärtig intervju med Guardian berättar han om de problem han ställs inför i vardagslivet.

”Många, många gånger vill jag ge upp, fullständigt, inte bara på livet utan på allting,” säger Cole.

”Det blir svårt, jag hade problem i onsdags. Det kom från ingenstans och jag var tvingad att stanna i sängen. Jag erkände förlusten och accepterade att det inte skulle vara min dag. Tidigare hade jag kämpat men i slutändan vet jag att jag inte kan besegra det.”

Han berättar att han mår hur bra som helst vissa dagar bara för att dagen efter må skit. Mentalt är det svårt att hantera. I den rådande situationen är han isolerad, vilket han tycker är svårt och det blir svårare för varje dag.

Med sin välgörenhetsfond vill han väcka uppmärksamhet för njursjukdomar och han betonar att han utåt kan se ut att må bra men att det är en ständig kamp på insidan.

Samtidigt säger han att han hans kompisar säger att han har gjort otroliga framsteg de senaste 18 månaderna.

”Jag är fortfarande här, det är det viktigaste.”

Cole har idag också pratat med BBC i ett videosamtal.

Mer om Andy Cole Fund på Uniteds hemsida.

Woodward: Vi siktar på att vara riktigt konkurrenskraftiga på marknaden

I fredags pratade Ed Woodward på Manchester Uniteds Fans’ Forum. Delar av vad han sa då släpptes i lördags men nu har vi fått lite till.

”Jag tror att vi alla är överens om att vi vill ha supportrar tillbaka för att se fotboll på Old Trafford så snart som möjligt,” säger Woodward.

”Men det kan bara ske när vi får rådet att det är säkert att göra så och regeringen har en stor röst där.

Woodward medger att det är troligt att vi kommer att få se matcher bakom stängda dörrar när fotbollen kommer tillbaka.

”Vi är inte nödvändigtvis nöjda med det. Fotboll behöver fans på arenan för att det ska vara komplett, men allmänhetens hälsa måste komma först och, som jag sa, det är upp till regeringen.”

Vidare pratar Woodward om framtiden för laget. Nu är det mycket vänta och se på vad som sker. United har en bättre ekonomi än de flesta men påverkas också. Klubben siktar på att vara riktigt konkurrenskraftiga på marknaden när någon form av normalitet återuppstår.

”Som jag har sagt förr, och jag har sagt det här många gånger, vi är hängivna för att stötta Ole [Gunnar Solskjaer] för att vinna titlar. Det är vårt huvudmål som klubb.”

Mer från Woodward och hela protokollet från Uniteds Fans’ Forum finns på Uniteds hemsida.

Samtidigt noteras att United från och med imorgon kommer att leverera 60 000 förberedda middagar till NHS-anställda.

Förslag till klubbarna imorgon

Bryan Swanson på Sky Sports skriver på Twitter att Premier League-klubbarna imorgon kommer att få ett förslag med hur fotbollen kan återupptas.

https://twitter.com/skysports_bryan/status/1255607375601508352?s=19

Då ligorna i till exempel Frankrike och Nederländerna formellt har avslutats så ökar sannolikheten för att England ska gå samma väg. Än så länge gäller emellertid att Premier League satsar på att fullfölja säsongen.

Senast den 25 maj ska ligorna ge besked till Uefa.

MEN: Grealish prioriterad över Maddison

Manchester Evening News rapporterar att James Maddison förväntas bli kvar i Leicester, åtminstone över nästa säsong. Det framställs som att coronakrisen påverkar här men åtminstone sedan årsskiftet har det mesta pekat på att Maddison är en omöjlig värvning för United.

En betydligt troligare värvning är då Aston Villas Jack Grealish. United räknar med att Grealish ska kunna lösas för en betydligt mindre summa pengar, framför allt om Villa blir degraderade. Klubbyte för Grealish är förväntat oavsett vilken division Villa spelar i nästa säsong.

Lyon jagar James

Lauren James utsågs nyligen till årets unga spelare i England av Athletic. Nu rapporterar Talksport att damfotbollens gigant Lyon ska vara intresserad av tonåringen.

James signerade ett långtidskontrakt (tre år) med United i december och uppges vara en av de bäst betalda spelarna i England. Det finns inga tecken på att hon inte trivs i United men om Lyon lockar kan det vara svårt att stå emot. Inför den här säsongen tappade United sin lagkapten Alex Greenwood till den franska klubben.