Officiellt Premier League-uttalande; Ungdomsserierna avslutas?

I dagens nyhetssvep handlar allt om coronavirusets effekt på den engelska fotbollen. Premier League har kommit med ett uttalande, likväl som kultursekreterare Oliver Bowden.

Det har även rapporterats om ett avslut av ungdomsserierna med omedelbar verkan.

Officiellt Premier League-uttalande

Under morgonen har Premier League, tillsammans med klubbarna, diskuterat ”möjliga steg mot att återuppta 2019/20-säsongen när det är säkert och lämpligt att göra det”. Så lyder Premier Leagues officiella uttalande under fredagen.

”Ligan och klubbarna kommer endast att återvända till träning och spel med regeringens vägledning, experters rådgivning och efter samråd med spelare och tränare.”

Det framgår fortsatt att ståndpunkten och målet är att spela klart säsongen. Men hälsan för spelare, tränare, supportrar och samhället går givetvis först. Mer information tillhandahålls efter kommande möten.

Ett första möte om ligaomstart

Vidare på samma spår. Oliver Dowden, som är brittisk politiker och tillika kultursekreterare, berättar på sitt officiella twitterkonto att de just har startat upp det ”första av många detaljerade mötena för en säker återkomst för elitsport bakom stängda dörrar”. Han är vidare tydlig med att detta endast kan ske när det är helt säkert att göra det enligt ett medicinskt expertutlåtande.

”Mycket att överväga, men idag intensifierar vi planeringen”, avslutar han.

Säsongen över för U23 och U18?

Ja, det verkar åtminstone så. Vi har ännu inte fått något officiellt bekräftande, men av mycket att döma kommer både U18- och U23-serierna att avslutas med omedelbar verkan. Ett beslut om de nuvarande tabellplaceringarna gäller eller ej tas längre fram.

Om ett officiellt besked dyker upp kommer vi på Muss.se givetvis att rapportera om det.


MANCHESTERGUIDE
Manchester United Supporters Club Scandinavia är Manchester Uniteds officiella supporterklubb i Skandinavien. Muss.se är supporterklubbens svenska kanal. Vi producerar redaktionellt innehåll på och informerar om supporterklubbens aktiviteter.
© 2021 MUSS.SE   •   OM MUSS & MUSCS   •   HJÄLP MUSS   •   OM MUSS.SE   •   BLI SKRIBENT   •   INTEGRITETSPOLICY   •   KONTAKTA OSS