Youtube kan visa Premier League; Nya förslag; Wolves börjar träna

Embed from Getty Images

Bland tisdagens nyheter kan vi bland annat läsa om att vissa matcher av den återstående säsongen kan komma att finnas tillgängliga att se via Youtube. Vidare tycks ett nytt förslag vad gäller längden på matcherna även diskuteras inför uppstarten av ligan. 

I övrigt gör vi en intressant iakttagelse och noterar att Wolves kommer börja träna i början på nästa vecka.

Premier League på Youtube?

Enligt The Times verkar detta faktiskt kunna bli av. I skrivande stund återstår det 92 matcher innan ligan är färdigspelad, och om den kommer igång igen kan det alltså bli aktuellt att vissa matcher kommer visas på Youtube.

Detta ska troligtvis endast innefatta ”toppmatcher”, hur man nu väljer att definiera det. Enligt rapporterna är 47 av matcherna redan inplanerade och kommer sändas av Sky. De resterande 45 matcherna kommer däremot delas upp mellan nyss nämnda Sky, BT Sports men även Amazon. Att just Amazon finns med i diskussionen är det som talar för huruvida Youtube kommer kunna sända matcher eller ej.

Skulle det gå igenom blir det hursomhelst gratis att se vissa matcher.

Förslag om att korta ner speltiden

Troligtvis är det en fråga om när och inte om säsongen kommer spelas färdigt. Det spekuleras om datum till höger och vänster men det kommer också fram nya förslag titt som tätt. Ett som tycks gå igenom är möjligheten att göra fem byten, detta för att minska den fysiska påfrestningen för spelarna.

Nu kan vi även lägga till förslaget om att korta ner speltiden. Detta kommer från PFA:s (Professional Footballers’ Association) ordförande, Gordon Taylor, som diskuterat ämnet i en intervju i BBC.

Intervjun finns att ta del av nedan, och egentligen säger inte Taylor så mycket mer än att läget är osäkert och att mycket handlar om vilka möjligheter som finns.

Avslutningsvis beräknar han att mitten på juni är rimligt att tro på en start av ligan igen, men han menar samtidigt att man inte bör ha några höga förväntningar…

Träningsstart för Wolves

Det här angår givetvis inte United i någon större utsträckning, men vi passar ändå på att nämna att Wolves kommer börja träna på måndag nästa vecka. Vad det verkar handlar det dock inte om någon träning med boll, utan snarare att man börjar träffas på anläggningen för att köra kondition- och fysträning.

Detta rapporterar Sky Sports.

Välgörenhet från Manchester United Foundation

Utanför fotbollen tänker Manchester United Foundation på närområdet och går nu in och stöttar med totalt £300 000. Pengar som kommer fördelas till diverse distrikt i Manchester-området. Detta innebär bland annat ekonomisk stöttning till utsatta familjer, men man bidrar även med andra förnödenheter såsom mat, kläder, och medicin.

På den här dagen

Vi avslutar med att dyka ner i arkivet och uppmärksammar kontringarnas kontring för elva år sedan idag. Arsenal besegrades på bortaplan (3-1) vilket tog United till final i Champions League säsongen 2009/10.

Senaste artiklarna

Manchester United Supporters Club Scandinavia är Manchester Uniteds officiella supporterklubb i Skandinavien. Muss.se är supporterklubbens svenska kanal. Vi producerar redaktionellt innehåll på svenska och informerar om supporterklubbens aktiviteter.
© 2021 MUSS.SE   •   OM SUPPORTERKLUBBEN   •   OM MUSS.SE   •   BLI SKRIBENT   •   INTEGRITETSPOLICY   •   KONTAKTA OSS