Ändring av kontrakt; United vill låna Ighalo; Värvat yngling från Barcelona?

Det börjar bli lite puls när det gäller fotbollen och det märks av i dagens nyhetssvep. Det börjar ordnas med kontrakten för spelarna. Det sägs att United har värvat en yngling från Barcelona, att United vill låna Ighalo på nytt och att en värvning av Sancho kan dröja ett år till.

Kontrakten kan ändras för spelarna vars kontrakt går ut

Om säsongen förlängs sätter det hela transferfönstret under stor förvirring. Spelare vars kontrakt går ut under sommaren går ut den 30 juni och därmed blir spelare fria för andra klubbar den 1 juli.

The Athletic menar att det pågår diskussioner över datumen som ska gälla för för nuvarande säsong och man har tagit bort möjligheten att spelare ska kunna byta klubbar så länge säsongen 2019/20 fortgår.

Enligt ett förslag som troligtvis röstas igenom under ett möte som Premier League har på måndag kommer det finnas tre alternativ för spelarna och klubbarna.

  1. Spelaren får ett nytt och längre kontrakt. Precis som vanligt.
  2. Att spelaren skriver på ett kontrakt som gäller tills säsongen tar slut ordentligt.
  3. Eller att spelaren inte kommer överens med klubben och är man yngre än 24 år kan man får skriva på ett ”conditional contract” som gäller vecka till vecka och man kommer tjäna en grundlön av det förra kontraktet.

Premier League vill att alla spelare, vars kontrakt går ut den 30 juni ska vara ordnade till den 23 juni som senast.

Det står mycket mer detaljrikt i den  faktatyngda texten från David Ornstein.

United vill låna Ighalo på nytt

Odion Ighalo får ändå anses ha gjort stor succé sedan han kom till Manchester United på lån. Han tillhör vanligtvis den kinesiska klubben Shanghai Shenhua och han förväntas snart vara tillbaka där. Det har varit en del spekulationer om att United kommer värva nigerianen, men enligt James Robson på Evening Standard är United intresserade av ett nytt lån. Ighalos lånekontrakt går ut nu vid månadsskiftet maj/juni och det är alltså det som United vill förlänga.

United skrev aldrig in någon utköpsklausul i Ighalos kontrakt när han lånades in och i och med att Rashford förväntas vara tillbaka när Premier League återstartar är behovet av Ighalo mindre. Men det kan ändå bli aktuellt med ett värvningsförsök enligt artikeln.

United snor åt sig yngling från Barcelona

Blott 16-åriga högerbacken Marc Jurado sägs vara nära att skriva på för Manchester United, där han till en början ska spela med U-18.

Det var den katalanska tidningen Sport som var först med nyheten om att Jurado inte kommer spela vidare för Barcelona då han sagt nej till klubbens kontraktsförslag.

Jurado kom till storklubben redan som 9-åring och skulle få spela i Juvenil B (Ungefär som Uniteds U-18) om han förlängt kontraktet. Avslöjandet får också vingar till Manchester Evening News som säger sig ha flera källor i Spanien som pekar på samma sak.

United ska enbart behöva betala en mindre kompensationssumma för ynglingen och Barcelona ska vara allt annat än glada att han försvinner från klubben.

Fred om förra säsongen och en eventuell återstart

Fred värvades in från Shakhtar Donetsk sommaren 2018 i stor konkurrens med stadsrivalen Manchester City. Det gjorde att prislappen på brasilianaren trissades upp och United fick betala 70 miljoner pund för mittfältaren.

Men debutsäsongen i Premier League blev inte som någon hade tänkt sig. Fred fick starta 13 matcher utav 38 i Premier League och blev något av en hackkyckling. Fred medger själv i en intervju med AP att säsongen inte var den bästa.

”Jag tycker att den första säsongen var väldigt svår för mig. Det var en process att acklimatisera sig här, men det var också personliga saker som hände i mitt liv, som till exempel när min son föddes. Jag tror att det var en blandning av olika orsaker som gjorde att jag hade en hemsk första säsong.”

Men sedan början av nuvarande säsong har Fred fått upp farten och har varit en av Uniteds bästa spelare under året. Han säger i intervjun att han kommit in i livet och fotbollen och hoppas få att få ge sitt bästa för klubben även i framtiden.

Som nästan alla andra spelare i Manchester United har Fred fått hålla igång sin träning på egen hand och har försökt hålla sig i så god form som möjligt. Han är osäker på ifall Premier League kommer att starta upp igen.

”Det är mycket spekulationer. Folk säger att vi kanske ska spela på neutrala arenor och att spelarna kommer att vara begränsade fram till slutet av säsongen. Det är många förslag, men det är just det, spekulationer… Vi kommer förmodligen återgå till träning utan att veta vad som händer”.

Men Fred vill fortsätta spela och hoppas liksom de flesta normalt funtade människor att viruset ska stoppas och att vi kan återgå till våra normala liv.

United skjuter upp värvningen av Sancho ett år till?

Det menar jag i alla fall Daily Mirror och vi bör ta det med en liten nypa salt på grund av trovärdigheten från tidningens håll.

Men tabloiden menar i vilket fall att United kan vänta till sommaren 2021 innan man värvar Jadon Sancho från Borussia Dortmund. Detta ska bero på den ostadiga ekonomi som har återuppstått i kölvattnet av coronaviruset och det kanske inte längre är aktuellt för United att betala 100 miljoner pund för en spelare under sommaren 2020.

Detta samtidigt som Borussia Dortmund inte sägs vilja sänka det priset man sägs ha satt för 20-åringen på just 100 miljoner pund.

Tidningen skriver också att United sitter i förarsätet om Sanchos signatur i strid med Chelsea och Liverpool.

Även Sky Sports hänger på den här nyheten och menar att Borussia Dortmund förväntar sig att Sancho stannar även nästa säsong, även om en källa till kanalen säger att det inte är troligt att Sancho förlänger kontraktet med den tyska klubben som går ut 2022.

United intresserade av Joe Rodon

I Swansea City har den 22-årige mittbacken Joe Rodon gjort stor succé sedan säsongen 2018-19. Han har blivit en viktig del av Swanseas lag och har även blivit ordinarie i Ryan Giggs Walesiska landslag.

Nu ska Rodon enligt Manchester Evening News intressera både Manchester United och Manchester City där Swansea sägs vilja ha cirka 20 miljoner pund för honom.

Men United ska enligt samma artikel inte ha en mittbacksvärvning som prioritet men det kan ändras om trion Marcos Rojo, Phil Jones och Chris Smalling säljs. Tidningen skriver även att coronavirusets ekonomiska osäkerhet gör att en värvning på 20 miljoner pund är relativt trolig.


MANCHESTERGUIDE
Manchester United Supporters Club Scandinavia är Manchester Uniteds officiella supporterklubb i Skandinavien. Muss.se är supporterklubbens svenska kanal. Vi producerar redaktionellt innehåll på och informerar om supporterklubbens aktiviteter.
© 2021 MUSS.SE   •   OM MUSS & MUSCS   •   HJÄLP MUSS   •   OM MUSS.SE   •   BLI SKRIBENT   •   INTEGRITETSPOLICY   •   KONTAKTA OSS