Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Besked på fredag?; Maguries hyllning; Dödsfall inom fotbollen

Embed from Getty Images

I veckans första nyhetssvep blir det sedvanligt fokus på när Premier League beräknas dra igång igen, där vi också sätter fredagen som ett riktmärke för när besked kan tänkas komma. Vidare uppmärksammar vi att Harry Maguire har pekat ut en av sina lagkamrater i United som den mest talangfulle spelaren han stött på. 

Avslutningsvis får vi ta del av ett annat besked, men det desto tråkigare. Serie A-klubben Atalanta har nämligen meddelat en spelare i laget gått bort.

Inga besked förrän fredag

Läget börjar ljusna alltmer vad gäller den så omtalade och hos många efterlängtade omstarten av Premier League. Ligan har varit pausad i snart två månader och det är inte förrän nu man verkar ha kommit fram till, vad som verkar vara, ett konkret datum att kunna förhålla sig till.

Den brittiska regeringen har gått ut med att den 1 juni är datumet som gäller för bland annat sportevenemang att kunna gå av stapeln, detta givetvis bakom stängda dörrar för att minska eventuell smittospridning. Det innebär dessutom att matcherna kommer spelas på neutrala platser.

Det som väntar framöver är att samtliga Premier League-klubbar kommer hålla ett möte tillsammans för att sedan överlägga ämnet med regeringen på torsdag. Vi troligtvis därför behöva hålla ut till fredag för att få något slags besked om den närmaste framtiden.

Dale Johnson på ESPN vill dock förtydliga att den 1 juni inte är någon garanti, utan saker och ting kan hinna att ändras och kommer i sådana fall offentliggöras 48 timmar innan.

Maguire: ”Han kommer få en exceptionell karriär”

Harry Maguire anslöt till Manchester United förra sommaren och har naturligtvis hunnit bilda sig en uppfattning om spelarna han har runtomkring sig. Bland dessa är det en som sticker ut lite extra, nämligen Marcus Rashford.

Trots att Uniteds lagkapten spelat tillsammans med stjärnspelare såsom Harry Kane, Raheem Sterling, och Riyad Mahrez, anser han ändå att Rashford är den mest talangfulle spelaren han spelat med.

”Jag har alltid talat i stora ordalag om honom när jag varit med honom i landslaget. Orden räcker inte till. Jag är säker på att han kommer få en exceptionell karriär.” 

Det verkar dessutom som att mittbacken är glad när han får ha 22-åringen i sitt lag under träningarna…

”Han är den bäste spelaren att ha sitt lag när vi spelar sex mot sex. Om Marcus är i mitt lag vet jag att han kommer smälla in bollarna i mål.”

Intervjun är en del av Uniteds officiella podcast i vilken Maguire nyligen medverkat. Intervjun finns att ta del av nedan och podcasten i sin helhet kommer finnas tillgänglig under måndagskvällen.

Dödsfall inom fotbollen

Vi avslutar med att uppmärksamma en tragisk händelse som under dagen nått fotbollsvärlden. Atalantas Andrea Rinaldi, blott 19 år gammal har gått bort. I helgen rapporterades det att 19-åringen drabbats av ett bråck i hjärnan och att tillståndet då var kritiskt. Nu meddelar alltså Serie A-klubben att Rinaldi avlidit.