Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Forskning ska övertyga spelare; Pogba närmre nytt kontrakt; Transferrykten

Dagens nyhetssvep är av det matigare slaget. Bland annat presenteras forskning som ska övertyga spelarna att återvända till träning med sina respektive lag. Vidare rapporteras Paul Pogba vara allt närmre ett nytt kontrakt, medan vi givetvis bjuder på ett par transferrykten.

I övrigt finns det nu en deadline för när nya kontrakt ska vara lösta. Dessutom har en United-junior kritat på ett nytt avtal med klubben.

Forskning ska övertyga oroliga spelare

Enligt The Independent ses spelarnas oro för närkontakt i träning som det största hindret för att få igång Premier League igen. Nu har det kommit forskning som visar att den genomsnittliga tiden som två spelare är i ”smittavstånd” från varandra under träning är tre sekunder – något som ska vara för kort tid för att riskera att bli smittad av coronaviruset.

Detta menar The Independent att klubbarna planerar att visa upp för spelarna, i ett försök att minska deras oro och på så vis skynda på ligans återstart. Undersökningen är gjord av STATSports, som bland annat levererar de GPS-västar som 15 av PL-klubbarna använder sig av.

Pogba allt närmre nytt kontrakt?

Mark Ogen, på ESPN, menar att det blir allt mer troligt att Paul Pogba skriver på ett nytt avtal med Manchester United. Det har länge spekulerats i att fransmannen skulle vara på väg bort, med klubbar som Real Madrid och Juventus i förarsätet. Nu menar Ogden att det inte är omöjligt att Pogba snarare blir kvar i klubben.

Croronavirusets påverkan på ekonomin i fotbollsvärlden spelar in här. Intresserade klubbar skulle mest troligt inte ha råd, vilket tillsammans med flera andra anledningar lämnar både United och Pogba i en sits där det bästa för samtliga snarare skulle vara att skriva ett nytt kontrakt med varandra.

Pogbas nuvarande avtal löper ut nästa sommar, men klubben har en option på ytterligare ett år som de själva kan välja att aktivera.

Deadline för korttidskontrakt – ingen Ighalo?

Simon Stone, på BBC, skriver att Premier League nu har bekräftat att klubbar och spelare har till den 23 juni att komma överens om ett korttidskontrakt. Detta gäller för de spelare vars kontrakt går ut den 30 juni.

Vad gäller Ighalo skriver Stone vidare att hans lånedeal, som löper ut den 31 maj, inte har förändrats något. United vill behålla nigerianen för resten av säsongen, men det är upp till hans ordinarie klubb (Shanghai Shenua) att avgöra.

”(Ighalo) togs in för att täcka upp för Marcus Rashfords skada så det är osannolikt att United är intresserade av en permanent transfer”, avslutar Stone.

Senaste i transferväg

Vi går – i vanlig ordning – igenom det senaste gällande den flod av transferrykten som florerar kring klubben.

Raul Jimenez

Av ryktena att döma de senaste månaderna verkar det inte helt osannolikt att United är ute efter en anfallare i nästa transferfönster. Nu rapporterar portugisiska Record, som översatts av Sport Witness, att United ser Wolves mexikan Raul Jimenez som sitt huvudmål. Om inte det går att lösa ska man vara intresserade av Benficas brasse Carlos Vinicius.

Ett potentiellt utfall? Wolves ska också vara intresserade av Vinicius – vilket i så fall skulle bereda väg för att United kan värva Jimenez. Superagenten Jorge Mendes sägs jobba hårt för detta scenario.

Rabbi Matondo

Manchester Evening News hävdar att United har siktat in sig på Schalkes 19-åring Rabbi Matondo som andrahandsval om man inte lyckas värva Jadon Sancho från Dortmund. Den vindsnabbe walesaren har under säsongen spelat tolv matcher i Bundesliga och stått för ett mål. Matondo tillhörde, precis som Sancho, Manchester Citys ungdomsakademi tidigare. Detta mellan 2016 och 2019.

Nytt kontrakt för Wellens

Uniteds 17-åring Charlie Wellens har kritat på ett nytt kontrakt på två år, enligt trovärdiga Simon Peach. Han har tidigare under året ryktats till Inter.