Uttalande om träningar; Spelarna testade; Skottland avslutar

Dagens nyhetssvep innehåller ett nytt besked från Premier League om träning i smågrupper. Uniteds spelare har dessutom testats för covid-19, den skotska ligan har avslutats, vi har ett rykte om en mittback och en extremt tråkig nyhet från London.

Träning i smågrupper snart tillåtet

Premier League har idag röstat igenom ett litet första steg mot en närmare vardag, detta genom att man nu skall få börja med träningar i smågrupper, samtidigt som man håller fast vid den sociala distanseringen. Detta skall vara steg ett i ”Tillbaka till träning”-protokollet som är framtaget.

Träning med kontakt spelare emellan kommer fortfarande inte vara tillåtet, och man håller fast vid det strikta medicinska protokollet, för att på ett så lugnt och säkert sätt som möjligt börja närma sig spel igen.

Som Tarig Panja dock skriver, för att ge oss lite kontext över hur långt det kan vara kvar till spel. Detta beslut togs av Bundesliga den 8 april, matcher började sen inte spelas förrän den 16 maj. För Premier League ligger en förhoppning om spel den 12 juni fast, men det är mer av ett mål än ett fastsatt datum. Det kan mycket väl bli så att ligan drar igång senare om det bedöms som säkrare.

Från Bundesligas återkomst i helgen rapporteras att det inte skall ha samlats stora grupper av fans vid arenorna, något som säkerligen ger luft åt de som inte vill se spel på neutrala planer, utan att matcherna fortfarande skall spelas på de arenor de först var tänkta att spelas på.

Spelarna testade på Carrington

Från Manchester Evening News får vi veta att spelarna och ledarna under söndagen spenderade ungefär 15 minuter på träningsanläggningen Carrington under söndagen. De skall ha varit där vid olika tidpunkt, och inte ens ha gått ur sina bilar. Detta för att de gjorde ett covid-19-test från sina bilar, troligtvis för att förbereda sig för den eventulla återkomsten till gruppträningar som alltså kommer med all säkerhet kommer ske senare denna eller nästa vecka.

Damligan avvaktar

FA kom idag med ett uttalande damligan, och intet nytt där är väl egentligen vad vi fick. Man jobbar på för att göra det så bra som möjligt för alla inblandade, där ingår också diskussioner om att avsluta säsongen i förtid, men ännu är inga beslut tagna.

Skotska ligan avslutad

Från Skottland kom idag beslutet att säsongen 2019/20 inte kommer återupptas, utan att tabellen istället avgörs baserat på poäng per match. Detta gör att Celtic står som vinnare för nionde året i rad, då de hade tagit 80 poäng på 30 matcher. Tvåa slutar Rangers, som hade skrapat ihop 67 poäng på 29 matcher.

Det beslutades också att Hearts, som hade fyra poäng upp till nästsista lag i ligan, kommer att bli relegerade till andradivisionen. Klubben sägs dock fundera på att ta till rättsliga åtgärder, då de anser sig orättvist straffade.

Detta uppger Sky Sports.

Kalidou Koulibaly – igen

Det verkar inte gå att komma ifrån ryktena om att Kalidou Koulibaly är intressant för Manchester United.

Nu är det Gazzetta dello Sport (som här är översatt till engelska av Sportwitness) som skriver att United budade 100 miljoner euro förra sommaren (vilket avböjdes av Napoli), men att det den här sommaren kan räcka med 70-80 miljoner euro. Detta trots att United den här sommaren kan få konkurrens från Liverpool och Paris Saint-Germain.

Napoli skall se honom som förlorad, och att det är en 50 %-ig chans att han går till United, men att PSG och Liverpool också har 25 % chans vardera att värva honom. Varifrån dessa siffror kommer från kan givetvis ingen svara på, så vi får ana att någon gissat.

Callum Hudson-Odoi gripen för våldtäkt

Avslutningsvis har vi en potentiellt fruktansvärd historia att rapportera om.

Natten till söndag anlände både polis och ambulans till vad som visade sig vara Chelseatalangen Callum Hudson-Odois lägenhet i London, varifrån en kvinna togs med till sjukhus misstänkt att ha blivit våldtagen. Hudson-Odoi greps på plats och har nu släppts mot borgen till mitten av juni då utredningen skall fortsätta.

Vem kvinnan är och om hon är hemmahörande på adressen är i nuläget oklart, och Chelsea har ännu inte kommenterat händelsen.

Detta uppger BBC och en mängd andra olika brittiska nyhetssidor.


MANCHESTERGUIDE
Manchester United Supporters Club Scandinavia är Manchester Uniteds officiella supporterklubb i Skandinavien. Muss.se är supporterklubbens svenska kanal. Vi producerar redaktionellt innehåll på och informerar om supporterklubbens aktiviteter.
© 2021 MUSS.SE   •   OM MUSS & MUSCS   •   HJÄLP MUSS   •   OM MUSS.SE   •   BLI SKRIBENT   •   INTEGRITETSPOLICY   •   KONTAKTA OSS