Muss.se » Nyhetsarkiv » Damlaget | Herrlaget

Damligan avslutas?; Carney skriver nytt; Smitta hos Watford

Embed from Getty Images

Precis allt tyder på att det inte blir någon mer fotboll för Manchester Uniteds damer denna säsong. Något definitivt besked har vi inte, men lösningar för hur säsongen ska slutföras ska tas fram. Precis allt tydde på att Jacob Carney skulle få lämna United efter denna säsong. Så blir det inte. Målvakten blir kvar efter att ha skrivit nytt kontrakt.

Lösning söks för damligan

Tidigare idag cirkulerade uppgifter, som SkySports var först med att ge ut, om att den engelska damligan kommer att avslutas och att FA vänt sig till klubbarna för att komma överens om hur man ska göra med mästartiteln, platserna i nästa års Champions League samt upp- och nedflyttning. Något definitivt besked att ligan skulle vara avslutad har inte kommit och Suzy Wrack, damfotbollsskribent på The Guardian, menar att klubbarna fått frågan om huruvida de anser att ligan ska avslutas och om hur man i så fall löser detaljerna.

SkySports preciserade senare sin artikel och menar nu att man från FA:s sida skrivit till samtliga klubbar i de två högsta serierna för att höra sig för om hur man anser att ligan ska avgöras. Det ska finnas tre alternativ. De första alternativet är att använda sig av en uträkning av inspelade poäng per match. Då skulle Liverpool degraderas och Aston Villa flyttas upp.

Den andra modellen skulle använda samma beräkningsmodell, men där skulle Liverpool behålla sin plats medan Aston Villa skulle flyttas upp. Det skulle ge en tillfälligt utökad liga. Bägge alternativen skulle ge Chelsea mästartiteln framom Manchester City.

Det tredje alternativet är helt sonika att stryka alla resultat och ställa in ligan. Hur det skulle bli med Champions League-platserna då framgår inte. SkySports artikel insisterar alltså att ligan kommer att avslutas, utan att slå fast det definitivt. Fortsättning följer.

Nytt kontrakt för Carney

Om det är något Manchester United har så är det målvakter. Klubben har varit synnerligen flitig då det gäller att knyta upp främst unga målvakter de senaste säsongerna utan att göra sig av med några. Nu rapporterar en av burväktarna, Jacob Carney, att han skrivit på sitt första proffskontrakt med United. Carney, som fyllde 19 i april, kom till klubben 2017 och har sedan dess haft ungdomskontrakt.

Carney spenderade största delen av säsongen på lån hos Stockbridge Park Steels i Northern Premier Leagues förstadivision men vaktade också målet för reserverna i en match. Gissningen vi gjorde förra veckan var att Carneys saga skulle vara all i United, men nu blir det alltså en fortsättning.

Att Carney skulle få någon chans i United framstår dock som osannolikt då nyförvärvet Nathan Bishop lär få förtroendet i reservlaget. Därmed får man konstatera att förlängningen känns lite märklig.

Vi gratulerar hur som haver Carney till kontraktet!

Smitta i Watford

Igår rapporterade vi om att totalt sex virustest gett positivt utslag när de 20 Premier League-klubbarna inlett testandet av spelare och ledare. Det står nu klart att tre av testen återfinns hos Watford, där en spelare och två ledare ska ha testat positivt.

Ett av de positiva testen ska ha kommit från Burnley, där assisterande managern Ian Woan ska vara den som lämnat testet.

Parallellt med det rapporteras Simon Stone att bland andra Norwich ska ha haft rena test, vilket ska göra att det totala antalet positiva test ska vara sex stycken.

Ett år till för Taylor

Tidigare idag rapporterade vi att Max Taylor skrivit på ett nytt kontrakt med United.

Nytt kontrakt för Max Taylor