Muss.se » Nyhetsarkiv » Damlaget

Klart: Women’s Super League avbryts

Embed from Getty Images

Högstaligan för damerna i England, som går under namnet Women’s Super League, kommer inte att spelas färdigt, detta meddelar FA i ett uttalande under dagen.

För ett par veckor sedan stod det klart att de resterande matcherna på ungdomssidan i England skulle ställas in. Nu kommer samma besked, men den här gången för damerna. FA har under dagen meddelat att den återstående delen av Women’s Super League inte kommer att spelas färdigt, något som även gäller den näst högsta serien.

Som det ser ut i nuläget är det oklart om något lag kommer att utses till mästare. FA meddelar att man överlägger ärendet i styrelsen för att komma fram till en så lämplig och sportslig utgång som möjligt för säsongen. United ligger för närvarande på fjärde plats i ligan med lag som Arsenal, Chelsea, och Manchester City framför sig. De sistnämnda toppar tabellen, men på grund av att vissa lag spelat färre matcher än andra blir det problematiskt att fastställa tabellen så som den ser ut just nu. För Uniteds del tycks dock fjärdeplatsen vara det enda alternativet.

I det röda lägret verkar man dock inte vara alltför upprörda över beslutet och riktar istället fokus på nästkommande säsong. Så här säger lagets tränare, Casey Stoney, om situationen:

”Det är såklart tråkigt att inte kunna fullfölja säsongen, men det är det rätta beslutet att fatta vad gäller säkerheten för alla involverade.

”Fokus förflyttas nu till nästkommande säsong, vilken vi genomgående har planerat för under året. Vi ser väldigt mycket fram emot att vara tillbaka på planen igen när det är säkert.” 

På det stora hela ger Stoney beröm till laget för sättet man har spelat under säsongen, och det som nykomlingar dessutom.

”Jag är stolt över hur hårt mina spelare och min personal har jobbat under säsongen och hur de har anpassat sig till träningen under de senaste veckorna. Deras driv och beslutsamhet har varit otrolig att bevittna.

”Vi har njutit av vår första säsong i ligan och överträffat förväntningarna genom att ha trott på våra principer, men vi har fortsatt höga ambitioner för hur vi vill utvecklas och driva klubben framåt.”

Hela utläggningen från Stoney samt beslutet från FA finns att ta del av här.