Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Starka rykten att Ighalo blir kvar till januari 2021

Idag den 31 maj går Odion Ighalos låneavtal ut med Manchester United. Det har länge pratats om en eventuell förlängning av lånet så att nigerianen kan spela kvar i United säsongen ut, nu kommer uppgifter om att han inte bara blir kvar säsongen ut utan ändå till januari nästa år.

Det är ingen mindre än Ighalos agent, den Norgebaserade Atta Aneke, som till norska Nettavisen bekräftar att det är mycket nära att United lyckas förlänga låneavtalet.

”Vi närmar oss enighet med Manchester United om ett förlängt lån. Avtalet innebär att Ighalo kommer att stanna hos dem fram till januari 2021”, säger alltså Atta Aneke till Nettavisen.

Ighalo skall helst ha velat ha ett längre kontrakt med United, men parterna skall ha enats om ett lån. Ingenting sägs heller om någon köpoption för United enligt Nettavisen. Agentens sista kommentar lyder att han förväntar sig att avtalet skall bli klart idag, söndag, men att det inte är helt klart än.

Från Sky Sports hittar vi en potentiell anledning till att United faktiskt inte har behövt överanstränga sig för att få till en deal. Ighalo skulle nämligen potentiellt få svårt att komma in i Kina till deras säsong drar igång igen, varför det kan vara ekonomiskt fördelaktigt för den kinesiska klubben att få in lite pengar för Ighalos lön.

Sky Sport skriver vidare att Ighalos kontrakt i Kina går ut i december 2022, men att Shanghai vill förlänga kontraktet med ytterligare två år.