Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Officiellt: Ighalo stannar i Manchester United

Vi skrev om de starka ryktena redan igår, och nu är det helt klart. Odion Ighalo stannar i Manchester United till den 31 januari nästa år.

Nigerianens kontrakt med Manchester United skulle alltså gått ut igår, men Manchester United har nu hittat en lösning med Shanghai Shenhua som alltså gör att Ighalo sammanlagt kommer att vara Unitedspelare i ett år, såvida lånet inte förlängs ytterligare nästa år så klart.

I artikeln från Uniteds officiella hemsida finns inga uttalanden gjorda nu efter kontraktet är klart, men Ole Gunnar Solskjaer sa förra veckan att: ”De [Shanghai Greenland Shenhua] har varit bra mot oss, och tillät honom att spela för sin drömklubb. Det har varit en dröm för honom och förhoppningsvis kan han avsluta det han började och vinna en titel med oss.”

Från de journalister, nedan Simon Stone och Laurie Whitehall, med bäst insyn sägs att det inte finns någon option och obligation gällande köp inskriven. Från Uniteds håll kan vi inte förvänta oss att de vare sig kommer bekräfta eller förneka något sådant.

Fabrizio Romano, som ofta också anses trovärdig, påstår dock att United har en option att köpa loss Ighalo för. Vi återkommer mer om detta när vi får besked.