Solskjaer hintar om nya idéer; Internmatch på Old Trafford; Startdatum för WSL

Embed from Getty Images

I nationaldagens nyhetssvep bjuder vi bland annat på ett par citat av Ole Gunnar Solskjaer, som hintar om nya idéer inför omstarten av ligan. Lite på samma ämne får vi också uppgifter om att United lirat internmatch bakom stängda dörrar på Old Trafford.

Vidare kan vi även meddela att ett startdatum för nästa säsong av Women’s Super League är satt.

Solskjaer om återstarten

Knappt två veckor återstår innan vi äntligen får se Manchester United spela fotboll igen efter ett evighetslångt uppehåll. Trots detta tycks det mesta tyda på att positiva vindar blåser i United-lägret när man nu förbereder sig inför bortamöte med Tottenham på självaste midsommarafton.

I en frågestund med klubbens kommunikativa avdelning har Solskjaer bland annat pratat om läget i truppen och hur man ska försöka tackla den mentala biten i att inte ha spelat fotboll på snart tre månader.

”Vi har sett fram emot de här matcherna jättelänge, verkligen. Nu känner man ’yes, nu är det snart dags’. Första matchen är om exakt två veckor (läs igår) så vi måste steppa upp på träningarna och hitta skärpan igen.”

För att besegra Spurs menar norrmannen att man kan titta på matchen mot Chelsea i upptakten av säsongen när man vann med 4-0 och hämta inspiration därifrån.

”Alla är medvetna om att vi måste göra vårt yttersta och vara fokuserade. Det är en stor match för alla. Vi hade ju Chelsea i premiären den här säsongen, så jag är säker på att våra spelare kan gå in med samma mentalitet mot Tottenham och bjuda på fantastisk fotboll.”

Det är givetvis många som är spända på att se United spela fotboll igen och förhoppningen är att man kan göra det med bland annat Paul Pogba och Marcus Rashford som har uppgetts vara redo för spel. Att döma av de bilder från träningarna som sipprat ut tyder också mycket på att de kommer vara högaktuella. Apropå vad som sker på träningsplanen säger Solskjaer att man finslipar på saker och ting men att man även tittar på några nya idéer.

”Träningarna har handlat om att repetera det vi har gjort bra men vi skruvar även på lite saker och tittar på nya idéer. Förhoppningsvis får vi se mycket av det vi såg innan uppehållet.”

”Vi har matcher kommande helg, vecka, och helgen därpå, så det gäller att hålla fokus på allting, inte bara den första matchen.” 

Internmatch på Old Trafford

Ja, Solskjaer sa i det avslutande citatet ovan att matcherna kommer börja dugga tätt och enligt lokaltidningen i staden, Manchester Evening News, har man under morgonen spelat internmatch på Old Traffords gräsmatta. Uppgifterna kommer efter att spelare och ledare fångats på bild utanför arenan tidigare under dagen.

Hur det slutade eller hur lagfördelningen såg ut finns ännu inga rapporter om då matchen spelades bakom stängda dörrar. Hursomhelst ska endast de som tillskrivs som A-lagsspelare ha varit involverade, och vad gäller just Pogba och Rashford ska bägge ha medverkat.

Som en fotnot kan vi även tillägga att Bruno Fernandes och nyss nämnde Pogba ska ha varit på olika lag. Om någon undrar.

Startdatum för damerna

Avslutningsvis kan vi passa på att meddela ett startdatum för nästa säsong av Women’s Super League, som häromveckan tillkännagav att den pågående säsongen avbryts. Men redan nu blickar vi istället framåt och skriver in 5-6 september i kalendern, då kommande säsong väntas dra igång. Vad gäller spelschema lär vi få hålla till godo ett tag till dock.


MANCHESTERGUIDE
Manchester United Supporters Club Scandinavia är Manchester Uniteds officiella supporterklubb i Skandinavien. Muss.se är supporterklubbens svenska kanal. Vi producerar redaktionellt innehåll på och informerar om supporterklubbens aktiviteter.
© 2021 MUSS.SE   •   OM MUSS & MUSCS   •   HJÄLP MUSS   •   OM MUSS.SE   •   BLI SKRIBENT   •   INTEGRITETSPOLICY   •   KONTAKTA OSS