Rashfords brev till parlamentet; Lån på väg att förlängas; Pogba osäker

I dagens nyhetssvep kan vi rapportera om att Marcus Rashford fortsätter engagera sig för de som har det sämst i samhället. Utöver det blir det mycket Dean Henderson, och en viss osäkerhet kring Paul Pogbas medverkan på fredag.

Rashfords brev till parlamentet

Att Marcus Rashford är enormt engagerad för de som har det sämst i samhället har under coronapandemin blivit allt tydligare. Nu har han också skickat ett brev till alla parlamentsledamöter i Storbritannien, där han ber dem att tänka om och inte dra in de fattigastes matkuponger under sommaren.

I Storbritannien är inte skolluncher för barn gratis, men det går att ansöka om att få fria skolluncher om man som förälder till exempel tjänar under en viss summa per år. I och med att skolorna nu är stängda har de barn med rätt till fria skolluncher nu istället fått matkuponger så de kan köpa sina luncher, men dessa vill alltså den brittiska regeringen dra in under sommaren, något som riskerar att leda till att många barn kommer gå hungriga eller blir beroende av soppkök.

För att få regeringen att tänka om har Marcus Rashford, själv uppväxt i fatttigdom som ett av fem barn med en ensamstående mamma, nu alltså skickat ett brev till alla parlamentsledamöter där han vädjar om att de skall hitta sin mänsklighet och att alla borde kunna vara överens om att barn inte skall behöva somna hungriga.

Se en längre intervju med Rashford nedan.

Hendersons lån kommer förlängas

Sheffield Uniteds manager Chris Wilder har på en presskonferens bekräftat att klubben jobbar på att förlänga lånet av Dean Henderson, så att han kan avsluta säsongen i Sheffield. Precis som de flesta säsongslånga lån går det nuvarande ut den siste juni, men enligt Wilder är Ole Gunnar Solskjaer involverad i processen att Henderson skall få stanna kvar i klubben tills säsongen är färdigspelad, detta alltså trots att Sheffield i nuläget bara ligger två poäng efter United med en match mindre spelad.

Gällande nästa säsong säger Wilder att han vill ha Henderson tillbaka och att tidiga samtal förts, men att det inte är hans beslut.

”Han är en Manchester United-spelare och de kommer ta det beslutet. Om det finns en möjlighet [att låna honom ett år till] kommer vi titta på det.”

Solskjaer berömmer Henderson

Vi fortsätter på Dean Henderson-spåret, då Sky Sports rapporterar att Ole Gunnar Solskjaer givit honom beröm.

Enligt Solskjaer är det bara en tidsfråga innan han blir både engelska landslagets och Manchester Uniteds nummer 1.

”Dean har gjort några bra val under åren och har utvecklats fantastiskt. Vi tittar på det när det gäller var han kommer att vara nästa säsong, men ännu har det inte beslutats.

”Den här säsongen har visat sig vara en jättebra erfarenhet för honom, han har imponerat rejält med sina prestationer, och har bevisat att han kommer att vara Englands nummer 1 och Man Uniteds nummer 1 vid någon tidpunkt.”

Pogba osäker

Enligt Laurie Whitwell på The Athletic förbereder sig Manchester United på att klara sig utan Paul Pogba i fredagens match mot Tottenham.

En källa nära United skall enligt Whitwell ha sagt att den stora frågan i United just nu är om Pogba och Bruno Fernandes klarar av att spela i samma lag och få ut maximalt av varandra, men att svaret troligen inte kommer komma på fredag. Detta eftersom Pogba inte har spelat sedan annandag jul, och även om han har tränat bra så arbetar United utifrån en startelva utan fransmannen.

Med potentiellt 16 matcher kvar av säsongen bör vi dock ändå få chansen att se de två spela mycket tillsammans.

En som inte tvivlar på att de båda mittfältarna kommer kunna spela tillsammans är Gary Neville.

Kort rykte

Vi kan ju inte gå en dag utan Jadon Sancho, hur skulle det se ut? Idag är det bara en kort notis dock, om att Dortmund ännu inte har fått ett officiellt bud på Sancho från Manchester United. Detta från Christian Falk på Bild.

Lästips

Till sist passar vi på att rekommendera lite kvällsläsning för den som är intresserad om Manchester Uniteds FA-cupvinster genom åren.

Manchester Uniteds FA-cupvinster


MANCHESTERGUIDE
Manchester United Supporters Club Scandinavia är Manchester Uniteds officiella supporterklubb i Skandinavien. Muss.se är supporterklubbens svenska kanal. Vi producerar redaktionellt innehåll på och informerar om supporterklubbens aktiviteter.
© 2021 MUSS.SE   •   OM MUSS & MUSCS   •   HJÄLP MUSS   •   OM MUSS.SE   •   BLI SKRIBENT   •   INTEGRITETSPOLICY   •   KONTAKTA OSS