Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

En diskussion om Manchester Uniteds spelartrupp: Mittbackarna

Embed from Getty Images

Manchester Uniteds återkomst närmar sig med stormsteg. Vi fortsätter att diskutera Manchester Uniteds spelartrupp. Idag har vi kommit till mittbackarna, där frågan är vem som ska spela bredvid Harry Maguire.

Mikael Österdahl: Värvad för rekordpengar och utsedd till lagkapten är det självklart att Harry Maguire kommer leda Uniteds backlinje den närmaste framtiden. Så jag ser spontant tre frågeställningar för diskussion.

  1. Är Maguire tillräckligt bra för att leda Uniteds backlinje?
  2. Ska han få sällskap av en eller två mittbackar i startelvan?
  3. Vem eller vilka ska ta platsen/platserna bredvid Maguire?

Elias Hallström: Har inte varit riktigt såld på Maguire om man ska göra någon sorts helhetsbedömning. Men tycker dock att han spelade upp sig rejält under vintern/våren och visade dessutom upp vad som såg ut att vara lite ledaregenskaper detta laget har saknat. Svaret på första frågan är därför: ja, han är tillräckligt bra och det kommer blir ännu bättre med tiden, vågar jag nog påstå.

Emil Bäck: Jag var liksom Elias inte såld på Maguire från början. Men han har växt på mig och tycker han har vad som krävs för att vara en av våra två mittbackar i en tid framöver. Så ja, jag skulle säga att han är tillräckligt bra.

Micke: För mig var kritiken mot Maguire alltid överdriven. Han kom in sent och fick i uppgift att omedelbart styra upp en nykomponerad backlinje. Dessutom fick han dras med att spela bredvid en formsvag Shaw, en Young där bäst före-datumet passerat eller en alltid usel Rojo. Så det hade varit rent sensationellt om det inte hade sett lite skakigt ut emellanåt. Att det sedan blev bättre när Williams kom in och styrde upp vänsterbacken (dels själv, dels genom att det fick Shaw att rycka upp sig) till en acceptabel nivå är naturligt.

Men hur vill vi, utöver Maguire, se mittförsvaret formeras?

Gustav Brinck-Larsen: Just nu är det för mig tämligen givet att Lindelöf skall spela, om det inte är så att Bailly lyckats få sin kropp att hålla för spel i mer än tre matcher i rad, och att han fortfarande är minst lika bra som i exempelvis Chelseamatchen. För mig är det också självklart att United skall spela med två mittbackar, inte tre.

Embed from Getty Images

Björn Appelgren: Jag tycker att mittbacksplatsen bredvid Maguire är ett stort frågetecken just nu och ser gärna att vi får in en ny där. Tyvärr har Lindelöf inte övertygat mig, Bailly är för skör och övriga för oprövade.

Marcus Beijar: Eric Bailly i form och skadefri är enligt mig klassen bättre än Victor Lindelöf, och i den bästa av världar borde ivorianen vara valet bredvid Maguire. Verkligheten är ju en annan och av nuvarande besättning så är Lindelöf tvåa efter Maguire i rangordning. Jag anser att Phil Jones och Marcos Rojo (i den mån han räknas som mittback eller fotbollsspelare över huvud taget) ska skeppas och att Chris Smalling kan vara fjärde mittback om inte en ny tas in.

Micke: Problemet med Lindelöf är att han, enligt mig, inte alls är kompatibel med Maguire. I de flesta matcherna spelar vi med hög backlinje och då blir vi väldigt sårbara för kontringar med två långsamma mittbackar. De har funkat bra tillsammans när vi har suttit lågt men det är nog ingen som förespråkar annat än ett mittbackspar som funkar i alla matcher. Potentiellt skulle både Bailly och Axel Tuanzebe kunna komplettera Maguire men de båda har tyvärr en skadehistorik som gör dem opålitliga.

Emil: Jag kan tycka att Lindelöf är given av de nuvarande i truppen bredvid Maguire. Han har potentialen att utvecklas mer och Lindelöf tillsammans med Maguire har bara blivit bättre och bättre. Kollar man på statistiken så tycker jag att Lindelöf är bättre än vad många påstår. Han får för mycket oförtjänt kritik tycker jag. Jag tror att dem två tillsammans kan komma att bli en stabil defensiv duo som kommer hålla för den högsta nivån.

Marcus: Enig med Micke om att Lindelöf inte funkar ihop med Maguire, det är inte den typ av mittback kaptenen behöver jämte sig. I den bästa av världar skulle Axel Tuanzebe växa fram till den där världsbacken, men det känns utopiskt att tro att så ska ske.

Micke: Diskussionen indikerar att alla förespråkar två mittbackar. Det gör jag också. Samtidigt måste jag säga att trebackslinjen har fungerat överraskande bra. Framför allt med Shaw i hybridrollen till vänster (jag föreställer mig att Wan-Bissaka kan fylla samma funktion till höger). Så jag ser det som ett bra verktyg att ha i lådan. Men jag ser ingen rimlighet i att använda det som vårt primära spelsystem.

En diskussion om Manchester Uniteds spelartrupp: Målvakterna

En diskussion om Manchester Uniteds spelartrupp: Ytterbackarna