Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

En diskussion om Manchester Uniteds spelartrupp: Mittfältarna

Embed from Getty Images

Det spelas Premier League-fotboll igen. Fast det är förstås på fredag det börjar på riktigt, då Manchester United är tillbaka i spel. Vår diskussion om Uniteds spelartrupp har nu kommit till mittfältarna.

Mikael Österdahl: Jag är förvirrad. Nästan alla rykten handlar om offensiva mittfältare. Men för mig är det självklart att det är det defensiva mittfältet vi behöver förstärka. Visst, Nemanja Matic har varit bra efter nyår men han är den enda vi har för den rollen. Det var stundom så illa att folk till synes på allvar föreslog att Lindelöf skulle testas där (det, är jag övertygad om, skulle falla ut sämre än när Mourinho testade McTominay som mittback).

Björn Appelgren: Instämmer med Micke. Har vi Bruno och Pogba kvar ska de spela. Fred och McTominay är bra för rotationen. Men vi behöver en defensiv ledare så att vi äntligen kan vända på den, i mitt tycke nu felvända, triangeln på innermitt. Vi ska inte behöva två sittande.

Emil Bäck: Är inne på samma spår som Micke och Björn här ovan att vi bör satsa mer på en defensiv mittfältare som komplement till truppen. Bruno och Pogba är Uniteds starkaste alternativ offensivt. Vi har komplementspelare där i form av Fred och även McTominay. Så jag kan tycka att United borde gå för en mer renodlad defensiv mittfältare av klass.

Embed from Getty Images

Marcus Beijar: En offensiv mittfältare behövs i den mån Paul Pogba lämnar, men där är vi ju inte än. Ska vi värva en mittfältare ska det vara en defensiv sådan av klass, inte en som ska stå på tillväxt eller som har rätt nationalitet och ålder (läs en ung britt). Matic behöver fasas ut om inte i höst så senast nästa vår och ett nyförvärv kan inte vänta tills dess.

Gustav Brinck-Larsen: Ja det blir ju egentligen tråkigt, men jag tycker likadant som ovan. Offensiven på mittfältet har vi, där behövs bara värvas om Pogba lämnar, såvida inte Angel Gomes lyfter sig ett antal steg eller Hannibal Mejbri slår igenom som väldigt ung. Utan det är defensivt mittfält som behöver förstärkas med en bollvinnare.

Elias Hallström: Är enig om att en defensiv mittfältare måste in. Matic kommer snart fasas ut, samtidigt som Fred och McTominay får kategoriseras mer som tvåvägsmittfältare. Detta gör att det börjar bli ganska angeläget att fylla den rollen. Frågan är bara med vem. En Carrick-typ är ju det optimala, men var hittar man en sådan spelare i dagsläget?

Gustav: Jag tycker att Ole borde vrida på innermittfältstrion, och spela med ett tydligt ankare och Bruno tillsammans med Pogba framför, till skillnad från nu med två stycken något bakom en tia. Känns som att vi kan få ut mer av Pogba då, men frågan är om det begränsar Bruno?

Embed from Getty Images

Micke: Även jag skulle vilja vända på mittfältstriangeln. Vår manager verkar emellertid ha bestämt sig för att 4-2-3-1 är det som gäller. Oavsett ser jag det som självklart att vi inte kan maximera Fernandes och Pogba samtidigt, men jag ser det heller inte som ett problem. Det avgörande är ju summan av delarna och den är jag övertygad om blir störst med båda på planen. Ser vi på ett 4-2-3-1 så känns det naturliga som att Fernandes spelar tia men jag har faktiskt svängt över till att det borde vara Pogba som ligger längst fram av mittfältarna.

Emil: Håller med Gustav i att United borde spela med en sittande och två mer offensiva mittfältare. Sen om man har en mittfältare av den klass som behövs på den defensiva platsen i truppen, det tror jag inte United har. Matic har visserligen varit bättre som vi sagt ovan, men han ska växlas ut allt mer och mer. Jag hoppas och tror mycket på McTominay, men har svårt att se att han ska klara en ren defensiv roll själv. Han funkar nog bättre med två stycken defensiva mittfältare, sen är Fred liksom McTominay för svag för att klara den positionen själv samt att han är mer offensiv än defensiv. Så jag skulle säga att United behöver en defensiv mittfältare av hög klass, kanske en sådan som Thomas Partey från Atletico Madrid? En dröm som aldrig lär gå in är att man skulle kunna få loss Kante från Chelsea som ändå ryktas kunna vara uppe för försäljning. Dock lär det nog aldrig hända.

En diskussion om Manchester Uniteds spelartrupp: Målvakterna

En diskussion om Manchester Uniteds spelartrupp: Ytterbackarna

En diskussion om Manchester Uniteds spelartrupp: Mittbackarna