Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Matchdag: Tottenham Hotspur – Manchester United (Nu firar vi midsommar)

Välkommen! till denna matchdagsblogg där vi följer Manchester Uniteds bortamatch mot Tottenham Hotspur. Vi bjuder på uppsnack, laguppställningar, matchreaktion och matchfakta.


Senast uppdaterad: 2020/06/19 23:12

Tottenham Hotspur – Manchester United 1-1 (1-0)

Premier League, omgång 30 • 2020-06-19, 21.15 • Tottenham Hotspur Stadium, London • domare: Jon Moss

 

1-0 (27) Bergwijn

1-1 (81) Bruno Fernandes (straff)

 

Manchester United

De Gea; Wan-Bissaka, Lindelöf (Matic 78), Maguire, Shaw; McTominay (Bailly 89), Fred (Pogba 62); James (Greenwood 62) Fernandes, Rashford; Martial (Ighalo 78)

Avbytare: Romero, Williams, Mata, Lingard

Tottenham Hotspur

Lloris; Aurier, Dier, Sanchez, Davies; Winks, Sissoko; Lamela (Gedson 70), Bergwijn (Lo Celso 70), Son; Kane

Avbytare: Gazzaniga, Alderweireld, Verthongen, Sessegnon, White, Skipp, Ndombele

Updated: 2020/06/19 23:14
 • 0
 • Share

Matchen slutar 1-1 efter Brunos straff. United fick en straff till, men den togs korrekt borta av VAR. Nu stänger vi bloggen, snackisar kommer om en stund.

 • 0
 • Share

Bruno Fernandes efter 81 minuter, på straff. Fixade straffen gjorde Paul Pogba efter en mycket, mycket bra prestation.

 • 0
 • Share


2020/06/19 22:53
Ytterligare dubbelbyte

Ighalo och Matic in efter 78 minuter. Ut med Martial (jag hade faktiskt tagit Rashford) och Lindelöf.

Tottenham gjorde ett dubbelbyte för en stund sen också.

 • 0
 • Share


2020/06/19 22:37
Pogba och Greenwood

Vi har skrikit om dett sen halvtid (minst), men nu kommer de i alla fall. Pogba och Greenwood in, ut går Fred och Daniel James. 62 minuter spelat.

 • 0
 • Share


2020/06/19 22:20
Andra halvlek

Är igång. Inga byten är gjorda…

 • 0
 • Share


2020/06/19 22:16
Pogba värmer

Rapporter säger att Pogba värmer i halvtid. Frågan är om det innebär byte redan i halvtid?

 • 4
 • Share


2020/06/19 22:14
Roy Keane är lite arg

Kan du se den brittiska studion är det att rekommendera. Roy Keane är en smula arg, och säger bland annat att De Gea är den mest överskattade målvakten någonsin. Hårda ord.

 • 0
 • Share


2020/06/19 22:06
Halvtid

Och Bergwijns mål är matchens enda. United har haft två korta (alldeles för korta) perioder där det sett ganska intressant ut, men stora delar av halvleken har det varit för dåligt. Pogba behövs centralt, det är tydigt.

 • 0
 • Share


2020/06/19 21:45
1-0 Spurs

27:e minuten, 1-0 till Spurs. Uselt försvarsspel från Maguire ger honom chansen att skjuta. Skottet såg inte otagbart ut heller. Oerhört synd, då United en stund tidigare hade ett antal bra chanser att ta ledningen.

 • 3
 • Share


2020/06/19 21:17
Nu kör vi!

Lagen är inne på plan, den tysta minuten är över och Jon Moss blåser strax igång. Kom igen nu Unted!

 • 0
 • Share


2020/06/19 21:02
Solskjaer före match

Om ni missade intervjun med Solskjaer före matchen så har ni den här. Det är samma som nyss gick på Viaplay.


 • 0
 • Share


2020/06/19 21:00
Norwich föll ihop

Fömatchen hade 0-0 i halvtid, men i den andra föll hemmalaget ihop fullständigt. Southampton vann med 3-0, och det ser oerhört mörkt ut för Norwich att klara sig. Southampton däremot, de borde vara safe.

 • 0
 • Share


2020/06/19 20:48
#UnitedatHome

Eftersom det är som det är med publik så har United istället hashtaggen UnitedatHome på sociala medier, och de plockar ibland upp några till det officiella kontot. Som den här:


 • 0
 • Share


2020/06/19 20:25
Tankar om elvan

Se där, det blev som jag trodde men (ganska väntat) inte som jag hoppades. När Manchester United för blott tredje gången någonsin skall spela tävlingsmatch i juni är det denna elva som Ole Gunnar Solskjaer ställs ut.

De Gea

AWB – Lindelöf – Maguire – Shaw

McTominay – Fred

James – Bruno – Rashford

Martial

Kortfattat måste jag ändå säga att jag är nöjd med den, och jag förstår Oles val. Vi tar det lagdel för lagdel.

Målvakt och backlinje var ganska väntat, det är dessa som Ole ställer ut när han vill ha sitt bästa lag. Bailly har alla chanser att peta Lindelöf under sommaren, men att han skulle starta var nog inte aktuellt i en fyrback. Williams till vänster kan man argumentera, men över en säsong är Shaw fortfarande bättre och därför är det inte konstigt att han startar idag.

Centrala mittfältet kunde innehållit Matic, men Solskjaer valde att gå på McTominay och Fred som ofta gjort det bra tillsammans. Att dessa båda herrar skall skydda backlinjen tillsammans ser jag också som positivt mot Spurs rörliga offensiv. Framför dem lirar alltså Bruno, så klart, och att han då har vindsnabbe Daniel James till höger, livsfarlige Marcus Rashford till vänster och lurige Anthony Martial rakt framför sig, ja det var helt enkelt väldigt väntat. Jag gillade väldigt mycket det lilla vi fick se av James med Bruno också, den lille walesaren vet att han kan kuta som fasen och kommer få bollar på ett helt annat sätt än när spelare som Pereira och Lingard spelar tia.

Greenwood då? Ja, jag vill alltid se honom, men jag förstår Oles val ändå. Och att ha en sån sylvass målskytt på bänken är perfekt.

 • 2
 • Share


2020/06/19 20:16
Och Spurs

José Mourinho har valt ut en elva även han. Så här startar Tottenham:

Bild

 • 0
 • Share


2020/06/19 20:15
Dagens lag

Nu har vi det! Den elva Ole Gunnar Solskjaer har valt ut till dagens match. Så här startar Manchester United bota mot Tottenham:

 • 3
 • Share


2020/06/19 20:06
10 minuer till elvan

Nu är det riktigt nära. Om tio minuter vet vi vilka som startar för Manchester United ikväll.

 • 0
 • Share


2020/06/19 19:47
Halvtid i förmatchen

Norwich-Southampton inledde den här dagens fotbollsspelande. Ett Norwich som ligger toksist, med sex poäng upp till säker mark, har än så länge inte lyckats göra mål. Det har å andra sidan inte Southampton heller. 0-0.

 • 0
 • Share


2020/06/19 19:32
Vad gäller nu?

Känner du att du släppt fotboll helt under uppehållet och är lite lost när det nu drar igång? Frukta inte, läs vår genomgång av säsongen hittills, och en statusuppdatering för vad som gäller nu. Ni hittar den artikeln här.

 • 0
 • Share


2020/06/19 19:18
En timme till elvan

Och bara två timmar till matchstart. Det börjar närma sig med stormsteg. Hur många småbarnsföräldrar försöker få sina barn att somna lite extra snabbt ikväll tro? Hur många Unitedfans har behövt ”förhandla” med sin partner om att de faktiskt måste se matchen? Ett flertal på båda tror jag…

 • 1
 • Share


2020/06/19 19:10
Läckt elva

Stort saltkar fram nu, men vi har fått en första läckt elva inför kvällen. Detta är altså INTE en officiellt bekräftad elva, men enligt rykten startar United så här ikväll.


Detta skulle alltså stämma överens med den elva jag tror att Solskjaer väljer, om han går för fyrbackslinje.

 • 0
 • Share


2020/06/19 18:46
Bloggen

Våra kära bloggare har vaknat till liv! De tog en välförtjänt paus när pandemin slog till, men idag är de tillbaka inför återstarten.

Ni hittar bloggen här.

 • 0
 • Share


2020/06/19 17:25
Spekulation om elvan

Så, hur startar United ikväll? Tjae, vi har ju ingenting att gå på, mer än små hintar från Solskjaer. Faktum är att vi ju inte ens vt om han kommer att spela med fyra eller fem backar, varför det är väldigt svårt att ta ut en elva. Vi börjar dock med en sak som jag tror de flesta tror kommer hända, nämligen att Paul Pogba startar. För baserat på vad Solskjaer sagt tror jag att vi kommer få se fransmannen på bänken från start idag, med en 99 %-ig chans att han hoppar in med mellan 10 och 40 minuter kvar.

Varför? Han har inte spelat sedan annandagen, och innan det var det ett bra tag sedan han startade också. Även om han tränat på bra den senaste tiden så tolkar jag Solskjaer som att Pogba inte är redo för 90 minuter, och även om man har fem byten nu så tycker jag det verkar klart smartare att ha en Pogba att kunna sätta in istället för att behöva ta ut honom, i händelse av underläge exempelvis.

Så hur startar vi? När Elias skickade ut matchrapporten gjorde han det med en fembackslinje i sin möjliga startelva, med dessa spelare.

De Gea

AWB – Lindelöf – Maguire – Bailly – Williams

Pogba – Fred

Bruno

Rashford – Martial

Jag kan också se den elvan om Solskjaer väljer att gå för en fembackslinje, vilket jag är rädd att han gör. Potentiellt med Luke Shaw i sin hybridroll istället för Eric Bailly, alternativt att Shaw helt enkelt tar Williams plats. Jag tror som sagt också att Pogba börjar på bänken, och att McTominay (eller möjligen Matic) startar där istället.

Jag skulle önska att vi slapp fembackslinje, för jag tycker United ska spela med fyra backar och jag tycker laget helt enkelt blir bättre balanserat då. Men om Solskjaer har tänkt kontra, ja då kan denna formation absolut bli den som ställs ut.

Om han väljer fyra backar, då ser jag att den kanske mest osäkra rollen offensivt, den till höger, fylls av Daniel James. Just på grund av snabbheten i kontringar. I övrigt är det ju svårt att veta, men jag tror på denna, möjligen med Matic istället för McT eller Fred.

De Gea

AWB – Lindelöf – Maguire – Shaw

McTominay – Fred

James – Bruno – Rashford

Martial

Vad jag vill ha? Ungt och offensivt så klart! Och Pogba från start, även om jag inte tror på det.

De Gea

AWB – Lindelöf – Maguire – Shaw

McTominay – Pogba

Greenwood – Bruno – Rashford

Martial

Vad tror ni?

Updated: 2020/06/19 17:25
 • 0
 • Share


2020/06/19 16:14
Det förra mötet?

Minns ni hur det gick sist dessa två lag möttes? I december var det, och försnacket kring matchen handlade till stor del om José Mourinhos återkomst till Old Trafford. Och ja, han fick ett hövligt bemötande från publiken på plats, som sig bör för en tränare som (oavsett vad man tycker om honom) ändå ledde United till en titel i Europa League och en i Ligacupen.

Matchen i sig beskrevs av mig i matchdagsbloggen som Uniteds bästa match för säsongen, och i spelarbetygen gav Micke Österdahl Marcus Rashford en nia av tio. Detta efter att Rashford gjorde båda Uniteds mål, och matchen vanns av United med 2-1. Det första efter sex minuter, på ett hårt skott som Gazzaniga i Spursmålet borde tagit, och det andra på straff fyra minuter in i andra halvlek. Vem som blev fälld? Rashford själv så klart. Han hade också ett kalasskott i ribban och en frispark tätt utanför stolpen. Med landskamper inkluderat var det mål elva och tolv för Rashford på hans tretton senaste matcher (landskamper inkluderat). Han hade också två assist på de matcherna. En form vi gärna ser att han får tillbaka från ikväll och några månader (eller år…) framåt.

Spurs kvittering var dock ett rikigt tråkigt märke, efter uselt försvarsspel av Fred och Ashley Young. Den idag avstängde Deli Alli gjorde det.

Hur United spelade i matchen kan ni läsa om i Mathias Perssons taktiska analys.

Se highlights här på Uniteds Youtubekanal.

Updated: 2020/06/19 16:15
 • 0
 • Share


2020/06/19 15:19
Tidiga lagnyheter

Som vi anade så fick inga fotografer syn på den trupp Ole Gunnar Solskjaer igår tog med sig på flyget ner till London, varför vi inte kan spekulera i vilka som fick följa med och vilka som fick stanna hemma.

Det vi vet från presskonferensen är att Axel Tuanzebe och Phil Jones är de enda som saknas på grund av skada, resten skall vara tillgängliga för spel.Vi vet ju också att en matchtrupp nu under sommaren kommer bestå av 20 spelare, då man i Premier League bestämt att lagen får ta med sig hela nio avbytare var, mot de vanliga sju.

Så troligen har Solskjaer minst tagit med sig 22 spelare ner, med tanke på att han brukar vilja ha med sig en målvakt och en utespelare för mycket, om någon skulle drabbas av en sen skada eller insjukna.

Dessa spelare är det som finns tillgängliga för spel:

Målvakter: De Gea, Romero, Grant

Försvarare: Wan-Bissaka, Dalot, Fosu-Mensah, Lindelöf, Maguire, Bailly, Shaw, Williams

Mittfältare: McTominay, Fred, Matic, Garner, Fernandes, Pogba, Mata, Pereira, Gomes

Anfallare: Greenwood, Martial, Rashford, Ighalo, James, Lingard, Chong

Gällande Lee Grant så höjer vi ett litet frågetecken dock. Han var skadad under uppehållet, men verkar ha varit med och tränat de senaste så vi räknar med att han åker med som tredjemålvakt. Gör han inte det lär det blir Nathan Bishop istället.

== 

José Mourinho å sin sida har bekräftat att Harry Kane, Heung-min Son och Moussa Sissoko startar för Tottenham. Gällande Kane vet Mourinho inte om han har 90 minuter i kroppen, utan kommer låta matchen avgöra det.

 • 0
 • Share


2020/06/19 14:22
Nu firar vi midsommar

Inte från Pontiac Silverdome (eller, Pontiac Silverdoom som Arne Hegerfors sa), men väl från Tottenham Hotspur Stadium. God dag från matchdagsbloggen. Long time no see, men nu skall vi minsann bli ordentligt bekanta med varandra.

Nio ligamatcher skall Manchester United spela från idag, 19 juni, till söndag 26 juli, och utöver detta skall United spela minst en FA-cupmatch i sommar. Den EM-sommar som många av oss, mig själv inkluderad, såg fram emot ersätts istället av än mer fotboll varav mycket från United, låt vara att det är utan publik.

Idag, bland nubbar och sillar, skall alltså Manchester United spela fotboll nere i London, i vad som direkt är en oerhört viktig match i kampen om europaplatser. Vid förlust har Chelsea i övermorgon chansen att utöka sin ledning i kampen om fjärdeplatsen, och i så fall ha sex poäng tillgodo på United. Spurs själva lägger sig, om de vinner, bara en poäng bakom United, Arsenal får chansen att lägga sig två poäng bakom och både Sheffield United och Wolves får chansen att gå om vilket i så fall skulle förpassa United ner till sjunde plats. Med andra ord, dagens match är otroligt viktig för United, till och med för kampen om Europa League-plats.

Hur är formen för de båda lagen då? Tjae, ingen vet riktigt med tanke på att vi inte sett några träningsmatcher. Vi vet att båda lagen fått tillbaka nyckelspelare jämfört med vad de skulle haft om matchen spelats som planerat i mars. Paul Pogba och Marcus Rashford i United, Harry Kane som den tydligaste i Tottenham. Spurs var dock i taskig form när uppehållet kom, medan United hade elva raka utan förlust. Så vi får nog ändå konstatera att Tottenham vann på att matchen sköts upp, frågan är om de kan förvalta det ikväll…

==

Vi kommer underhålla er härifrån under dagen, med uppladdning, anekdoter, laguppställning och säkert en hel del annat. Så ät er sill och ta er nubbe, men kanske än mindre än ni gjorde förra året, så laddar vi för 21.15 ikväll.

Updated: 2020/06/19 14:22
 • 0
 • Share