Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Dagen efter: Fantastiskt att ha honom tillbaka

Embed from Getty Images

Manchester United är tillbaka i spel. På midsommarafton blev det 1-1 borta mot Tottenham sedan Bruno Fernandes kvitterat på straff.

Om något är den bestående känslan att United borde ha lämnat London med tre poäng i bagaget. Över 90 minuter var vi det bättre laget och vi skapade också flest chanser. Förlorade poäng till trots var det en match som ger upphov till optimism.

Starkt bidragande till optimismen är Paul Pogba. Att han började på bänken var väntat men det är ett beslut jag har svårt att förstå. Visst, han har inte spelat match på väldigt länge. Men när ingen har spelat match på nästan hundra dagar tänker jag att matchform inte existerar.

Jag tycker också att det var märkligt att Nemanja Matic började på bänken. För mig behövs serben för balansen på mittfältet och inget som Fred och Scott McTominay uträttade igår kan användas som argument mot Matic.

Vi kommer förstås behöva rotera en hel del men jag tycker att Matic, Pogba och Fernandes är den givna mittfältstrion.

Anmärkningsvärt i startelvan var också att det blev en 4-2-3-1-formation och att Daniel James tog platsen som högerytter. Mason Greenwood ersatte efter dryga timmen och det var ett inhopp som berättade att Greenwood är den bättre spelaren.

https://twitter.com/ctrfootball/status/1274124168615821314

Det negativa igår var förstås Tottenhams mål, där Harry Maguire och David de Gea gjorde bort sig. Roy Keane tyckte i halvtid att duons agerande var så dåligt att de inte ens borde få plats på spelarbussen för hemresan.

Vi vet vad De Gea kan, brukar vara reaktionen när jag hävdar att vi borde låta Dean Henderson ta över som målvakt. Men vet vi verkligen vad De Gea kan? Han har presterat på den här nivån i ett par år nu. Jag tycker att det är svårt att argumentera för att det ska vara en formsvacka. Visst, att spela för Sheffield United är inte samma sak som att spela för Manchester United men Henderson har både den här säsongen och förra varit en klart bättre målvakt än De Gea.

Maguires misstag ger mig inte samma skäl till oro. Det handlar, tror jag, mer om att matchtempot inte är på plats än. Däremot visar det att han nog bör ha en annan mittback än Victor Lindelöf bredvid sig. Maguire kommer att bli ifrånsprungen ibland, det är oundvikligt så länge vi inte parkerar mittbackarna i eget straffområde. Då skulle det vara väldigt bra med en mittback som kan rädda Maguire.

Höjdpunkter

Solskjaers presskonferens

  • Solskjaer var säker på att United skulle orka hela matchen och han tycker att laget avslutade matchen bra. Prestationen igår var mycket bättre än prestationen i 1-0-segern mot Tottenham förra säsongen.
  • David de Gea är besviken över målet men Solskjaer pekar på att bollen vobblade i luften och att målvakten sedan gjorde en bra räddning.
  • Paul Pogba gjorde ett bra inhopp och det är bara positivt att han är tillbaka. ”Han gjorde allting en mittfältare ska göra. Han tacklade, han vann bollen, han passade. Det är fantastiskt att ha honom tillbaka.”

Övriga reaktioner

Poängräddare Bruno Fernandes blev intervjuad av MUTV.

Även Luke Shaw pratade med MUTV.

Mer från matchen

Snackisar efter Tottenham – Manchester United 1-1

Spelarbetyg: Tottenham – Manchester United 1-1

Väl värt väntan

Andra nyheter

Matchen undantaget är det ont om nyheter idag. Från Times och Martyn Ziegler får vi en rapport som menar att ligacupen nästa säsong kan spelas utan topplagen (de som spelar Europa League eller Champions League). Detta då det helt enkelt kan bli svårt att få in matcherna i kalendern.

För EFL, som arrangerar cupen, skulle det emellertid vara en dålig lösning. Dels skulle intäkterna minska kraftigt om det blev en cup utan topplagen. Dessutom finns det en rädsla att topplagen i ett sådant scenario skulle se det som en möjlighet att permanent skippa ligacupen. Ett alternativ skulle vara att ställa in cupen nästa säsong men det skulle påverka EFL-klubbarnas ekonomi. Ytterligare ett alternativ skulle vara att låta topplagen ställa upp med ungdomslag i cupen men då skulle cupens integritet ifrågasättas.