Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Inför: Norwich City – Manchester United

Embed from Getty Images

Ur led är tiden. Slutet på juni brukar föra med sig snack om säsongsupptakten, om vilka som sist och slutligen spelar och över huvud taget deltar på försäsongsturnén och när första stora nyförvärvet presenteras. Istället lunkar vi på i coronapandemins tidevarv och det med en kvartsfinal i FA-cupen. Norwich ska städas av på Carrow Road på lördag.

Manchester United

Om svaren uteblev i serielunken (får vi kalla den det?) mot Tottenham så fick vi kanske någon form av facit i onsdags mot Sheffield United. Dean Hendersons lag var kanske mer än lovligt tamt när man gästade Old Trafford, men visst var känslan ändå att United hade konserverat den form man var i när fotbollen avbröts i mars. Ja, det fanns förstås vissa kryddor att tillgå nu som fattades på hyllan då. Paul Pogba och Marcus Rashford klev in som de stora spelare de är och gjorde skillnad. Anthony Martial log och drog till med ett hattrick. Kanske kan det bli sommaren som aldrig säger nej ändå.

Sommaren 2020 finns det två titlar att spela om, och då är inte International Champions Cup en av dem. United är kvar i både FA-cupen och Europa League och i väntan på mer klarhet kring den senare ska United på lördagen ta sig till semifinal i den tidigare, är det tänkt. De tre ovanstående nyckelspelarna lär vilas på Carrow Road och det med rätta. Ett tätt matchprogram och ett formsvagt motstånd är goda orsaker nog.

Embed from Getty Images

Sergio Romero lär vakta målet, och det skulle förvåna om David de Gea ens kommer med på resan. Nathan Bishop lär sitta på bänken och vi lär också få sen en modifierad backlinje jämfört med de senaste matcherna. Brandon Williams borde ha spelat redan sist, men nu om någonsin petar han en formsvag Luke Shaw. I mittlåset lär det också bli förändringar. Det sorgliga i sammanhanget är förstås att Axel Tuanzebe går skadad. Det betyder att endera Harry Maguire eller Victor Lindelöf spelar bredvid Eric Bailly (Phil Jones är också skadad, heter det). På högerbacken är det också ont om alternativ. Ole Gunnar Solskjaer gillar ju inte Diogo Dalot, men frågan är väl om det här ändå inte är matchen för honom.

På mittfältet lär Fred och Scott McTominay vara aktuella för spel igen. Brassen var kanske den som såg minst bra ut mot Tottenham, men ett FA-cupmöte med Norwich ska förstås vara en bra språngbräda mot resten av sommaren.

Embed from Getty Images

Nemanja Matic spelar knappast två matcher på så kort tid som fyra dagar även om serben var bra mot Sheffield United. Framåt då? Ja, där är det knepigare. Jag önskar innerligt att både Rashford och Bruno Fernandes slipper åtminstone 90 minuter fotboll på lördag. Jesse Lingard ska enligt Solskjaer ”vara involverad” och då kan han tänkas få gå endera till höger eller som släpande anfallare. Går han till höger öppnar det upp för Andreas Pereira bakom anfallaren. Tahith Chong kunde vara ett alternativ till vänster, men då Solskjaer tenderar att inte ranka holländaren så högt kan Rashford få starta. På topp är Odion Ighalo självskriven.

Möjlig startelva:

Norwich City

Norwich City är den fula ankungen som skulle investera lite, chocka motståndarna med en hög press och den vägen krafsa åt sig poäng nog för en plats i den engelska fotbollens finrum. Investerat har man sannerligen inte gjort. Pressat högt har man prövat med rätt ringa framgång och några poäng har inte trillat in i den utsträckning att det lära räcka till ett nytt seriekontrakt när vi syr ihop den här säsongen i juli.

FA-cupen får sägas ha gått rätt okej, men då har man inte stött på så hård patrull på resan fram till kvartsfinalen heller. Preston och Burnley lades på rygg i de inledande omgångarna medan Tottenham skickades ut på straffar i åttondelen. I ligan har det inte alls gått bra sedan omstarten. Daniel Farkes mannar har två raka förluster mot Southampton (3-0) och Everton (1-0). Målskyttet haltar och defensiven går på hörntänderna.

Embed from Getty Images

Tim Krul har stått så gott som alla lagets matcher denna säsong och det troliga är att han gör det nu också. Krul brukar vara bra mot United (läs, United brukar göra honom för bra) och är trots allt något av ett trumfkort för Farke. Ben Godfrey bildade mittlås med tämligen obekante Timm Klose sist och kanske får den duon fortsatt förtroende, förlusten till trots. På kanterna har man förlitat sig tämligen ofta på Max Aarons och Jamal Lewis som bägge startade mot Everton.

Solskjaers landsman Alexander Tettey spelade 79 minuter sist och ersattes då av Marco Vrancic. Kanske kan man tänka sig att Vrancic får fortsatt förtroende men att han då ersätter Kenny McLean som fick fulla 90 minuter mot Everton.

Embed from Getty Images

Framåt växlade Farke in oprövade kort som Ondrej Duda, Josip Drmic och Lukas Rupp senast. Framgången uteblev, och det var egentligen bara Onel Hernandes på vänsterkanten som får sägas ha hört till det ordinarie manskapet under säsongen som startade mot Everton. Exakt hur Farke resonerar nu är svårt att sia i, men det skulle väl inte förvåna om Teemu Pukki, Todd Cantwell och Emi Buendia på sätt eller annat är involverade mot United. Om det då är smart att prioritera FA-cupen framom den om än minimala chansen att klara kontraktet är en annan femma.

Möjlig startelva:

Historik

39 av 69 matcher är vad United vunnit mot Norwich. Det må vara helt okej. Facit i FA-cupen är mindre okej. Där har Norwich, hör och häpna, plusstatistik på United. Norwich har vunnit tre av fem matcher och målskillnaden står på 7-7. Senaste mötet på Carrow Road lagen emellan hämtar vi från oktober då United vann med 3-1. Hemma vann United med 4-0 i januari i år.

Visste ni att…

…den senaste officiella cuptitel Norwich vunnit är ligacupen? 1985 slog man Sunderland i finalen med 1-0.

Matchfakta

Norwich City
Manchester United

Matchinformation

Turnering: FA Challenge Cup, kvartsfinal
Tid: Lördagen den 27 juni 2020, 18.30
Plats: Carrow Road, Norwich
Teve: Kanal 9/Dplay/Eurosport Player

Manchester United

Skador:

  • inga skador
Tveksamma:

  • Jones (skadad, liten chans)
  • Tuanzebe (skadad, liten chans)
Avstängda:

  • inga avstängda
Position: 5:e13-10-848-3149
Borta:9:e4-5-616-1917
Bästa målskytt: Martial, Rashford (14)
Disciplin: 58 GK, 0 RK
Position, bästa målskytt och disciplin avser ligan.
FORM
O1/3EvertonBPL1-1
V5/3DerbyBFA3-0
V8/3Man cityHPL2-0
V12/3LASK LinzBEL5-0
O19/6TottenhamBPL1-1
V24/6Sheffield UHPL3-0

Norwich City

Skador:

  • Byram (hamstring, nästa säsong)
  • Hanley (hamstring, oktober)
  • Zimmermann (hamstring, nästa säsong)
Tveksamma:

  • Drmic (smäll)
Avstängda:

  • inga avstängda
Position: 20:e5-6-2025-5621
Hemma:19:e4-3-919-3015
Bästa målskytt: Pukki (11)
Disciplin: 54 GK, 1 RK
Position, bästa målskytt och disciplin avser ligan.
FORM
F23/2WolvesBPL0-3
V28/2LeicesterHPL1-0
O4/3TottenhamBFA1-1[1]
F7/3Sheffield UBPL0-1
F19/6SouthamptonHPL0-3
F24/6EvertonHPL0-1
[1] Norwich vann 3-2 på straffar.

United mot Norwich

Totalt: 6939-13-17120-63
FA-cupen: 52-0-37-7
Borta: 3517-6-1255-44
SENASTE MÖTENA
F2015-12-19HPL1-2
V2016-05-07BPL1-0
V2019-10-27BPL3-1
V2020-01-11HPL4-0
SENASTE BORTAMATCHER
F2012-11-17BPL0-1
V2013-12-28BPL1-0
V2016-05-07BPL1-0
V2019-10-27BPL3-1

Domare: Jon Moss

Assisterande: Smart, Kirkup, fjärdedomare: Madley, VAR: Hooper, assisterande VAR: Eaton.
M
PL 2019/20:2179207
PL 2018/19:27974110
PL totalt:220770201269
Snitt (2018-20):3,70,130,020,35
Alla domare 2018/19:3,30,050,080,22
MVOF
Dömt United:332175
Dömt Norwich:236710