Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Solskjaers presskonferens: FA-cupen är fantastisk

Ny match imorgon, då Manchester United reser till Norwich för kvartsfinal i FA-cupen. Med anledning av detta höll Ole Gunnar Solskjaer idag presskonferens.

Förutom presskonferensen får vi idag en uppföljning på gårdagens nyhet om årets friställda spelare.

Solskjaers presskonferens

  • Solskjaer säger att det lag – som han klokt nog inte nämnde vid namn någon gång under presskonferensen, trots att journalisterna envisades med frågor om dem – som vinner en ligatitel alltid förtjänar det. Han sa ”well done” till managern (som han faktiskt namngav) och spelarna. Det är mot ligatiteln Manchester United siktar.
  • United måste förbättra sig för att nå nivån som krävs för det. En bra dag är United väldigt bra men laget saknar den nödvändiga kontinuiteten. Hur lång tid det kan ta för United att vinna ligan tyckte Solskjaer inte att det skulle vara rätt svara på.
  • Att vinna en titel den här säsongen (FA-cupen eller Europa League) skulle vara fantastiskt. Solskjaer menar att det här är ett nytt lag som ännu inte har vunnit något och den första titeln är alltid viktig.

  • Att ta hand om spelarna är en del av jobbet och därmed kommer det att bli några ändringar imorgon. United ska göra sitt bästa för att bibehålla nivån på prestationerna utan att riskera spelarnas hälsa.

  • Jesse Lingard har kommit tillbaka med massor av energi men han blev sjuk i förra veckan. Nu är han emellertid tillbaka och han kommer vara involverad imorgon.
  • Aaron Wan-Bissaka är en exceptionell försvarare som nu bidrar mer och mer offensivt. Han har det i sig med sin bakgrund som ytterforward och offensiva ytterbackar är viktigt.

  • ”FA-cupen är fantastisk.” Målet mot ”dem” 1999, då United vände underläge till seger i matchens slutskede, är kanske hans främsta stund i cupen men han nämner även finalen samma år som en höjdpunkt.
  • I sin sedvanliga intervju med MUTV bekräftar Solskjaer att Axel Tuanzebe och Phil Jones fortfarande inte är aktuella och att det bara är de två som saknas.

Kontraktserbjudande till Gomes

Manchester United bekräftade igår att nio spelare friställs när deras kontrakt löper ut den 1 juli. United gjorde detta utan att nämna något om Angel Gomes, som sitter på utgående kontrakt. Senare igår publicerade emellertid Premier League listorna på spelare som blir kvar och spelare som friställs.

Där kan vi utläsa att Angel Gomes har ett kontraktserbjudande från United. Även Largie Ramazani uppges där ha fått ett kontraktserbjudande. Men United bekräftade igår att Ramazani lämnar klubben, så Premier Leagues listor förefaller vara något inaktuella.

Det noteras att även Max Haygarth och Harvey Neville har kontraktserbjudanden från United. Jag tolkar informationen som United publicerade igår som att de båda redan har accepterat erbjudandet.

Notabelt är att Haygarth och Neville – som nästa säsong inte längre är juniorspelare – förefaller ha blivit erbjudna kontrakt som scholars snarare än proffskontrakt. Detta gäller vad det verkar även Oliver Denham och Ben Hockenhull. Slutsatsen jag drar av det är att de fyra spelarna en normal säsong skulle ha friställts av klubben men i år har United, till följd av coronaepidemin, valt att behålla alla U18-spelare.