Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Officiellt: Dean Henderson kvar i Sheffield United

Embed from Getty Images

Manchester United har under måndagseftermiddagen förlängt lånet av Dean Henderson till Sheffield United. Ursprungligen skulle lånet gått ut imorgon, 30 juni, men Henderson blir nu kvar i Sheffield tills säsongen är färdigspelad.

Med elva hållna nollor har Henderson varit en stor förklaring till att Sheffield United bara släppt in 31 mål, varav 6 av dessa har kommit mot Manchester United då Henderson inte fått spela, och att klubben som av många tippades som nedflyttningskandidat istället ligger på åttonde plats, fortfarande före exempelvis Arsenal.

När ligan startade om veckan före midsommar låg Sheffield sjua och hade faktiskt chansen att gå om United i tabellen (United låg då femma) med den hängmatch de hade. Juni var dock inte varit snäll mot klubben då de på sina tre matcher endast tog en poäng, och även om det är för tidigt att helt räkna bort dem från kampen om Champions League-platserna ser det dock betydligt värre ut nu. Att Henderson blir kvar är dock oerhört positivt för dem.

Ingenting är i nuläget sagt om var Henderson spelar nästa säsong, även om Sheffield Uniteds tränare Chris Wilder tidigare uttryckt att han gärna skulle ha kvar engelsmannen ett år till.

Källa: Manutd.com.