Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Solskjaers presskonferens: Ja, Angel Gomes lämnar Manchester United

Embed from Getty Images

Ole Gunnar Solskjaer har mött pressen inför morgondagens match mot Brighton. Som vanligt handlade det ganska lite om matchen som kommer, den stora nyheten är istället att Solskjaer mer eller mindre bekräftade att Angel Gomes kommer lämna klubben då de inte kommit överens om ett nytt kontrakt. I övrigt blev det mycket om spel utan publik, FA-cuplottningen, Marcus Rashfords och Luke Shaws form samt jakten på Champions League.

Presskonferensen

Igår fick veta att United kommer möta Chelsea i FA-cupens semifinal efter att United slagit ut Norwich i lördags. En fråga om reaktion på den lottningen och chansen att nå finalen var det första Solskjaer pratade om.

  • Vi är glada att vara i semifinal, glada över att kunna nå en final, och att åka till Wembley för en semfinal mot Chelsea som de mött så ofta är något norrmannen är ser frame emot.
  • Nästa fråga, och en senare, handlade om Angel Gomes och om han stannar i klubben. Solskjaer hade inga nyheter att komma med där, och svarade till slut att ”svaret troligen är kort och ja då” på den raka frågan om Gomes kommer lämna klubben.
  • Vidare handlade presskonferensen om kampen om fjärdeplatsen, där Solskjaer var tydlig med att United måste fokusera på en match i taget för att kunna ta en Champions League-plats till hösten. Varje år man är i Champions League är en bra erfarenhet och för spelarna ett steg framåt då man spelar mot de bästa. Så, självklart är det vad Manchester United strävar mot säger Solskjaer, men med fokus på en match i taget.
  • Gällande att United har 14 raka matcher utan förlust sa Solskjaer att laget utvecklas hela tiden och bara fokuserar på nästa match. Att gå in i en match med att ha vunnit den förra är också en bra känsla.
  • Marcus Rashford är tillbaka efter en svår skada, men Solskjaer tycker att han har sett vass ut i matcherna nu i juni. Ja, han missade ett par chanser mot Sheffield, men han skapade också mål vilket är vad Solskjaer säger att han fokuserar på. ”Marcus är på väg mot sin bästa säsong någonsin i Manchester United, så för mig ser jag bara fram emot att han får fler och fler minuter och han kommer definitivt göra mål snart”, avslutade Solskjaer sitt resonemang om Rashford.
  • Gällande Brighton (ja, det kom en fråga om matchen till slut), så har United förlorat där två säsonger i rad. Orsaken till det säger Solskjaer är enkel; de är ett bra fotbollslag. Om det blir enklare eller svårare att möta dem utan publik var Solskjaer diplomatisk och pratade om att det är tråkigt att det inte är någon publik, och att det både kan vara positivt och negativt utan publik för såväl hemma- som bortalag.
  • En fråga om Luke Shaw, som har startat de senaste 14 matcherna, säger Solskjaer att han jobbat bra under uppehållet och spelat bra fotboll, men garanterar inte en start imorgon.

Angel Gomes ser alltså ut att lämna

Ja, den största nyheten från presskonferensen är alltså att Ole Gunnar Solskjaer i princip bekräftar att klubben och spelaren inte kommit överens om ett nytt kontrakt, och det gamla går alltså ut imorgon. Varken United eller spelaren har i skrivande stund på officiellt håll bekräftat att så blir fallet, United har twittrat om mycket annat från presskonferensen men så klart undvikit denna fråga, och Solskjaer var noga med ett lägga in ett litet ”förmodligen”, men att norrmannen ändå säger såpass tydligt att Gomes kommer lämna får tas som en bekräftelse så god som någon i nuläget.

Gomes har haft väldigt svårt att få speltid under Solskjaer, och har under säsongen sammanlagt bara startat tre matcher (samtliga i Europa League) och gjort tre inhopp, varav två i ligan. Dessa två inhopp har sammanlagt varit på 19 minuter, så det går så klart att förstå att den nu snart 20-årige Gomes ser behovet av mer speltid.

Vi återkommer i frågan när ett officiellt uttalande görs.