Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Matchdag: Brighon & Hove Albion – Manchester United (En olustig känsla)

Välkommen! till denna matchdagsblogg där vi följer Manchester Uniteds bortamatch mot Brighton & Hove Albion. Vi bjuder på uppsnack, laguppställningar, matchreaktion och matchfakta.


Senast uppdaterad: 2020/06/30 23:26

Brighton & Hove Albion – Manchester United 0-3 (0-2)

Premier League, omgång 32 • 2020-06-30, 21.15 • Falmer Stadium, Falmer, Brighton • domare: Andre Marriner

 

1-0 (16) Mason Greenwood (Wan-Bissaka)

2-0 (29) Bruno Fernandes (Pogba)

3-0 (50) Bruno Fernandes (Greenwood)

 

Manchester United

De Gea; Wan-Bissaka, Lindelöf, Maguire, Shaw (Williams 64); Matic, Pogba (McTominay 64); Greenwood, Fernandes (Pereira 64), Rashford (James 78); Martial (Ighalo 78)

Avbytare: Romero, Bailly, Fred, Mata

Brighton & Hove Albion

Ryan; Lamptey (Trossard 46), Duffy, Dunk (Bernardo 81), Burn, Montoya; Stephens, Bissouma, Pröpper (Maupay 46); Mac Allister (Mooy 81), Connolly (March 87)

Avbytare: Button, Schelotto, Gross, Murray

Updated: 2020/06/30 23:26
 • 11
 • Share


2020/06/30 23:26
Tack för idag

Elias har nu publicerat snackisarna, och vi tackar för idag med matchdagsbloggen. Imorgon bitti kommer spelarbetyg och sen snackar vi ner matchen i vår dagen efter-rapport.

Tack för idag!

 • 0
 • Share

60 minuter full fart, 30 minuter avslaget med inslag av Brightonchanser, så sammanfattas nog den här matchen bäst. Manchester United vinner för andra ligamatchen i rad med 3-0, och återtog där med femteplatsen i kampen om Champions League-platserna.

Bruno Fernandes så klart tongivande med sina två mål, Paul Pogba skall ha mycket credd även han precis som Mason Greenwood som gör ett mål och en assist. Vi måste också ge ett extra beröm till Nemanja Matic som gör precis det han ska med två offensiva, kreativa innermittfältare framför sig. Han håller balansen och spelar mestadels enkelt, och de gånger han försöker spela svårt, ja då känns det som att han vet vad han gör. Ta hockeyassisten till Uniteds 3-0, en riktigt fin passning från serben är det som sätter fart på kontringen.

 • 1
 • Share


2020/06/30 22:56
Matchen har dött

Efter att Solskjaer bytte ut Pogba och Fernandes har Untieds offensiv mer eller mindre dött. Brighton har skapat två helt okej lägen, men inget som varit superfarligt. Åtta minuter kvar.

 • 0
 • Share


2020/06/30 22:53
Dubbelbyte

United gör sin sista två matcher med 12 minuter kvar. Rashford och Martial ut, James och Ighalo in.

 • 0
 • Share


2020/06/30 22:39
Trippelbyten

64 minuter in i matchen agerar Ole med ett trippelbyte. Ut går Bruno Fernandes, Paul Pogba och Luke Shaw. In med Andreas Pereira, Scott McTominay och Brandon Williams.

Updated: 2020/06/30 22:52
 • 0
 • Share


2020/06/30 22:35
Brightons försa chans

En timme in i matchen sticker Brighton upp med en farlig målchans. En Brolin 94-liknande variant gav Trossard skottläge från vänster, men bollen smet utanför bortre stolpen och De Gea behövde inte ingripa.

 • 0
 • Share

Bruno Fernandes gör 3-0 drygt fyra minuter in i halvleken. En suverän kontring där Mason Greenwood driver bollen (efter en fin passning från Matic). Greenwood lyfter bollen till andra sidan av straffområdet där Fernandes möt på volley. Underbart!

 • 1
 • Share


2020/06/30 22:20
Andra halvlek

Femton minuters paus är nu över. Solskjaer gör inga byten utan fortsätter med samma elva.

Brighton känner dock ett behov av förändringar, och byter in Maupay och Trossard. Ut går Pröpper och Lamptey.

 • 0
 • Share


2020/06/30 22:13
Pogbas första halvlek

Helt okej statistik från den gode fransmannen, helt okej indeed.


 • 0
 • Share


2020/06/30 22:05
Halvtid

45 minuter är spelat, Manchester United har alltså 2-0 med sig efter mål av Mason Greenwood och Bruno Fernandes.

Det har, i princip, bara varit United som anfallit. Om statistiken på Premier Leagues hemsida stämmer har United haft cirka 67 % av bollinnehavet, skjutit 7 skott mot Brightons 2 och i skott på mål står det 2-0 – alltså målen som gått in.

En mer eller mindre perfekt första halvlek.

 • 0
 • Share


2020/06/30 21:50
Kunde (borde) räddats?

Uniteds andra mål för dagen gjordes alltså av Bruno Fernandes, som sköt ett skott som en Brightonspelare försökte täcka, men långsamt tog sig bollen mot och i mål, men kanske borde Matthew Ryan i Brightonmålet räddat bollen…

Målet försigicks av ett väldigt fint anfall signerat Rashford och Shaw, där Shaws inspel inte nådde Martial utan rullade bort till Pogba, som alltså passade Fernandes som sköt. Inte för att Brighton varit på topp, men Shaw har ändå varit en nivå bättre idag jämfört med de tre tidigare matcherna i sommar.

 • 0
 • Share

29 minuter spelat, Manchester United har 2-0. Målskytt Bruno Fernandes, assist Paul Pogba.

 • 0
 • Share


2020/06/30 21:43
Vatttenpaus

Trots att det alltså inte är någon direkt värme fick vi en vattenpaus, vilket i de tidigare matcherna varit negativt för United då man ofta varit sämre efter pausen. Brighton fick nu också ett välbehövligt break för att prata ihop sig.

 • 0
 • Share


2020/06/30 21:36
Oerhört fint

Hade Viaplay (eller, V som de verkar vilja bli kallade nu) varit en rimlig kanal hade vi snart haft en fin film att lägga upp på om målet för er som inte kan se matchen. Nu är det inte så, vilket är oerhört synd, för det var ett riktigt klassmål från Greenwood, då han tog emot en enkel passning från Wan-Bissaka och sen drev snett in från höger, ett par överstegare och sen ett vänsterskott i första hörnet. Oerhört jäkla fint!

 • 0
 • Share

Mason Greenwood gör det Mason Greenwood gör bäst, mål! 1-0 till United efter 16 minuter. Framspelningen från Aaron Wan-Bissaka.

Oerhörtt snyggt mål.

 • 1
 • Share


2020/06/30 21:30
Stolpträff

United har inlett matchen väldigt inspirerat, och efter 12 minuter kommer den första riktig farliga chansen, då Bruno Fernandes skjuter i stolpen. Returen gick direkt ut till Pogba som sköt direkt, men det skottet styrdes över av en Brightonspelare.

 • 0
 • Share


2020/06/30 21:13
Då kör vi

Efter ett helt orimligt intro med tanke på att det inte är någon publik på plats (eller att det inte är en NHL-match som skall spelas) är spelarna nu äntligen inne på planen. Avspark är bara någon minut bort, kom igen nu United!

 • 0
 • Share


2020/06/30 20:48
Solskjaer om elvan

”Detta är samma lag som spelade för mindre än en vecka sedan mot Sheffield United och vi spelade riktigt bra i den matchen. Förhoppningsvis kan vi göra det igen.

”Allt måste vara rätt. Vi har varit här de senaste två åren och inte fått några poäng. Vi vet att det kommer att bli svårt. Vi måste fokusera på en match i taget.”

 • 0
 • Share


2020/06/30 20:29
Tankar om elvan

Det blev som vi anade, United är oförändrade gentemot den senaste Premier League-matchen, och ställer alltså upp enligt följande:

De Gea

AWB – Lindelöf – Maguire – Shaw

Matic – Pogba

Greenwood – Fernandes – Rashford

Martial

Spelarna som lirade 120 minuter i lördags, alltså Maguire Shaw och Fernandes, är återigen kvar i elvan, och i övrigt får vi säga att detta är Uniteds bästa elva för tillfället – särskilt när man vill dominera matcher. Det jag hoppas mest på är att Luke Shaw steppar upp sig, han har gett alldeles för lite nu i sommar vilket hämmar offensiven.

==

Brighton å sin sida ställer upp betydligt mer oväntat. MUTV tror på en 5-3-2, vilket jag får se som troligt också.

Bland annat startar de två högerbackar i Tariq Lamptey och Martin Montoya, men det kanske mest oväntade är att Neal Maupay saknas längst fram. Anfallaren är deras bästa målskytt med 9 mål och har startart 25 av de tidigare 31 matcherna. Personligen blev jag också överraskad att Aaron Mooy och Pascal Gross saknas på mittfältet.

Om det inte vore för att Graham Potter är Brightons tränare hade jag trott att detta var en match som Brighton bestämt sig för att vaska, men Potter brukar alltid veta vad han gör. Så detta gör faktiskt inte att den olustiga känslan jag haft hela dagen försvinner.

 • 0
 • Share


2020/06/30 20:16
Och hemmalaget

Graham Potter har valt ut startelvan för Brighton & Hove Albion också. Dessa elva skall United försöka bryta ner.

Bild

 • 0
 • Share

Elvan är kommen. Så här ställer Ole Gunnar Solskjaer ut Manchester United i kvällens match mot Brighton.

 • 0
 • Share


2020/06/30 20:08
James eller Greenwood?

Vad jag läser runt är detta den stora frågan, om Daniel James eller Mason Greenwood startar till höger i anfallet.

För mig är det givet att Greenwood borde ta positionen. Visst, vill Ole låta Brighton ta hand om spelet och se hans United kontra, då kan James vara rätt. Men så skall vi väl inte ha det? Vi ska ju dominera, och då är Greenwoods vänsterfot bättre därute till höger. Och, något jag hävdat hela säsongen, Aaron Wan-Bissaka får bätttre utrymme för sina offensiva kunskaper när han spelar med en högerytter som hellre bryter in (vilket Greenwood gör) än en som mer håller kant (vilket James gör).

 • 0
 • Share


2020/06/30 19:59
En inkomplett lista

Från Manchester Evening News har vi nu fått besked om elva spelare som är med i Brighton, vilket naturligtvis inte är hela listan. Men dessa har de sett hittills:

Ighalo, Williams, Fred, James, Greenwood, Lindelöf, Rashford, Lingard, Romero, De Gea, Mata.

 • 0
 • Share


2020/06/30 19:24
Tydligen regnigt

Det verkar som att YR ljög. Regnet är redan på plats i Brighton.


Updated: 2020/06/30 19:27
 • 16
 • Share


2020/06/30 18:57
Spekulationer om elvan

Om lite drygt en timme får vi kvällens elva, och då kan det vara dags att spekulera lite i hur Ole Gunnar Solskjaer ställer ut laget ikväll.

Victor hade sin tankar i införrapporten, där han tror på samma elva som mot Sheffield i förra veckan, alltså denna:

De Gea

AWB – Lindelöf – Maguire – Shaw

Matic – Pogba

Greenwood – Fernandes – Rashford

Martial

Jag tror inte Victor är helt fel ute, tvärtom tror jag att han kan ha helt rätt. Det finns risk för slitage på framförallt Maguire, Shaw och Fernandes som alla spelade 120 minuter i lördags, men av dessa kan vi känna oss 100 % säkra på att Maguire spelar och 99,9 % säkra på att Fernandes gör detsamma.

Det kan möjligen vara Shaw som får ställs åt sidan för första gången i sommar, ja för första gången på hela 14 matcher faktiskt. I så fall går ju Brandon Williams in där, en Williams som byttes in efter dryga timmens spel i lördags, men då som högerback.

Jag hade kunnat se att Eric Bailly skulle fått starta på bekostnad av Victor Lindelöf också, men inte efter att han spelat 120 minuter i lördags. Då har jag väldigt svårt att se att Solskjaer igen startar den skadedrabbade ivorianen.

Om jag hade fått välja själv hade jag tagit ut elvan Victor spekulerade i, med undantaget att jag satt in Williams istället för Shaw (som även Victor skrev att han gärna skulle se).

Updated: 2020/06/30 20:33
 • 16
 • Share


2020/06/30 18:17
Svalt och skönt

Precis som i Sverige, eller i alla Göteborg där matchdagsbloggen drivs från idag, är det i Brighton betydligt svalare nu än i förra veckan. Molnigt och cirka 16 grader skall det vara under kvällen, i det närmaste optimalt fotbollsväder. Det skall komma några regndroppar senare under kvällen, men förmodligen när matchen är över.

 • 12
 • Share


2020/06/30 17:33
Höstens möte

Sist det begav sig lagen emellan tog United hem samtliga tre poäng, och slutresultatet skrevs till 3-1. Målen var väl inte de mest bländande i världshistorien, och faktum är att på två av Uniteds tre mål var en Brightonspelare sist på bollen, men bara ett av dem bedömdes som självmål.

Rashfords avslutande mål, bara det är dock värt en titt på. Se höjdpunkter från matchen här.

 • 19
 • Share


2020/06/30 17:05
Ighalo med rätt inställning

 • 0
 • Share


2020/06/30 15:56
Tidiga lagnyheter

Den här stående punkten i matchdagsbloggen börjar kännas lite onödig, för inte heller idag har vi egentligen något att gå på.

Från presskonferensen fick vi ingenting gällande truppen, men Solskjaer fick inte heller några frågor om det. Jag förutsätter därför att Axel Tuanzebe fortfarande är skadad och att Phil Jones fortfarande är ”skadad”. Nej, jag tror inte Jones är skadad på riktigt, jag tror det är något United säger för att han inte skall framstå som så sjukt jäkla petad som han faktiskt är inför höstens transferfönster där United skall försöka sälja honom. OBS: kraftig killgissning där.

I övrigt skall alla vara tillgängliga. Ja, Angel Gomes kan vi nog räkna bort, med tanke på att hans kontrakt går ut idag. Det vore en enorm sensation om Solskjaer då helt plötsligt tog med honom.

 • 0
 • Share


2020/06/30 15:05
En olustig känsla

Brighton – Manchester United, plats 15 mot (tillfälligt) plats 6 i tabellen. Ett Brighton som ligger sex poäng från nedflyttningsplats, men ändå bör kunna känna sig ganska trygga då det också är två lag mellan dem och nedflyttning. Kan detta gynna United tro?

Faktum är att Brighton ligger lite i ett vakuum, med sex poäng upp till Newcastle på plats 14, och fem ner till Watford på plats 16, för tillfället kan de alltså ha en känsla av att inte ha så mycket att spela för.

De har dock börjat sommaren bra, med hemmaseger (2-1) mot Arsenal och 0-0 borta mot Leicester, och United har förlorat de två senaste bortamötena med Brighton, något som ger mig en olustig känsla inför ikväll.

Ja, de tidigare matcherna var under José Mourinho, Ole G har ännu inte fått mäta krafterna nere i den sydengelska staden. Men med tanke på att United mer eller mindre måste vinna ikväll (okej, överdrivet, men ändå) och klubben under ett antal år nu inte direkt varit bäst när det gäller så kan jag inte känna mig trygg inför matchen i alla fall.

Vår match mot Spurs hade bra tecken, Sheffieldmatchen ufördes klockrent men så kom bakslaget mot Norwich i helgen där flera spelare (särskitl Bruno Fernandes) tvingades spela betydligt längre än vad som var nyttigt för honom. Jag hoppas verkligen Ole får igång laget ordentligt ikväll, det kommer krävas mot ett taktiskt skickligt Brighton.

 • 1
 • Share