Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Matchdag: Manchester United – Bournemouth (En potentiellt utslagsgivande dag)

Välkommen! till denna matchdagsblogg där vi följer Manchester Uniteds hemmamatch mot Bournemouth Vi bjuder på uppsnack, laguppställningar, matchreaktion och matchfakta.


Senast uppdaterad: 2020/07/04 20:38

Manchester United – Bournemouth 5-2 (3-1)

Premier League, omgång 33 • 2020-07-04, 16.00 • Old Trafford, Manchester • domare: Mike Dean

 

0-1 (16) Stanislas

1-1 (28) Mason Greenwood (Fernandes)

2-1 (35) Marcus Rashford (straff)

3-1 (45+2) Anthony Martial (Fernandes)

3-2 (49) King (straff)

4-2 (54) Mason Greenwood

5-2 (59) Bruno Fernandes

Manchester United

De Gea; Wan-Bissaka, Lindelöf (Bailly 46), Maguire, Shaw; Matic (Fred 67), Pogba; Greenwood (James 75), Fernandes, Rashford (Mata 80); Martial (Ighalo 80)

Avbytare: Romero, Williams, McTominay, Pereira

Bournemouth

Ramsdale; Smith (Stacey 77), Kelly, Ake, Rico; Brooks (Danjuma 46), Lerma, Cook (Wilson 67), Stanislas (Gosling 66); Solanke (Billing 66), King

Avbytare: Boruc, Travers, Surman, Surridge

Updated: 2020/07/04 18:04
 • 0
 • Share


2020/07/04 20:38
Tack för idag

Arsenal lyckades besegra Wolves med 2-0, vilket innebär att United därför har tre poäng ner till sjätteplatsen inför nästa omgång.

Chelsea tar strax emot Watford, där bortalaget gärna får skrälla – i så fall är United fyra. Den matchen kommer vi dock inte följa här, utan vi stänger ner matchsdagsbloggen.

Tack för visat intresse.

 • 0
 • Share

Arsenal tar ledningen med 2-0 med fem minuter kvar. Det ser med andra ord ut som att Wolves går mot förlust, något som är oerhört bra för United.

 • 0
 • Share


2020/07/04 19:32
Spelarbetygen

Elias har knåpat ihop spelarbetyg för matchen. Läs dem här.

 • 0
 • Share

Samtidigt har Blogg-Mats begått blogg efter matchen. Ni läser den här.

 • 0
 • Share


2020/07/04 19:13
1-0 Arsenal

Mittenlaget Arsenal tar efter 43 minuter ledningen med 1-0 borta mot Wolves. Wolves som alltså låg på samma poäng som United före matchen, och som gärna får tappa poäng i kammpen om CL-platser.

 • 0
 • Share


2020/07/04 18:41
Snackisar

Snackisarna dök ut för en liten stund sedan och de läses här. Spelaerbetyg är dessutom på gång det med.

Vi håller matchdagsbloggen öppet en stund till, om än i lägre tempo. Wolves-Arsenal just nu kan ju i allra högsta grad påverka United framöver, precis som kvällsmatchen mellan Chelsea och Watford.

 • 0
 • Share


2020/07/04 18:14
Ryggen för Lindelöf

I sin intervju med BT Sport efter matchen sa Solskjaer att Victor Lindelöf hade lite ryggproblem. Hur svåra vet vi inte i nuläget.


 • 0
 • Share

Matchen är slut, Manchester United har vunnit med 5-2, i en match som faktiskt borde slutat 5-0. Det första baklängesmålet får firma Maguire/De Gea ta på sig, och det andra är en helt obegriplig hands (om det nu var hands, omöjligt att se på repriserna) av Eric Bailly i eget straffområde som gjorde att Joshua King kunde göra mål.

Framåt hade Masgon Greenwood lekstuga tillsammans med i första hand Anthony Martial och Marcus Rashford, och från det offensiva mittfältet var Bruno Fernandes briljant precis som även Paul Pogba faktiskt.

Underbar seger, och Unied är tillfälligt fyra, men Chelsea skall ju spela senare ikväll och kan alltså gå om. Leicester vann tyvärr med 3-0, så där närmade sig United inte.

 • 0
 • Share


2020/07/04 17:40
Sista bytena

United gör efter 80 minuter byte fyra och fem, och eftersom Bournemouth bytt klart även de så är det matchens sista byten. Mata och Ighalo in.

 • 0
 • Share


2020/07/04 17:36
Tack för idag Mason

Med kvarten kvar byts tvåmålsskytten Mason Greenwood ut. En stående ovation hade han fått om det var publik på plats, hans genombrott den här sommaren kan komma att gå till historien. In kom Daniel James.

 • 0
 • Share


2020/07/04 17:27
Byten i mängder

United byter in Fred för Matic, och Bournemouth gör ett trippelbyte. Alla dessa precis när minut 66 blev 67.

 • 0
 • Share

Bruno Fernandes, 5-1 på frispark. Frisparken in i bortre hörnet, med andra ord en målvaktstavla.

 • 0
 • Share

Greenwood! Vilken match vi får. 54 minuter spelat, Mason Greenwood tvåmålsskytt.

 • 0
 • Share


2020/07/04 17:11
3-3 – men offside

Bournemouth gör 3-3, men linjemannen har vinkat för offside. United måste dock höja sig omgående.

 • 0
 • Share

Bra inhopp Bailly… Drar på sig en helt onödig straff och King reducerar till 3-2. Skamligt…

 • 0
 • Share


2020/07/04 17:08
Straff Bournemouth

En kaosinledning av den andra halvleken leder till straff efter mindre än två minuter. En hands på Bailly, som själv inte är i straffområdet men armen kanske kanske är det.

 • 0
 • Share


2020/07/04 17:05
Byte i halvtid

Eric Bailly skall komma in i matchen, ut går Victor Lindelöf. Om det är någon skada eller bara för att Bailly skall få speltid vet vi i nuläget inte.

Nu kör vi.

 • 0
 • Share


2020/07/04 16:59
Två ass på Fernandes

Bruno Fernandes tog inte straffen idag som sagt, oklart om det var meningen från början eller om Fernandes gav Rashford möjligheten att bryta sin lilla måltorka. Ändå har Fernandes två poäng i matchen, med framspelningar till båda de andra målen. Inte de svåraste poängen, men ändå två in på kontot.

 • 0
 • Share


2020/07/04 16:51
Halvtid

Mike Dean har blåst för halvtidsvila, och United har alltså vänt underläge 0-1 till 3-1. Mason Greenwood, Marcus Rashford (straff) och Anthony Martial har gjort målen, vilket på nåt sätt känns väldigt härligt att det är just den trion. Att våra anfallsspelare levererar är så oerhört viktigt, och på vilket sätt de gör målen dessutom. Rashfords straff var visserligen inte klockren, men den gick in. Greenwoods skott är stenhårt och Martials skott i bortre krysset är så oerhört vackert.

Spelet, ja det har väl ett helt okej ut. Inte klockrent, det tycker jag inte, särskilt inte i mitten av halvleken. Och både Maguire och De Gea måste rannsaka sin insats vid baklängesmålet.

Men, vi har 3-1 i halvtid, det skall vi så klart inte vara missnöjda med.

 • 0
 • Share

Anthony Martial skuter ett pangskott till 3-1 inne på stopptid.

 • 0
 • Share


2020/07/04 16:35
Rashford tar den…

Det blir inte Bruno Fernandes som tar den, istället får Marcus Rashford slå den…

Men det gick bra, 2-1 United! Äntligen mål för Rashford igen.

 • 0
 • Share

32.30 spelat, United får straff. Solklar hands på Bournemouthspelare.

 • 0
 • Share


2020/07/04 16:30
Stenhårt

Avslutet från Greenwood är stenhårt! Ramsdale är på bollen, men det går så hårt att han inte lyckas styra undan den utan den sitter istället bara högre upp i nätet. Underbart med en relativt snabb kvittering, fortsätt nu.

 • 0
 • Share

Mason Greenwood gör 1-1, framspelad av Bruno Fernandes. Såvida inte VAR hittar en förseelse i uppbyggnaden.

 • 0
 • Share


2020/07/04 16:25
Vattenpaus

United har haft mest boll när vi spelat 23 minuter och nu gått till vattenpaus. En frispark från Pogba höll på att slinka in, Fernandes lyfte bollen över vid ett halvt friläge och ett par andra halvchanser har producerats, men inte de gär superfarliga chanserna än. Laget måste upp ett steg i intensitet så ska inte Bournemouth hänga med så länge till.

Målet för Bournemouth? En skam för Maguire som blev toktunnlad, och De Gea släppte förstastolpen på ett sätt som borde vara olagligt.

 • 0
 • Share

En kvart in i matchen tar Bournemouth ledningen med 1-0. Stanislas målskytt.

 • 0
 • Share


2020/07/04 15:58
Nu kör vi

Lagen är inne på plan (som brukligt pratade studion och kommentatornerna sönder Premier Leagues bästa introlåt), och det är dags för match. Fortsatt som tidigare nu, inget slackande, så skall detta gå bra. Kom igen nu United!

 • 0
 • Share


2020/07/04 15:20
Tankar om elvan

Nähä, Solskjaers ord om att vi inte skulle bli förvånade om det blev några förändringar visade sig inte betyda att det blev några förändringar, istället ställer han ut samma elva som sist.

De Gea

AWB – Lindelöf – Maguire – Shaw

Pogba – Matic

Greenwood – Fernandes – Rashford

Martial

Förstå mig rätt, jag har verkligen ingenting emot det, tvärtom, men jag trodde ändå han skulle göra någon ändring. Å andra sidan är det ju inte förrän på torsdag vi möter Villa, så just för tillfället är ju matchschemat inte så späckat.

Ja, egentligen finns det väl inte så mycket att tillägga. Jag hade gärna sett Williams, även om Shaw var bättre sist än han var tidigare, men i övrigt är ju detta det ganska uppenbart bästa laget United har nu. Förhoppningsvis gör det att de övriga spelarna sporras till att bli än bättre för att kunna konkurrera.

 • 0
 • Share


2020/07/04 15:02
Bournemouth

Bortalaget har lämnat in sin elva med, en 4-4-2 enligt deras egen Twitter.

Bild

 • 0
 • Share


2020/07/04 15:00
Dagens elva

Ole Gunnar Solskjaer har lämnat in sin startelva. Det blev inga förändringar mot sist, återigen är det dessa pojkar som skall göra jobbet.

 • 0
 • Share


2020/07/04 14:47
Video på anländande

En 20 sekunder lång video från United visar ett antal spelare som anländer till Old Trafford. Dessa är Rashford, Williams, Greenwood, Maguire, Wan-Bissaka, Shaw (tror jag det var, det gick fort), Pereira, Ighalo, De Gea, Lindelöf, Fernandes, Fred och Pogba. 13 spelare alltså, fler är de ju men de syntes inte på videon.


 • 0
 • Share


2020/07/04 14:43
Bruno och Paul

De är på plats på arenan båda två, herrarna Fernandes och Pogba. Om dryga kvarten vet vi om de startar eller om Solskjaer är modig och vilar en av dem.


 • 0
 • Share


2020/07/04 14:19
Spekulationer om elvan

Med 45 minuter kvar till vi får startelvan kan det vara läge att spekulera om vilka elva Ole Gunanr Solskjaer väljer att ställa ut.

I grund och botten har han ju hittat en bästaelva, som (enligt honom själv) ser ut så här.

De Gea

AWB – Lindelöf – Maguire – Shaw

Pogba – Matic

Greenwood – Fernandes – Rashford

Martial

Solskjaer har dock hintat om förändring, ”if there’s a couple of changes don’t be surprised”, så frågan är vilka det kan vara? Hur mycket vågar han förändra, med tanke på att laget ändå behöver vinna?

Fem spelare ser jag som 100 % gjutna i elvan även idag. Dessa är De Gea, Wan-Bissaka, Maguire, Pogba och Fernandes. Målvakt byter han inte, han litar inte på Dalot som högerback och kapten Maguire spelar hela tiden. Pogba och Fernandes är också helt givna, och båda herrarna byttes ut efter 64 minuter i tisdags, så de bör inte vara överdrivet slitna.

Luke Shaw byttes även han ut efter 64 minuter mot Brighton, varför jag tror att även han får spela, och jag ser inte varför Lindelöf skulle petas/vilas i nuläget, så Eric Bailly och Brandon Williams lär få fortsätta nöta bänk, och försvaret alltså vara intakt. Kanske att Solskjaer skulle kunna tänka sig att spela Williams, och när jag tänker efter så kanske det faktiskt skulle kunna bli som högerback. Men jag tror inte det.

Nemanja Matic har varit oerhört viktig i de tre senaste matcherna, men serben skulle kunna vara i behov av en matchs vila. Är det nu vi istället får se Scotty McT i den defensiva mittfältsrollen? Ja, jag tror faktiskt det. I en drömvärld hade Solskjaer valt att satsa på James Garner där, men det kommer inte hända.

Den offensiva trion då? Här tror jag att spelare roteras, och att det tyvärr blir Mason Greenwood, med Daniel James som hans ersättare. Jag hade personligen gärna sett att Rashford fick en match vid sidan av, men Solskjaer gillar honom och Martial tillsammans, så jag kan se James till höger och om vi har en stabil ledning med halvtimmen kvar lär Rashford och/eller Martial bytas ut då istället.

Jag tror alltså på denna elva:

De Gea

AWB – Lindelöf – Maguire – Shaw

Pogba – McT

James – Fernandes – Rashford

Martial

 • 0
 • Share


2020/07/04 13:26
”Tidiga” lagnyheter

Inte heller idag har vi fått någon stor matchtrupp, men enligt Manchester Evening News är det fortfarande bara Phil Jones och Axel Tuanzebe som saknas. Den sistnämnde beräknas bli borta till september, medan Phil Jones skall bli borta några veckor. Mer information i vår artikel här.

MEN skriver att ungdomarna Ethan Laird och Teden Mengi mycket väl kan beredas bänkplats i några matcher framöver, men det är osannolikt att de sker idag.

 • 0
 • Share


2020/07/04 12:19
Bournemouths utgångsläge

Det kan ju vara värt att snabbt nämna i vilken sits Bourneouth befinner sig, eftersom det ändå kan vara ganska viktigt för deras inställning.

Sydkustlaget ligger näst sist i tabellen, med sex förluster på sina sju senaste matcher, matcherna sedan omstarten är förluster hemma mot Palace och Newcastle, och förlust även borta mot Wolves. Det ser med andra ord inget vidare ut när vi tittar bakåt.

Tittar vi framåt då, sex matcher kvar, vilka lag har de att kunna plocka tre poäng mot? Tjae, United borta idag, som en normal dag (jinx jinx) bara skall vara förlust för Howe och hans gäng. Sedan följer Spurs, som ju visserligen är i en tämligen dålig form, efter det Leicester och sedan Manchester City. Med andra ord bara lag som ligger väsentligt mycket högre upp i tabellen. De avslutar sedan med hemmamatch mot Southamtpton och sen borta mot Everton.

Inte något lätt schema med andra ord, och frågan är om vi räkna med att Bournemouth gör som Brighton, alltså vilar några av sina bästa spelare för att försöka ta hem nästa match istället? Den är ändå hemma och mot ett formsvagt Spurs. Samtidigt, de har inte råd att vila egentligen. De måste troligen ta ett par segrar under de sista matcherna, att då bara vaska en känns osannolikt. Så jag räknar i alla fall med Bournemouths bästa elva, och att de spelar desperat.

 • 4
 • Share


2020/07/04 12:08
En potentiellt utslagsgivande dag

En doft av optimism. Så var underrubriken på matchen mot Bourneouth i höstas. United kom dit med tre raka bortasegrar, hade erkänt svårt för att möta lag som parkerar bussen vilket Eddie Howe inte är en tränare som brukar göra och deras facit mot topplag var (och är fortfarande) rent ut sagt bedrövligt.

Precis som vi därför kunde anat gjorde United en klappmatch och förlorade med 1-0. En på det stora hela bedrövlig insats i United, var den korta sammanfattning efter matchen.

Nu har United tre raka segrar och skall återigen ställas mot detta Bournemouth, om än på hemmaplan denna gång. Skillnaden är också tämligen stor i Uniteds trupp. I höstas hade United visserligen en positiv trend med tre raka segrar inför Bournemouthmatchen, men för dessa tre matcher hade laget spelat sex raka utan att vinna och på dessa sex blott lyckats göra tre mål. Paul Pogba var skadad och det var före Bruno Fernandes hade köpts av klubben, vilket som ni vet revolutionerat Uniteds anfallsspel.

Igår kom det visserligen otäcka rykten om att just dessa herrar kolliderat på träning och skadat sig. Det var dock Daily Mirror som skrev det vilket gör att vi tar det med en stor nypa salt från början, och sedan kom ryktena att de hade fallit offer för en satirartikel. Det faktum att tidningen nu på morgonen dessutom tagit bort sin artikel tyder än mer på det.

Så, United skall alltså idag ta revansch på Bournemouth samtidigt som vi jagar tredjeplatsen och försöker försvara den femteplats vi nu ligger på. Att alla de fyra lag (Leicester med 55 poäng, Chelsea 54, United 52 och Wolves 52) spelar idag gör ju den kampen än mer intressant. Leicester har Crystal Palce hemma samtidigt som United tar emot Bournemouth, 18.30 möter Wolves Arsenal och 21.00 avslutar Chelsea dagen med att möta Watford. Kan något av lagen falla och tappa poäng?

 • 1
 • Share