Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Dagen efter: Han går sin egen väg

Embed from Getty Images

Manchester United fortsätter att mala ner motståndare efter motståndare efter coronauppehållet, och när Bournemouth var på besök under gårdagen var det, till slut, inget snack om saken. Mason Greenwood var återigen en av segerorganisatörerna i 5-2-segern.

Det hackade en aning i början och för ett tag kändes det som att vi var på väg mot en guppig och oviss resa med en massa hinder. Nu gjorde förvisso Bournemouth två kassar, men United svarade istället med att göra fem. Det hade troligtvis inte hänt om matchen utspelat sig under hösten, eller för all del innan uppehållet.

Både Harry Maguire och David De Gea ställde till det för sig i inledningen av matchen och bjöd bortalaget på ledningen. Maguire sålde sig och De Gea struntade i att täcka första stolpen. Men det skulle svänga snabbt.

Mason Greenwood dunkade in kvitteringen, vilket ledde till att energin i laget ökade avsevärt. Bournemouth orkade inte stå emot och efter att VAR konsulterats i samband med en handssituation i straffområdet kunde Marcus Rashford slå in den efterföljande straffen. Att det var just Rashford som fick ta hand om den tyder sannolikt på att harmoni råder i truppen, då Bruno Fernandes, som väl nu får ses som ordinarie straffskytt, istället gav engelsmannen chansen.

Apropå Fernandes, det tycks för tillfället vara omöjligt att stoppa honom. Igår fick vi både assists och frisparksmål från portugisen, som även hade bud på mer. I match efter match får vi prov på vilken nivå han håller. Här snackar vi ingen maxad formtopp eller att stjärnorna råkar stå rätt vecka in och vecka ut. Det är faktiskt såhär bra han är.

I offensiv väg får de flesta dock ursäkta, till och med Anthony Martial, som står för matchens vackraste mål (hans bästa i United?). Huvudrollen spelades ännu en gång av Greenwood, som gör matchens två viktigaste mål. Mål som har både tajming och finess. Kvitteringsmålet som han skjuter in med vänstern får United att komma tillbaka och börja andas igen. Det kaxiga 4-2-målet, denna gång med högern, sätter sedan United i en komfortabel sits som gör att man kan spela av matchen, utan att behöva känna någon direkt oro. Dessförinnan hade ju faktiskt Bournemouth ett mål i nät, men som vinkades av för offside.

Härnäst väntar ännu ett bottengäng i form av Aston Villa. Torsdag kväll är det som gäller, och vi kan nog räkna med att Greenwood och gänget är hungriga även då.

Solskjaers presskonferens

Nedan går vi igenom i punktform det som sades på presskonferensen efter matchen.

  • Man kan inte kalla gårdagens startelva den ordinarie elvan. Roterats mycket med olika spelare i olika positioner. Eric [Bailly] kom in i paus, Fred och Scott [McTominay] har varit exceptionella hela säsongen, till exempel. Inte lätt att utelämna Dan [James] heller, men fronttrean har spelat väldigt bra.
  • Greenwoods mål är fantastiska och tajmingen på bägge var perfekta. Han utvecklas såväl fysiskt som i spelet. Vänster fot eller höger fot, det spelar ingen roll, han är en specialist. Vill inte jämföra honom med någon, han går sin egen väg.
  • Vi vill gå framåt, vi har självförtroende, vi skapar chanser. Tänk denna prestation med fansen i ryggen. De hade gett oss ännu mer energi.
  • Konditionsmässigt där vi vill vara nu. Vi springer mycket, går mycket på kontringar. Vattenpauserna känns inte nödvändiga längre, blir mer som en timeout.
  • De [Bournemouth] försökte pressa högt och lyckades också eftersom de gjorde mål. De var modiga, men det var vi också och spelar oss ofta ur deras press. Vi har fler verktyg nu än förra säsongen att luckra upp försvar.
  • Det är inte lätt att ligga där nere i botten. Har gjort det med Cardiff. Önskar dem all lycka.

Höjdpunkter

Övriga reaktioner

Mer från matchen

Snackisar efter Manchester United – Bournemouth 5-2

Spelarbetyg: Manchester United – Bournemouth 5-2